Napadení divočákem

Vše o lovectví a myslivosti u nás (něco jako poradna)
Odpovědět
curil
Pravidelný diskutér

Re: napadeni divocakem

Příspěvek od curil »

fesoji co jsou to kratiny? něco mně napadá ale nevím.nikdy jsem to neslyšel.
fesoj
Zkušený diskutér

Příspěvek od fesoj »

Moje chyba. "Kratiny" má srstnatá zvěř, myslivec má penis a varlata.
Kritériem pravdy je praxe.
Zdenek41
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek41 »

Je to čas od času,kdy se najde bud bachna z umělého chovu z domu vypuštěná a nebo sekáč bojovník,který napadá ikdyž nemá proč.Ale co jsem mnohokrát zažil ,je největší blbost chodit v leči po ochozech :wink: Tam to střetnutí bývá nejčastější.Ale ono se tam v tom bordelu nejlépe chodí.Pokud se povede odrazit nohou je to fajn pokud však stačí seknout hlavou je to průser,který bolí a velice špatně se hojící.
Leon
Moderátor

Příspěvek od Leon »

přesně velmi špatně se to hojí kamarád chtěl podpořit psa v obůrce a tak ji dostal pře lýtko moc stehu tam nebylo ale stěžoval si jak to bolí a nehojí se to hold když chceš lézt k čuníkům musíš mít psa co si tě ohlídá :lol: Já jsem loni na řepkovém strništi našoulal 3 lončáky a ten kterého jsem trefil na plecko se ještě otočil a mrskal to směrem ke mě až druhá rána ho zastavila nevím jestli mě chtěl sežrat ale odfrknul jsem si když to zapíchnul :lol:
CZ 550 american 308win.
curil
Pravidelný diskutér

Příspěvek od curil »

sorry za ot ale já jsem "kratiny" nikdy neslyšel.mně na ochozu na naháňce srazila srna a ač mám metrák měl jsem toho teda dost.
Zdenek41
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek41 »

Kratiny pohlávní orgány žíla a ráže.
Tony30
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Tony30 »

Na mě zaůtočila černá dvakrát a vždy byla postřelena.Jednou při dosledu(známému) v nízkých borovičkách a ačkoli tam byl pes jelo proti mě jak buldozér,naštěstí sem mohl střílet abych neohrozil psa a trefil se.
Po druhé,když sem při čekané střílel na lončáka a zůstal v ohni.Dal sem si cigárko a pak se šel mrknout :shock: vyrazilo na mě.Ted se tomu člověk směje jak mě prohnalo po poli než sem mohl střílet.A proto mám respekt před černou.
A jednou sem viděl jak může takové zranění dopadnout,před lety na honě,když jsme protahovali rákos mého kamaráda jen škrtl sekáč na noze a bylo s toho 18 štychů.
Jsou to bojovníci.
CZ 550FS 308W-Zeiss Victory Varipoint 3-12x56 os.60
ZH324 7x57R,16/70-Docter 2,5-10x48 os.60
Baikal-27EM-M 12/76,12/76
Georg.H
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Georg.H »

Něco podobného sem viděl na jedné naháńce...
akorát s tím že dotyčný nestihl vystřelit,naštěstí střelci se nic nestalo prase se o něj jen opřelo bokem a
střelec se lekl a upadnul...

http://www.youtube.com/watch?v=mizAHTt- ... re=related
Zbrojovák
Zkušený diskutér

Příspěvek od Zbrojovák »

No je to tak, vždy když mi černá nezůstane v ráně nebo na dohled, nemám z toho moc příjemný pocit, nechávám vždy minimálně 30minut než jdu po barvě nebo ke kusu (bez výjimky). U jelení pak mám zkušenost, že 45minut až hodina je jistota :? viz téma účinky
Jeden známý mi kdysi říkal, že jeho kolega v Německu nejde ani k seleti bez revolveru 357Mag. přivázaného napevno k dlani ruky, asi tam mají jisté zkušenosti :wink: - navíc tam je to legální u nás alespoň zatím ne (dostřel krátkou zbraní).
Mauser 98(Tymney/ERA) 9,3x62, Z.Diavari 3-9x42+ Vulcan v5= 720m/s
Nik.308
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Nik.308 »

Já těch útoků zažil několik, pokaždé při dosledu postřeleného kusu. Už 20kg sele se umí pěkně protivit. Xkrát jsem musel divočáka při dosledu dostřelovat. Nemám nikdy dobrý pocit, když jdu a vidím stopu sekáče a ne selete, jak řekl střelec.
Reno
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Reno »

Já osobně zatím útok divočáka nezažil a opravdu by mi vůbec nevadilo, kdyby to tak i zůstalo. :wink: Přidávám odkaz na VIDEO, které se tady na fóru již objevilo v jiném vlákně, ale s tématem souvisí. Dle mého názoru měl střelec při jeho umu štěstí, že měl automat, protože čuník by si to s ním evidentně pořádně "vyřídil"... :x Jinak ten jeho úprk po posledním vystřeleném náboji (aniž by se zajímal o výsledek jeho střelby) byl celkem efektní, úplně se za nim prášilo... :lol: Doufám, že si při tom pádu moc nenatloukl a jedinou újmou byly zevnitř znečištěné kalhoty... :D
vhool

Příspěvek od vhool »

...myslim ze uz to tu nekde bylo,knour pouze "skrtl" zbranemi o zadnici lovce ....
http://lumberjack1.rajce.idnes.cz/forum ... -36486.jpg
http://lumberjack1.rajce.idnes.cz/forum ... -36488.jpg
MiraDuchek
Zkušený diskutér

Příspěvek od MiraDuchek »

Firma Mikut dělá i speciální kalhoty s materiálu shodného s materiálem na výrobu ochraných vest pro psi.Asi o nich začnu uvažovat.
CZ 550 medium,7mm rem.mag.+Swarowski Z6i 2,5-15
Ruger No.1 9,3 x 74 R, Meostar 7x56
Stafordšírský bulteriér Alli Staf Anatol,Christopher Blue Nijada
http://jana-duchkova.webnode.cz/
vhool

Příspěvek od vhool »

mno pred lety jsem videl na vlastni oci jak probihajici knour mavl hlavou kdyz mijel strelce na stontu ... vysledek,rozrizla noha od poloviny lytka az ke kycli a nepomohli ani kozeny gate (neco podobnyho jak jsou "tyrolaky") :(
Georg.H
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Georg.H »

mno v sobotu mám jít na naháňku...
koukám že raděj nikam nepujdu
vhoole ještě sem dej pár takových fotek a končím i s myslivosti.... :?
Odpovědět