neco na odlehceni....
pred casem jsme s rodinkou vyrazili od nas z jihu brzo po obede na domluvenou akci s kamarady v praze. uz jsme meli celkem zpozdeni, tak jsem se snazil "sekeru" dohnat. asi po 20 km od chalupy koukam, ze na silnici lezi prejety dravec. hned mi problesklo hlavou, ze bych jej mohl nechat vycpat - shanim vycpane exemplare jako vyzdobu na chalupu. inu, pres komentar manzelky jsem se otocil a jel si pro dravce - kdyz jsem byl v jeho urovni, zjistil jsem, ze mily dravec je stale na zivu. projizdejici auto resp. tlakova vlna jej jeste odhodila do prostredku vozovky. vzal jsem tedy bundu manzelky, pripravil skladaci prepravku a sel pro dravce. byl to krahujec, ktery se bez sebemensiho odporu nechal chytit. dal jsem jej tedy do prepravky, prikryl ji bundou a dal ji na predni sedadlo (manzelka s malym sedeli vzadu). zavolal jsem na centrum zachrany handicapovanych zvirat, aby si pro nej prijeli na chalupu k mym rodicum a vyrazil tech 20 km zpet. kdyz jsem projizdel nasim okresnim mestem, mijel jsem v protismeru modrou octavii - vsiml jsem si ji jen periferne a hned mi doslo, ze je to ta "vyhlasena" octavka policie, ktera jezdi a meri rychlost. podvedome jsem se podival do zpetneho zrcatka a videl, jak auto brzdi, prach se zveda, jak se otaci, spousti majak a vyrazi za nami... pokorne jsem se tedy zaradil ke kraji a u vjezdu do benzinky zastavil. policie malem do mne narazila, jen taktak se mi jejich octavie vyhla (asi jsem je prekvapil svou sporadanosti...). diskuse s nimi se odehravala v mirne komickem tonu, nebot ja tvrdil, ze vezu nalehavy pripad, oni zas, ze v zadne vyhlasce neni nic o prevozu ranenych krahujcu

vysledkem byla pokuta 1.000,- a 2 trestne body... no nic, pokutu jsem zaplatil, vzal si blocek a vyrazl dale. kdyz jsem zaparkoval pred chalupou a chtel prepravku s krahujcem odnest k nasim, manzelka projevila zadost jeste se na zraneneho krahujce podivat. hned mi problesklo hlavou, aby nahodou nevyskocil a neco neudelal malemu, tak jsem prepravku trochu naklonil a poodkryl... a krahujec, ac zranen, udelal FRRRRRRRRRRRRRRR a byl pryc. takze kdyz to shrnu: zachranna akce me stala 1.000,- Kc, 2 trestne body, 2 hodiny zpozdeni... a myslim, ze i zivot krahujce, nebot si myslim, ze mel zlomeny parat, bez ktereho, si myslim, neprezije (patrole, pokud toto budes cist - co si o tom myslis ty?)