Výběr kulovnice
-
- Pravidelný diskutér
Re: Výběr kulovnice
Figi mas pravdu ale asi je to i tim ze ty mas sve zbrane od CZ vyberove jestli se to tak da nazvat ja kdyz kupoval kulovnici precetl jsem snad cele forum u kulovych zbranich jako uplny laik sem prisel do kramu kde meli 550 i Roslera zbrane ktere byly v mem cenovem limitu dali mi je na pult a ja si je prohlizel uz na prvni pohled laika mi prislo ze RT6 je udelenej proste lip opracovani pazba povrchova uprava atd vzpomnel jsem si co jste radili zde na foru vzal jsem stovku jel u 550 po hlavni a ejhle po chvili se stovka zasekla o predpazbi u RT to bylo uplne bez problemu jsou to jen zaklady vim ze je mnohem vic veci na ktere se zamerit rozhodně nechci CZ550 hanit kdyby to slo koupil bych si rad Českou zbran ale prijde mi divne kdyz lidi doporucujou jet do Brodu a vybrat si z 5 ti zbrani tu pravou ktera bude dobre udelana to by melo byt snad samozrejmosti
Rössler Titan 8x57JS+Meostar R1 7x56RD
To, že jsou moje zbraně výběrové, tu kdysi rozšířil vhool.
Není to tak, 243W Varmint byla jediná nová CZ 550, kterou jsem si kupoval,a na víc to byl jediný Varmint v této ráži, který měli, takže jsem ji prostě vzal. Všechny ostatní zbraně CZ ( jak CZ 550, tak i CZ 527 ) jsem kupoval už použité
, vůbec netuším, kolik mají ran za sebou, jediné, co mají tyto zbraně jiné, jsou moje vlastnoruční úpravy, ale ty se týkají spouště a ergonomie pažby, do železa jsem jinak nesahal. Všechny střílí výborně, jakoby náhodou ?
TO důležité je vyladěné střelivo.
Jinak, vybrat podle vzhledu zbraň, s tím, že pěkná bude i dobře střílet, to je dost spoléhání na náhodu.
Po rozebrání některých i drahých zbraní jsem byl nemile překvapen úrovní zpracování na plochách, které nejsou normálně vidět. Ale neznamená to, že střílely špatně. Dnes už většina zbraní střílí velmi dobře, jde jen o značku a s ní spojenou obecnou důvěru v dobrý výrobek. Třeba IŽ je v ráži 308W opravdu sázka do loterie.
Není to tak, 243W Varmint byla jediná nová CZ 550, kterou jsem si kupoval,a na víc to byl jediný Varmint v této ráži, který měli, takže jsem ji prostě vzal. Všechny ostatní zbraně CZ ( jak CZ 550, tak i CZ 527 ) jsem kupoval už použité

TO důležité je vyladěné střelivo.
Jinak, vybrat podle vzhledu zbraň, s tím, že pěkná bude i dobře střílet, to je dost spoléhání na náhodu.
Po rozebrání některých i drahých zbraní jsem byl nemile překvapen úrovní zpracování na plochách, které nejsou normálně vidět. Ale neznamená to, že střílely špatně. Dnes už většina zbraní střílí velmi dobře, jde jen o značku a s ní spojenou obecnou důvěru v dobrý výrobek. Třeba IŽ je v ráži 308W opravdu sázka do loterie.
figi pokud se nepletu a nechce se mi to hledat, tak si tu CZ 550 v té 243 vybíral z několika kusů a to podle nástřelky, takže výběrová určitě byla, to si myslím, že asi vhool neroznesl
myslím, že třeba Franta popsal zkušenosti s CZ 550 celkem slušně a to hlavně co se týče kvality materiálu (rezivění). Taky jsem vlastnil několik CZ 550 a je to děs za ty peníze. Téměř pokaždě při rychlém přebití se vzpříčil náboj v komoře, stejná zkušenost s rezivěním jako Franta, hrozné opracování. Skoro za stejné prachy je Tikka, která je podstatně lepší. Kvalita bývalé zbrojovky BRNO je úplně někde jinde, to potvrdí LOTR i Nimrod a i jiní majitelé kulovnice "Zetko" ZG 47 a některé ZKK.
Já osobně než do RT bych šel radši do Tikky, ktrá je myslím ještě dokonce cenově výhodnější.

myslím, že třeba Franta popsal zkušenosti s CZ 550 celkem slušně a to hlavně co se týče kvality materiálu (rezivění). Taky jsem vlastnil několik CZ 550 a je to děs za ty peníze. Téměř pokaždě při rychlém přebití se vzpříčil náboj v komoře, stejná zkušenost s rezivěním jako Franta, hrozné opracování. Skoro za stejné prachy je Tikka, která je podstatně lepší. Kvalita bývalé zbrojovky BRNO je úplně někde jinde, to potvrdí LOTR i Nimrod a i jiní majitelé kulovnice "Zetko" ZG 47 a některé ZKK.
Já osobně než do RT bych šel radši do Tikky, ktrá je myslím ještě dokonce cenově výhodnější.
PRVNÍ RÁNA MUSÍ JÍT vždy TAM KAM MÁ!
- RADEK
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Mam cz 550 v 3006 a nikdy se mi při přebíjení naboj nevzpříčil a to jsem vystřelil i všech 5náboju ze zásobníku za sebou.A to rezivění asi bude o údržbě.
CZ 550 standart 30-06springfield,IZ 27 16/16,
Brakýř jezevčíkovitý
Brakýř jezevčíkovitý
tak to Radku nejsi jediný ale stává se to
já když jsem si vybíral flintu tak jsem jel do Prahy protože u nás byl american na objednávku a tam jsem si vybral jenom podle vzhledu ze třech a všechny měly volnou hlaveň s dostatečnou vůlí i pro filc né jenom pro stovku
nerezaví mažu to LEGIA náboje se nesekají akorát závěr by mohl mít lepší vůli to měla tikka kterou měly v Detexu lepší původně jsem jí chtěl ale byl problém s dodáním flinty v luxu standart měl vzhledově hrozný dřevo RT jsem si taky prohlížel ale pro mě šílená pažba nesedí mí stejně jako 550 lux nebo celopažba to pak čumím do puškohledu jak kormorán
když mám vysoko optiku a nedokážu si představit jak by z toho střílel kdybych tam měl 8x56 ale to je na každým co se mu líbí a hlavně co mu sedí podle mě je u střelby nejdůležitější pohodlí abych se nemusel nijak přizpůsobovat a proto jsem chtěl flintu bez mířidel rovnou pažbu a puškohled těsně nad hlavní

CZ 550 american 308win.
US OPTICS - moje 243W byla zřejmě poslední vyrobená ( CZ 550 Varmint v této ráži tenkrát zrovna přestali dělat ), byla ve skladu připravená pro další zásilku do USA. Přemluvil jsem je tenkrát, aby mi ji nachystali na prodejnu, přijel a koupil. Vybírat opravdu nebylo z čeho, a nikdy jsem ani o ničem takovém nepsal.
Psal jsem o tom, že bych nikdy nevybíral podle nástřelky, ale vždy jen podle chodu závěru ( CZ 550 ).
Rezivění CZ 550 neznám, ani u jedné se mi nikdy nic takového nestalo. Tikka - jo, to je jiná choulostivka, ale to může být i tím, že předchozí majitel dal zbrani minimální ( = vůbec žádnou ) údržbu, takže byla velmi náchylná. Dal jsem jí léčebnou kůru a je to už docela dobré.
Příčení nábojů jsem u CZ 550 také nezažil, ale určitě není těžké přijít na to, čím to u dané zbraně je.
Jinak, po dvouletém intenzivním používání Tikky mohu také vyjmenovat její slabiny ( a také si myslím, že je to vynikající zbraň, na kterou RT nemá a nikdy nebude mít ), které jsou podstatně zásadnější, než cokoli u CZ 550, nicméně je to velmi přesná zbraň s výbornou ( na tovární zbraň ) ergonomií.
Psal jsem o tom, že bych nikdy nevybíral podle nástřelky, ale vždy jen podle chodu závěru ( CZ 550 ).
Rezivění CZ 550 neznám, ani u jedné se mi nikdy nic takového nestalo. Tikka - jo, to je jiná choulostivka, ale to může být i tím, že předchozí majitel dal zbrani minimální ( = vůbec žádnou ) údržbu, takže byla velmi náchylná. Dal jsem jí léčebnou kůru a je to už docela dobré.
Příčení nábojů jsem u CZ 550 také nezažil, ale určitě není těžké přijít na to, čím to u dané zbraně je.
Jinak, po dvouletém intenzivním používání Tikky mohu také vyjmenovat její slabiny ( a také si myslím, že je to vynikající zbraň, na kterou RT nemá a nikdy nebude mít ), které jsou podstatně zásadnější, než cokoli u CZ 550, nicméně je to velmi přesná zbraň s výbornou ( na tovární zbraň ) ergonomií.
-
- Pravidelný diskutér
Figi muzu se zeptat v cem nebude mit nikdy RT na Tikku kdyz si par prispevku pred tim psal ze z RT si strilel jen jednou a znas ji jen povrchne?
Přesnost střelby, ergonomie.
Já se ještě přidám k figimu
nastřeloval jsem jich několik (přes deset určitě), a s přesností je to jak píše figi a navíc různé závěrové vůle.
Chlapi v okolí co je mají nebo měli s nimi nejsou nijak nadšeni. Mají více zbraní a RT nebívá nejčastěji nošená flinta.
Lukášovi jsem sz doporučoval přestavbu Zetky nebo ZGčka, jenž kvalitou výrazně převišují flinty v uvažované cenové kategorii
(včetně nového laufu je pod 30 000,-)
Navíc nepamatuji si, že by pažba Zetky nebo ZGčka někomu výrazně neseděly a museli se na nich dělat výrazné úpravy (vyjma zkrácení nebo prodloužení)
nastřeloval jsem jich několik (přes deset určitě), a s přesností je to jak píše figi a navíc různé závěrové vůle.
Chlapi v okolí co je mají nebo měli s nimi nejsou nijak nadšeni. Mají více zbraní a RT nebívá nejčastěji nošená flinta.
Lukášovi jsem sz doporučoval přestavbu Zetky nebo ZGčka, jenž kvalitou výrazně převišují flinty v uvažované cenové kategorii
(včetně nového laufu je pod 30 000,-)
Navíc nepamatuji si, že by pažba Zetky nebo ZGčka někomu výrazně neseděly a museli se na nich dělat výrazné úpravy (vyjma zkrácení nebo prodloužení)
-
- Pravidelný diskutér
No vida u nás zase 3 kamaradi kdyz si prohlidli meho RT a vystrelili si z nej nekolik ran prodali sve zbrane 2 z nich 550 a koupili si RT jinej kraj jinej mrav a ruzne zkusenosti
A zaverova vule?Tak to by me zajimalo jestli ma zrovna 550 mensi vsadil bych se ze ne...Asi uz to nema cenu resit kazdy si bude hajit sve mne jen proste prijde ze za 22 900,- je RT pekne udelana dobra zbran dostupna ve vsech beznych razich skladem

figi : možná šlo o omyl, ale nemám tolik času to hledat. Myslím, že Vhool poukazoval na to, že máš výběrové zbraně a ty si mu někde na to odpovídal jakéš máš zbraně. Možná jsem se spletl, ale někde mi to utkvělo v paměti. Jestli špatně tak omluva.
RT jsem v ruce měl a ničím mě nenadchla.
Až dodělám školu vrátím se opět k SAKU nebo si nechám něco postavit od Shivy. Ráži už mám vybranou a bude to 6,5-284. Ale už jsem OT.
RT jsem v ruce měl a ničím mě nenadchla.
Až dodělám školu vrátím se opět k SAKU nebo si nechám něco postavit od Shivy. Ráži už mám vybranou a bude to 6,5-284. Ale už jsem OT.
PRVNÍ RÁNA MUSÍ JÍT vždy TAM KAM MÁ!
Zdravím, potřeboval bych poradit s výběrem - co byste vybrali mezi Steyr Mannlicher Classic s puškohledem Artemis 2100 3-12x50 s bodem nebo Rösler Titan 6 Exclusive s puškohledem Swarovski 8X56 bez bodu....cenový rozdíl 6 tis. ve prospěch Rösleru.....Jaká by byla vaše volba a proč? díky za pomoc a radu
na ráži nehleďte, čistě mi jde jen o kvalitu a provedení jednotlivých zbraní
-
- Nový návštěvník
Volil bych asi tu "lepší" z "horších" rakouských variant a to Steyr Mannlicher Classic. Mannlicher byl u mě pře rokem také v užším výběru,ale plastovou pojistku a zásobník jsem fakt nedokázal překousnout. RT je na tom s plastem velmi podobně. Je to čistě subjektivní dojem, který na fuknci nemá zásadní vliv. Jak říkám, u mě vítězí Mannlicher. Je to elegantní a pohledná flinta - až na ten plast. Mannlicher má ještě jednu výhodu - MANNOX. Ikdyž mně se více libil starý dobrý černý brynýr, ale MANNOX z uživatelského hlediska je pohodlnějš na údržbu. Mannlicher má jedny z nejlepších hlavní pokud jde o přesnost. Jak říkám já, Steyer nebo Rösler Titan 6 Exclusive nejlepší je stejně SAUER 202:-) RADEK
SAUER 202 ELEGANCE 8x57 JS, 3-12x56 ZEISS VICTORY DIAVARI RD - osnova č.60 - 2. optická rovina
Broková kozlice CZ UB 581-4 (12/12)
Broková kozlice CZ UB 581-4 (12/12)