Myslivecké zážitky

Vše o lovectví a myslivosti u nás (něco jako poradna)
Odpovědět
vhool

Re: Myslivecké zážitky

Příspěvek od vhool »

to kabat: me nehlasi zhaslou ani jeden pes ale vzdy kdyz se pro mne vrati (tyka se pidi) tak vim ze mam jit za nim a tak ho nasleduju (barvarka chodi na snure,pida navolno) . v zacatcich se choval uplne stejne jak popisujes ale uz pochopil ze nejsem takovej sportak abych mu stacil tak me vede trpelive ke kusu :lol: ... nedavno jsem se shodl s kolegou ktery lovi profesionalne,ze ono je to mozna i lepsi kdyz pes hlasi jen zivou a ke zhasle dovede.hned vis jak se veci maji ....
kabát
Zkušený diskutér

Příspěvek od kabát »

to vhool,- máš pravdu, tento zážitek je z roku 1996, kdy můj první pes měl cca 1,5 roku a oba jsme byli ve fázi poznávání.
Od těch dob jsem se na řemeni za psem naprodíral dost a dost. Když se u současného psa potvrdil předpoklad hlasitosti po otci, na základě kterého jsem vybíral štěně, nepřestal jsem se radovat a toleruju mu jeho " drobné nectnosti". Na živou při dosledu hlásil zatím jen jednou a to byl teda znatelný rozdíl, snad to bude tak i dál.
V létě ho vezmu do obůrky na živou černou ať pozná soupeře, zatím nemá ani 1 rok. Z mých zkušeností jsem velkou většinu zvěře dohledal zhaslou, tak mi to vyhovuje že hlásí, Terén je u nás hornatý a husté mlaziny, černou dohledávám málo kdy.
Pes je zatím " dost temperamentní " na řemeni ho brzdím a ruším, při dosledu se zamotává do křoví. Když jsem ho pustil volně na pobarvenou stopu v lese abych ho viděl co dělá šel najednou klidně po stopě, přitom stihal ověřit každou další srnčí , liščí , kunu i zajíce a došel pěkně až ke kusu.
VOK - HB - 223 Rem - 6,5 x 55 SE - 7 x 65 R - 308 Win - 9,3 x 74 R -
rimar77
Zkušený diskutér

Příspěvek od rimar77 »

kabát to jde :-) no bratránek vždycky vypustil bordíka když se vrátil tak ho očuchal jestli z něj není cejtit prase :lol: a pak ho už pejsan spolehlivě dovedl ke zhaslému čuníkovi. Nejhorší byl v řepkách nebo kukuřici tanm vždycky zamordoval srnčí co tam odpočívalo byl to děsnej vrahoun
duch Pampuch
Pravidelný diskutér

Příspěvek od duch Pampuch »

Hmm, znamej ma podobnou metodu, akorat neocuchava, ale kouka jestli nema stetiny v morde :D
Zdenek41
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek41 »

Tak já to mám horší.Fena dneska už 13let Slovenská babička o zhaslou černou nejevila velký zájem.Zkoušel jsem jí s tátou mockrát doběhla koukla olízla barvu a srnčí hurá a byla pryč nikdy jsem s ní co se týče zhaslé zvěře černé neudělal.Jiné to bylo s postřelenou zvěří perfektně hlásila a dokud jsem nepřišel držela kontakt.Pes po barvě na řemenu mu nestačím jde po boku,ale perfektně.Po vypuštení u zvěře zhaslé zůstává někdy vrčí občas vyštěkne,ale to musí být zvěř teplá.U již studené stojí tak dlouho pokud nepřijdu blíž.Jen že někdy hledej ho.U postřelené skáče a štěká a je naježenej jak krokodýl.Pokud jde o prase do 50kg jde až moc na kontakt u větších zatím nebyl.Jde po zadních bězích pokud má prase ještě hodně síly skáče na hřbet a zakousává se do šíje a to se mi moc nelíbí až se s ním jednou utře o strom je poněm.Nejhorší je,že se v tomto případě nedá dát dostřelná rana.No je mladej třeba ho to přejde.
BBrit
Pravidelný diskutér

Příspěvek od BBrit »

To rimar77, duch Pampuch: Nechci dělat nějakého chytráka, ale tento způsob dosledu, který popisujete, vede často k nedohledání kusu. Vypustím psa na nástřelu, sednu na pařez, zapálím cigáro, akdyž se pes vrátí a je cítit divočákem, tak je dosled úspěšný :D :D :D :D
Pavel.x
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Pavel.x »

Zdenek41: s tím dosledem je to skoro neuvěřitelný, ale jen to ukazuje jak je černá zvěř vitální.
Jak to dopadlo našli jste ho nebo ne?? Moc by mě zajímalo kam bylo střelený (možná 2x) když takhle daleko došlo navíc v tom sněhu a pořád mělo dost sil.
Zdenek41
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek41 »

Kdyby jen dvakrát možná i třikrát zatím se nenašlo já sám bych to chtěl vidět.Kdyby mi to líčil někdo jinej a nestalo se mi to tak nevěřím.V hlubokým sněhu a to na rovině zalehávalo je tam 60cm teda bylo je tu obleva.Pořád si probírám tu dostřelnou ranu byla uchvátaná,ale po ní to barvilo velice dobře.K místu zálehu již sporadicky v kuličkách barva.Po raně střikance po obou stranách.Vybralo si záleh kde mžná bulík či lajka by měla šanci,ale s malým psem bez šance.
Pavel.x
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Pavel.x »

Když se najde určitě napiš jak bylo střelené protože podle toho co píšeš to vypadá že je nesmrtelné :)
Alda
Zkušený diskutér

Příspěvek od Alda »

k vitalite cerne zvere jsem napsal par zazitku v jinych tematech, tak sem davam link

viewtopic.php?f=8&t=2352&p=42931#p42931
Ceska myslivost bude takova, jakou si ji my, cesti myslivci a lovci, udelame
MAFIAN31
Nový návštěvník

Příspěvek od MAFIAN31 »

Tak chlapáci, jak lovíte? Určitě jsou tady blázni, co v těch mrazech sedí celou noc a číhají... Co se týká mě, tak Arem objedu revír, nakrmím. Doplním na újedi, zjistím, že tam lišky chodí a jedu domů na gauč a přiložit do krbovek. Večer se přemlouvám, když už to vypadá, že to půjde, tak se kouknu na gauč, tam blondýna a řeknu si. Však ona se ta liška chytí do sklopce...:-) Jo a prase? To stejně nepříjde a když, tak jich bude víc u volejky, nebo u kukuřice a tam si na něj počkám v košili. Jo a bude ještě větší nežli teď... Takže asi tak...:-) Všem co jdou sedět v těch mrazech, LOVU ZDAR!!!
Německý ohař drátosrstý - BOR
BO 98 - 8x57JS - Meopta 3-12x50
CZ UB 584 - 7x65R-12/70 - Hakko 3-9x42
CZ UB 527 - .223 Remington - Nikko Stirling 6x42
ZB Brno Super - 12/12 - 70

Wéénóó!!! Neznáš cestúúú!!! Broku, Ty Pitomečku Pitomej...:-)
martinh
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martinh »

ja osobne ted spis krmim nez lovim, obcas tak vylezu se podivat na kmotru ale i divocaci potrebuji nakrmit, jen at si daj.Ted je období kdy bychom zvěři měli oplácet to co nam cely rok nadeluji oni. Lovu Zdar!
Sauer 202 + Zeiss Victory HT 3-12x56, Sauer 404 8x57 IS, CZ 550 Lux 308W...
hanmilan
Pravidelný diskutér

Příspěvek od hanmilan »

Bylo tady hodně napsáno o vitalitě černé zvěře, ale co jsem dnes zjistil u stahovaného divočáka, to překonalo i mou fantazii. Protože si myslím, že je to velice zajímavé a poučné založil jsem nové téma :)

viewtopic.php?f=9&t=3744
ČZ 537 .270 Win + Meopta R1 7x56 RD, ČZ 537 7x64 + 4x32 Meopta (naháňková), Suzuki Jimny
Vojta
Zkušený diskutér

Příspěvek od Vojta »

Tak jsem se právě vrátil domů z lesa. Nebudu psát z čekané, protože z té nakonec nic nebylo. Vyrazil jsem k újedi na lišky ( Na tom jsem si při raním krmení v revíru zakrmil - to jsme ale jeli přes pole traktorem). Po noční chumelenici všechny lesní přístupové cesty zapadané tak jsem vyrazil pěšky. Vzdálenost k žebříku je asi 600-700 m od auta. Pomalu vyrazím a trvá mi dobrou půhodinku, než dojdu na místo. Žebřík je v hraně lesa u pole. Když jsem se konečně doplácal tím sněhem k poli, říkám si že je nějak špatně vidět a ono na poli mlha že by se dala krájet. No nic říkám si, půjdu zase zpět a sednu si u krmeliště, třeba tam nějaká kmotra zavítá. Jenže po 200 m už jsem tak spocený že vše vzdávám a plácám se další půlhodinu z posledních sil k autu. Věci mám na ždímání a hlavou se mi honí myšlenka že jsem asi blázen takhle v tomhle sněhu blbnout :lol:
No nic, na všem negativním se má najít něco pozitivního. Alespoň jsem prošlápl cestu ostatním a udělal něco pro zdravé tělo, protože tohle byl skutečně vrcholný sportovní výkon! :lol: I taková je myslivost.
Skalák
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Skalák »

Jestli jsou ostatní jako já, tak se na čekanou vykašlou a zůstanou doma v teple. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
LOVU ZDAR!!!
Sauer 202 Highland - 270W, Meostar R2 2-12x50 RD
ČZ 527 - 223 Rem, Artemis 2100 7x50 RD,
ZKK 600 - 30.06 Spr. Yukon Photon 4,5x42 RT
IŽ 27 E - 16/16
Drsnosrstý jezevčík Cit od Aglaii
Odpovědět