Krmení/vnadění černé zvěře

Vše o lovectví a myslivosti u nás (něco jako poradna)
Odpovědět
Nik.308
Pravidelný diskutér

Re: Krmení/vnadění černé zvěře

Příspěvek od Nik.308 »

Přesně jak říká Zdeněk, tohle je přesně prasečkářské počasí. Jinak já teď vnadím jen kukuřičným zrnem a to na dvouch místech a chodí, ale protože se ukázali mufloni a máme povolenou i II V.T., tak se věnuji jiné části honitby, ale dívočáci v lese jsou nejlepší, takže asi nechám muflony muflonama a půjdu na černou. Pro mne lepší dobré sele, než bronzový muflon.
Mr. Fox
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Mr. Fox »

no počasí je to idealní ale na kazatelně a ne na žebříku kde zachvíli promoknete a dá se do vás zima a pak se už nedá sedět možná sem udělal chybu a oni tam byli.. ale to je jen dobře přijdou jednou napapaj se a pak budou mit hlad a přídou znova =)... teda doufám že přídou
no a s tim průsekem by to neprošolo.... teda né mačetou pač to už sou borovice s kmenem cca 10cm v průměru.... a hajnej by ze mě taky neměl radost kdybch jim tam vymýtil pruh :D ono mam v levo od sebe borovice a v pravo červenej dub vzrostleší ale hustej pač ho nestihli prořezat a nedá se do toho střílet pač nvíte jestli stojí před nebo za stromem.... ale čuníci přecházej mezi temadle dvouma huštinama přecházej atam mám já krmeliště =)
Nik.308
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Nik.308 »

Tak zkus vzít kukuřičné zrno a udělej dvě tři malé cestičky od krmeliště do místa, kde máš bezpečnou střelbu. Oni po ní jistě půjdou a navíc si větší rudl rozdělíš a budeš mít lepší možnost lovu bez rizika, že střela (pakliže prostřelíš, nebo se odrazí) neporaní jiný kus.
Mr. Fox
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Mr. Fox »

jo cestičky mám nadělaný .... ale zatim je asi vážně brzo... pač ztim sbíraj aludy a tak =)
Zdenek41
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek41 »

No já teda už nevím.Prosímtě a to plodily jen ty zadní duby nevím jak červenej dub,ale ve 40letech(to už je i keř macek...)nevidět?Pokud bych stavěl posed tak jenom skrz ty duby.Každý 4roky posvícení.Ale pokud rodí jednotlivě ještě lepší.Zapomen,že budou něco žrát kromě živočisné bílkoviny pokud bude žalud na zemi.Ještě k tomu ovšem potřebují hlínu.Trávení je svina.Jsem přemýšlel o tom vrtání v kořenech dubu.Nerostou u vás lanýže?Abych z tebe neudělal nakonec milionáře. :wink: Když tak jdeme na půl :lol:
Mr. Fox
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Mr. Fox »

No ty lanýže mě taky napadli :lol: :lol: ale nerostou tam =(... já sem ten žebřík nestavil dělal ho tam kolega a ty duby obejmu obouma rukama a mezi ukazovackama mam 1 cm mezeru a zaludu pod nima je docela dost.... ale proste ja tam vidim prasata jak jdou kdyz je dobre videt ale nevim jestli je za stromem nebo před nim je tam třeba cca 20 cm mezera že by se tam dalo střelit ale nevim jestli je za stromem nebo před nim prostě takový na prd... a když je horší viditelnost tak do toho dubu neni videt vubec =(... uvidim až napadne sníh jestli tam začnou chodit... ted se tam naučilo srnčí ;) choděj na jablíčka =)
Tommy
Zkušený diskutér

Příspěvek od Tommy »

To mr.Fox:
S takovým přístupem k lovu střelíš tak akorát ho..o! Slez dolů z toho posedu a to prase si běž střelit. Sedět na posedu a dívat se,jak tam prasata ryjí za dubem???? :roll: :roll: :roll:
Nik.308
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Nik.308 »

Tommy: myslím si, že nemáš pravdu. Pokud se myslivec učí, je lepší pozorovat a vybírat, než rychle něco dohánět. Šoulačka je úžasný způsob lovu, ale také zvedá adrenalin a myslivec střílí dřív, než by měl. Šoulačka vyžaduje od lovce dost trpělivosti a zkušeností. Mluvím z vlastní zkušenosti, teď vím, že v lovech černé nic nedoženu, ale trpělivostí jsem poznal, že, že se hodně naučím, poznám a ještě správně slovím.
rimar77
Zkušený diskutér

Příspěvek od rimar77 »

nik.308 přesně tak souhlasím, ono je třeba umět nechat odejít čuníky i bez rány když to k tomu prostě není a jen pozorovat a učit se tím jak je budu pozorovat
Mr. Fox
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Mr. Fox »

Já radší zůstanu sedět... za prví bych si je určitě zradil... za druhý já bych slez a šel jim na proti a oni by šli určitě okolo přes krmeliště zákon schválnosti.. takle jen pozoruju jak se chovaj co dělaj.. kudy jdou a hlavně kam jdou.. jestli si choděj na vítr a z který strany si na něj jdou...
Pettan
Nový návštěvník

Příspěvek od Pettan »

Stále častěji se poslední dobou setkávám s tím, že na některých vnadištích, kde dám řekněme ve čtvrtek odpoledne 15 klasů kukuřice, tak druhý den není po kukuřici ani památka. Ale stopy pouze od srnčího a tyto vnadiště navštěvují hojně také sojky, přes letní a podzimní měsíce jezevci.
Takže se ptám jak tomu zabránit? Už jsem se tady dočetl, že používáte pneumatiku nebo špalky dřeva a chtěl bych vás požádat o další rady, které by mně to pomohly účinně řešit. Chtěl bych to zúžit zejména na celé klasy kukuřice, jelikož co se týče třeba obilnin nebo zrn kukuřice, tam to mám vyřešené. Dávám to do válců, které jsou po stranách proděravělé a dostane se k nim pouze černá.
Zdenek41
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek41 »

Tak si udělej dřevěnej rošt a na vrch polož 1 větší kámen.Stačí 5cm škvíry a sojka si sezobne jen kam se dostane.Vřetena po kukuřici tam zůstávají?Pokud ne tak ti je někdo krade.I když jsem měl případy,kdy si je prasata nosili pryč. :wink:
Pettan
Nový návštěvník

Příspěvek od Pettan »

Díky za radu, trochu jsem se nepřesně vyjádřil. Vřetena samozřejmě zůstávají. I podle vřeten se dá dobře poznat, co vnadiště navštívilo. Vím na 100%, že to dělá hlavně srnčí a sojka.
Mr. Fox
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Mr. Fox »

mám dotaz na Vás zkušenější lovce je pravda že když sneží tak se prasata nehnou??
včelák
Pravidelný diskutér

Příspěvek od včelák »

Nemám dlouhodobé zkušenosti ale u nás když padá mokrý sníh je obmněk a ze stromu kape-prostě hnus.Tak u nás jsou prasata v pohybu.Vypozorováno podle stop.První sníh je však muže na chvíli zaskočit-než si zviknou.
Odpovědět