CZ, Remington, Browning, Tikka či něco jiného?

Vše o kulovnicích a malorážkách
Odpovědět
zispo
Pravidelný diskutér

Re: CZ, Remington, Browning, Tikka či něco jiného?

Příspěvek od zispo »

spouštové ustrojí se dá koupit noví ne u nás, ale v zahraničí. Jinak s Howou mám už nějakéjch 400 ran a bez sebemenšího problému. Až ná nábojnice SB. Jinak komora je hrozně přesná netoleruje horší materiál nábojnic.
Choochoo007
Zkušený diskutér

Příspěvek od Choochoo007 »

Marpie píše:No co se týká spouště u Howy tak jsem zjistil že od loňska dávají nějakou jinou snad HACT a to z důvodu nějaké paniky v USA že ta původní spoušť vystřelila v nějakém Remingtonu 770 sama, ale nakonec se přišlo na to že to bylo z důvodu neodborného zásahu. Dle dovozce je ve všech co tady mají už ta nová spoušť, ale že to na kvalitě zbraně ani neubralo ani nepřidalo.
Myslis to tak, ze vystrelila ta puvodni spoust z Remingtona, ne? Konstrukcne jsou tyhle levnejsi reseni skoro vsechny hodne podobne Howa/remington. Nechces mi tvrdit ze to bylo spoust Howy v Remingtonu, ne? To bych se tomu kutilovy nedivil :roll:
Proto rikam porad, ze reseni spouste/pojistky CZ je z hlediska konstrukce hodne dobry :wink:
Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]
Choochoo007
Zkušený diskutér

Novy spoustak pro Howu, vypada lepe nez stavajici i zhlediska bzepecnosti. Asi na tom bude srovnatelne s Tikkou.
http://outwriteoutdoors.com/wp-content/ ... Page_2.jpg
Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]
figi
teoretik fora

Příspěvek od figi »

S tikkou rozhodně ne. Takto zajišťuje CZ 550, ale na té CZ 550 je to nesrovnatelně lépe - spolehlivěji udělané.
! 243W ! 6XC!! 222 Rem, 223 Rem, 308W, 8x57JS
figi63@seznam.cz
http://www.loveckastrelba.cz/
Mr. Fox
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Mr. Fox »

Ta spoušť mě od ty howi docela zrazuje:( jednou sem měl pujčenou flintu a tam šla spušť hodně ztuha akorat sem z toho byl nešťastnej...
Choochoo007
Zkušený diskutér

figi píše:S tikkou rozhodně ne. Takto zajišťuje CZ 550, ale na té CZ 550 je to nesrovnatelně lépe - spolehlivěji udělané.
Jsem myslel chodem.
Z hlediska jisteni mas pravdu, az na to ze u CZ packa drzi na zaveru, coz je dokonalejsi, ale to ty vis :wink: :D
Jinak Tikka obr.10
http://www.tikka.fi/pdf/manuals/TikkaT3_RH.pdf
dalas
Administrátor

Příspěvek od dalas »

Je to jen změna z jednoodporové spouště na dvouodporovou. Z hlediska bezpečnosti je to stejný. Oboje blokuje záchyt úderníku.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
Choochoo007
Zkušený diskutér

Stara blokovala spoust, nova podpira zachyt uderniku, jako u CZ. Myslim ze tohle je reseni lepsi.
dalas
Administrátor

Příspěvek od dalas »

Choochoo007 máš pravdu, já to pomíchal s tím spodním vyobrazením, což je vlastně obé nová varianta. Jen se jim ty plechy trochu při zajištění kroutí a to mě zmátlo. Hold musím více číst. :x
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
miso243
Pravidelný diskutér

Příspěvek od miso243 »

Mám howu magnum aj cz. Howa má síce tvrdšiu spúšť ale má kratší a oveľa hladší chod. Aj záver ide hladšie a nemá sa tendenciu vzpriečiť v zadnej polohe. Spracovanie sa mi zdá tiež lepšie a poistka je menej hlučná. Ja osobne by som si už cz nekúpil.
figi
teoretik fora

Příspěvek od figi »

Délku chodu spouště ( a všechny další parametry ) si přece u CZ 550/750/527 velmi snadno nastavíš, jak ti to vyhovuje .
Úprava pojistky CZ 550 je také poměrně snadná záležitost, umím ji udělat tichou v obou směrech, nebo cvaknutí jen při zajištění.

Osobně bych váhal jen mezi Tikkou a CZ, ale to je u mne dáno jen tím, že chci co nejlehčí úderník s co nejkratším chodem, což Tikka má lepší, než CZ. Ve všem ostatním je podle mých zkušeností stejná nebo lepší CZ. I chod závěru a podávání nábojů mají dvě z mých CZ 550 jednoznačně lepší, než jakákoli ( a i ta moje ) Tikka T3.

:D
figi
figi63@seznam.cz
vhool

Příspěvek od vhool »

No parada .... konecne je problem ci dilema vyreseno ...proste nejdokonalejsi a nej flinta je predsi CZ 550 ... proc? .... protoze to rika Figi predsi :evil: :evil: :evil:
figi jdi uz do pr... s tim tvym porad dokola omylanym dokonalismem ... vsichni kdo te znaji a tve flinty tak vedi ze tve flinty jsou vsechno mozny jen ne bezna produkce pro cz trh ... ne ze by jsi mel nejake tuningove ale mas vyberove kousky na ktere bezny smrtelnik narazi jednou za zivot v prodejne pokud tam nema zname nebo stesti ze se mu takovy kousek dostane do ruky ale 95% zbrani ceske zbrojovky ktere se u nas prodavaji verejnosti jsou klasicke ceske dodo.... ano system cz 550 je kvalitni a sam proti teto flinte vubec nic nemam (take jsem jich par vlastnil) ale jde o to ze opravdu kvalitne udelane kusy jdou na export a zbytek do cz obchodu
souhlasim s tim ze pokud se CZ 550 dostane do rukou sikovneho cloveka ze z ni muze byt zbran "paar excelans" ale bedingem ci obycejnym dosazeni ci usazeni zeleza do dreva pocinaje pres ruzne dodelavky na spousti ci dolicovani zaveru az po vymenu laufu za lepsi (to uz delaji jen paka podobna me :wink: ) tak potom jde opravdu o velice dobrou a kvalitni zbran ....
Josef Kuřitka
Zkušený diskutér

Příspěvek od Josef Kuřitka »

Protože je tam ta koncovka: "či něco jiného?".
Tak odpovídám: "Sako 75 a pokud není zbytí, tak Sako 85 all modely a pokud je to ze země, tak Sako TRG 22(42)!"
Zdar!
vhool

Příspěvek od vhool »

figi píše:...Délku chodu spouště ( a všechny další parametry ) si přece u CZ 550/750/527 velmi snadno nastavíš, jak ti to vyhovuje .
Úprava pojistky CZ 550 je také poměrně snadná záležitost, umím ji udělat tichou v obou směrech, nebo cvaknutí jen při zajištění....
...a s timhle doporucenim bych byl na verejnosti hoooodne ale hooodne opatrnej ... modelova situace:
zacinajici myslivec si prinese z obchodu zbran napr. CZ 550 (standartni provedeni s dvoupolohovou pojistkou) ...precte si co tu figi radi a zacne si hrat se sroubkem (v lepsim pripade) na luciku.... zjemni spoust a bude nadsen ... pujde do lesa,nic nestreli,prijde zpet k autu a bude chtit vybit...ma natazeny napinacek ... zaver nejde otevrit pri zajistene zbrani tudiz zbran odjisti .... a BUM (v lepsim pripade si prostreli auto) .... a to jde o zbran novou .... to same riziko hrozi pokud je v systemu spouste necistota nebo obehany nejaky dil ...

...a o mechanickych samo domo upravach na zbrani asi nema cenu se vubec zminovat ... jedna vec je si dolicovat drevo nebo upravit pazbu ale vrtat se amatersky ve funkcnich castech zbrane muze mit jednak fatalni nasledky a jednak pokud dojde k pruseru tak je to podriznuti vetve na ktere sedim ... to nemluvim o tom ze v kazdem manualu ke zbrani je to napsano ze se to nedela :wink:

opravdu rady nad zlato ... :evil:
figi
teoretik fora

Příspěvek od figi »

vhool píše:No parada .... konecne je problem ci dilema vyreseno ...proste nejdokonalejsi a nej flinta je predsi CZ 550 ... proc? .... protoze to rika Figi predsi :evil: :evil: :evil:
figi jdi uz do pr... s tim tvym porad dokola omylanym dokonalismem ... vsichni kdo te znaji a tve flinty tak vedi ze tve flinty jsou vsechno mozny jen ne bezna produkce pro cz trh ... ne ze by jsi mel nejake tuningove ale mas vyberove kousky na ktere bezny smrtelnik narazi jednou za zivot v prodejne pokud tam nema zname nebo stesti ze se mu takovy kousek dostane do ruky ale 95% zbrani ceske zbrojovky ktere se u nas prodavaji verejnosti jsou klasicke ceske dodo.... ano system cz 550 je kvalitni a sam proti teto flinte vubec nic nemam (take jsem jich par vlastnil) ale jde o to ze opravdu kvalitne udelane kusy jdou na export a zbytek do cz obchodu
souhlasim s tim ze pokud se CZ 550 dostane do rukou sikovneho cloveka ze z ni muze byt zbran "paar excelans" ale bedingem ci obycejnym dosazeni ci usazeni zeleza do dreva pocinaje pres ruzne dodelavky na spousti ci dolicovani zaveru az po vymenu laufu za lepsi (to uz delaji jen paka podobna me :wink: ) tak potom jde opravdu o velice dobrou a kvalitni zbran ....
vhool - tebe něco trápí ? Jsi teď ještě labilnější, než dřív - to jsi mne do p... neposílal.

Já napsal, z čeho bych si osobně vybíral, a proč. Nic víc, nic míň.
Navíc, už po několikráté na tomto fóru musím zdůraznit, že moje nově kupovaná CZ 550 Varmint 243W byla k dispozici pouze jedna jediná, takže tu jsem si vybral, další dvě moje CZ 550 jsem kupoval použité, nevím ani, kolik mají ran.

V návodu ke zbrani je srozumitelně popsáno, jak si spoušť nastavit dle vlastních představ a POTŘEB, fakt vymýšlíš hovadiny, vhoole, pořád dokola hledáš sebenesmyslnější argumenty.

:D
figi
figi63@seznam.cz
Odpovědět