Černí rytíři / způsoby lovu

Vše o lovectví a myslivosti u nás (něco jako poradna)
Odpovědět
vhool

Příspěvek od vhool »

:wink: je to jeden z nejstarsich a nejzajimavejsich zpusobu lovu.taky ho mam rad
:wink:
Tomfi
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomfi »

Ano je to skvělý způsob lovu, hlavně při krátké obnově, mockrát do roka to moc provozovat nelze.
jseš teď mladej, aktivní myslivec, pochybuju, že po padesátce půjde? ve 30cm hledat prasata :-)
vhool

Příspěvek od vhool »

tak to uz mi moc casu nezbejva :twisted:
Fery
Zkušený diskutér

Příspěvek od Fery »

:lol: :lol: :lol: Tak to vypadá? mladší! :wink: :lol: :lol: :lol:
CZ550-3006 Sprg,ZZK601-223 Rem, ZK 99 6,5x57R, BS 9,3x74R/9,3x74R
vhool

Příspěvek od vhool »

dik ale uz jedu ctvrty gumy :lol:
Marek
Zkušený diskutér

Příspěvek od Marek »

No nevim jak u Vas, ale my mame ted 40cm mokryho snehu, cely den fouka a chumeli. A to dneswni prasatko me stalo 9km pochodu:)¨Ale mate pravdu ze za 30 let bych to nezvladl:)) Ale i na tech mejch 23, jsem toho dnes mel plny kecky, ci spise gumovky:)
Josef Kuřitka
Zkušený diskutér

obnova

Příspěvek od Josef Kuřitka »

Obnova je určitě krásná a měl jsem ji vždycky rád. Pomáhala vždycky myslivcům odhalit kousek z tajemna noci a pohybu zvěře z revíru. bohužel se její kouzlo trochu ztratilo. Skočit do tereňáku ( silného traktoru s předkem) , projezdit se po lese, z teploučka a nadhledu hledat, kde se co prošlo, přijet si k houštině a pak vyskákat, obstoupit houštinu a střelit si, tak to mě už tak nebere.
Dneska se jdu o obnově projít jen ke krmelcům a případně se kouknu ke krmeli?ti, újedi a jdu si raději ven večer sednout, i když zpravidla nic nepřijde, protože je revír rozhoněný. Úplné neštěstí je,když první obnova vyjde na víkend. S dne?ní technikou a vybavením (tereňáky, skůtry, super optika, super oblečení, vaky, kazatelny) je sníh :"břitva v rukou opilce."
Marek
Zkušený diskutér

Příspěvek od Marek »

To mate pravdu, ze obeznavat z auta je mnohem pohodlnejsi, ale neni nad krasnou prochazku po zasnezenem lese, ale toho snehu by mohlo byt trochu min :D To je z extremu do extremu, nejdriv nic a ted skoro pul metru, a mokryho a tezkyho snehu!! A kdyz se k te prochazce povede nejaky ten lovecky uspech tak je to zazitek na dlouho:)
Pepa
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Pepa »

máš pravdu není nad procházku po obnově po revíru a pořádně tam vyzmrzat :) .Jo někteří sou dost pohodlní a líní a tak volí to auto.Znám i případy kdy dokonce střílí přímo z auta.Tohle už nemá přeci s myslivostí nic společnýho.
Lukas.Dolezal
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Lukas.Dolezal »

já mám osobně lov na obnově nejrad?i, protože se dá dobře přečíst, kam zvěř chodí a hlavně potom i v noci jde zvěř celkem dobře obeznat,už jsem na tomhle prvním lednovém sněhu viděl spoustu zvěře a použtěl jsem samotného lončáka kolem 60 kg ikdyž vím,že když přijde někomu jinému a ten ho už nepustí....
LukasD zh 324, 7x57R/16
Pavel.K.
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pavel.K. »

Ahoj Lukáši udělal jsi to moc dobře že jsi ho pustil,protože z takovýchhle osamostatnělých lončáků,kňourků jsou nádherní kňouři! Ale těch už moc není protože většina nezodpovědných myslivů je střílí!ty lončáky! Jen kdyby to tak dělal každý!!! Díky Pavel
Pepa
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Pepa »

Já už sem neviděl černou dva roky,v loni to bylo zpusobený tou dlouhou zimou a taky moc tomu neprospěly nahánky v sousedním lese ,kde střílí uplně po všem co se kde pohne bez výběru. :evil: Ale zase tu bude letos kukuřice a slunečnice takže v létě nad něco dorazí . :wink:
Jiří
Pravidelný diskutér

černá

Příspěvek od Jiří »

zdravím všechny,my měli problém se sousední honitbou taky, padlo tam za hon i třicet kusů včetně plných bachen a po pár letech bylo sloveno,majitel ale dostal vynadáno,pár vyhrů?ek a zvěř se opět oběvuje, na hrubý pytel, hrubá záplata
Brok je brok, ale první kule bere.
Matel.cz
Častý návštěvník

Příspěvek od Matel.cz »

vhool píše:na to mam svuj recept.jelikoz vetsinou nestrilim na osamele kusy tak to mam overene.poradil mi to kdysy v bavorsku jeden stary nimrod a ono to funguje.nerikam ze se nepovede cas od casu strelit plnou bachynku s cca 10cm plodem (max.dvema) o vaze do 30kg ale mam 90% uspesnost s touto metodou.proste a jednoduse kdyz jdou tri a vice tak strilim to predposledni at je nejmensi nebo ne.vetsinou je to jedno s tech mensich a do stari 20 mesicu a svete div se knourek.rocne ulovim tak 20-50 kusu a z toho tak 5 bachynek !!!
Podobného receptu se držím také, a co se mi letos na náhánce nestalo :oops: . Vyběhl rudl mezi mnou a sousedem,jelikož jsem stál výše na kopci a ohro?oval bych střelbou souseda podemnou stojícího tak jsem jen přihlížel jak soused loví. když v tom poslední dvě prasátka se odělila a valila si to přímo na mne. Jak jsem se pohnul tak mně skoušela obejít více z prava, když se dostalo prvví mymo střelce tak jsem ho svojí 308 zastavil krásnou ranou na krk na vzdálenost asi 50m. To druhé jsem již netrefil i když jsem stihnul vypálit dvě rany. šel jsem na nástřel abych se ujistil že jsem chybil. Z nástřelu k ulovenému kusu a tam mně polil studenej pot. Z toho slabeho prasátka které mnělo 49 kg po vyvržení se totiž vyklubala 5 letá bachyně. Jediné co mně zachránilo bylo že ta bachyně mněla na levém předním běhu nevyhojené a bosti zapáchající střelné sranění. :roll:
vhool

Příspěvek od vhool »

no ruku na srdce.pri nahance predsi neplati zadny recept jako pri samostatnem lovu :wink:
Odpovědět