Černí rytíři / způsoby lovu
-
Josef Kuřitka
- Zkušený diskutér
obnova
Obnova je určitě krásná a měl jsem ji vždycky rád. Pomáhala vždycky myslivcům odhalit kousek z tajemna noci a pohybu zvěře z revíru. bohužel se její kouzlo trochu ztratilo. Skočit do tereňáku ( silného traktoru s předkem) , projezdit se po lese, z teploučka a nadhledu hledat, kde se co prošlo, přijet si k houštině a pak vyskákat, obstoupit houštinu a střelit si, tak to mě už tak nebere.
Dneska se jdu o obnově projít jen ke krmelcům a případně se kouknu ke krmeli?ti, újedi a jdu si raději ven večer sednout, i když zpravidla nic nepřijde, protože je revír rozhoněný. Úplné neštěstí je,když první obnova vyjde na víkend. S dne?ní technikou a vybavením (tereňáky, skůtry, super optika, super oblečení, vaky, kazatelny) je sníh :"břitva v rukou opilce."
Dneska se jdu o obnově projít jen ke krmelcům a případně se kouknu ke krmeli?ti, újedi a jdu si raději ven večer sednout, i když zpravidla nic nepřijde, protože je revír rozhoněný. Úplné neštěstí je,když první obnova vyjde na víkend. S dne?ní technikou a vybavením (tereňáky, skůtry, super optika, super oblečení, vaky, kazatelny) je sníh :"břitva v rukou opilce."
To mate pravdu, ze obeznavat z auta je mnohem pohodlnejsi, ale neni nad krasnou prochazku po zasnezenem lese, ale toho snehu by mohlo byt trochu min
To je z extremu do extremu, nejdriv nic a ted skoro pul metru, a mokryho a tezkyho snehu!! A kdyz se k te prochazce povede nejaky ten lovecky uspech tak je to zazitek na dlouho:)
-
Lukas.Dolezal
- Pravidelný diskutér
já mám osobně lov na obnově nejrad?i, protože se dá dobře přečíst, kam zvěř chodí a hlavně potom i v noci jde zvěř celkem dobře obeznat,už jsem na tomhle prvním lednovém sněhu viděl spoustu zvěře a použtěl jsem samotného lončáka kolem 60 kg ikdyž vím,že když přijde někomu jinému a ten ho už nepustí....
LukasD zh 324, 7x57R/16
černá
zdravím všechny,my měli problém se sousední honitbou taky, padlo tam za hon i třicet kusů včetně plných bachen a po pár letech bylo sloveno,majitel ale dostal vynadáno,pár vyhrů?ek a zvěř se opět oběvuje, na hrubý pytel, hrubá záplata
Brok je brok, ale první kule bere.
Podobného receptu se držím také, a co se mi letos na náhánce nestalovhool píše:na to mam svuj recept.jelikoz vetsinou nestrilim na osamele kusy tak to mam overene.poradil mi to kdysy v bavorsku jeden stary nimrod a ono to funguje.nerikam ze se nepovede cas od casu strelit plnou bachynku s cca 10cm plodem (max.dvema) o vaze do 30kg ale mam 90% uspesnost s touto metodou.proste a jednoduse kdyz jdou tri a vice tak strilim to predposledni at je nejmensi nebo ne.vetsinou je to jedno s tech mensich a do stari 20 mesicu a svete div se knourek.rocne ulovim tak 20-50 kusu a z toho tak 5 bachynek !!!