Sauer 202

Vše o kulovnicích a malorážkách
Odpovědět
PTB
Častý návštěvník

Re: Sauer 202

Příspěvek od PTB »

Naprostá pravda, to jsem nenapsal.
Bude ale tím,že to mám automaticky, mám nebo měl jsem Sauery od 243 win po 416 rem.mag.,levé, pravé ocel i hliník.
Choochoo007
Zkušený diskutér

Re: Sauer 202

Příspěvek od Choochoo007 »

SoukuM píše: stř 02.7.2025, 12:18 Nakonec to dopadlo tak, že dneska mám Sauery 2 a ta pažba a uložení hlavně a systému nemá chybu.
M
Jak říkám, puška pěkná, asi to funguje po těch letech výroby a prodejů. Ale zrovna nedávno jsem mluvil s puškařem a říkal mi, že u něj byl zákazník, kterému praskla pažba na nové 505. Pažba vyreklamována, zaslána nová. Ale u kupujícího stále není spokojenost s uložením pažby, kdy mu vadí fuka pod napínáním. Je otázka jestli je to konstrukčně dobře či špatně, ale je zde obava, aby se zase pažba nerozštípla. Faktem je, že se železo ukládá do pažby podobně u těchto konstrukcí pouzder závěru, kdy se nechává v zadní části mezera aby pouzdro závěru netlačilo zaoblenou částí do pažby a nerozštíplo jí, takže to za mě na vadu nevypadá. Ale puško jsem v ruce neměl, natož rozebranou. 505 se mi líbí o tom žádná. Máš pravdu v tom, že se každého chutě mění, taky se mi nelíbil Steyr Mannlicher, hlavně ta klika a dneska mi přijde designově zajimavý a nevadil by mi takový kosek jako SM12 SX Semi weight :wink:
Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]
Odpovědět