Kulovnice ZG

Vše o kulovnicích a malorážkách
Odpovědět
Jarin
Nový návštěvník

Re: kulovnice ZG

Příspěvek od Jarin »

Pánové díky. Jsem rád že se vám líbí. Jen co bude čas něco zase nafotim.
Flintiček mám asi 13, až mám někdy dilema co sebou do lesa. Nejhorší je mít samí pěkný,
to je mi pak líto tahat je do deště, do ostružiní, však to znáte (kdo lovíte) :lol:
6,5x52R/8x57J/8x57JRS/8x64S/9,3x62
sw_fox
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

kulovnice ZG

Příspěvek od sw_fox »

Na to mam nerez Tikku v plastu, na nahance se to clovek nestydi zapichnout do zaveje....(samozrejme pazbou).
Sportovní střelba, myslivost, motorky.
moron
Nový návštěvník

Příspěvek od moron »

Mám dotaz - za jakých podmínek lze překomorovat ZG 47 v ráži 7x57 na 7x64 nebo 7mm rem mag. Dostal jsem typ, že by to šlo při dobrém stavu vývrtu. Ale co dál - úpravy závěru, riziko že to pak nepůjde nastřelit, možná cena takové úpravy.. Zbraň jsem zakoupil původně s úmyslem výměny celé hlavně a změny ráže na 9,3ku..hlaveň je ale v dobrém stavu a tak zvažuji ji ponechat. Druhou zbraň v 7x57 už doma mám a tak pokud nebudu mít každou nastřelenou na jiné střelivo (např. stávající na indiv. lov a ZG na společné) chtěl jsem druhou ráži výkonější. Díky za konstruktivní rady rosťa
Jarin
Nový návštěvník

Příspěvek od Jarin »

S tím překomorováním by neměl být problém. 7x57 a 7x64 mají stejný vývrt, u 7mm rem.mag. si nejsem jistej
stoupáním vývrtu, musel bych kouknout do norem. Osobně bych šel spíš do 7x64. Neni to nadupaný jak magnumka,
takže by to nemělo ovlivnit životnost hlavně, a 7x64 je dostatečná na cokoliv co budeš v česku lovit. Ostatně mám
mnoho kamarádů mezi lesáky co mají myslivost v popisu práce a loví vesměs sedmou. A ty jeleni jim po tom padaj
taky.
Každopádně počítej s tím, že puškař bude ten lauf vyndavat a pak zase vracet, takže tě čeká i novej brynýr.
S přesností by problém být neměl, jelikož jak píšeš-vývrt je dobrý. ZG je na tom s přesností líp než třeba
takové Zetko. Má těžší hlavěň.
Jinak kdybys to přeci jen chtěl vyměnit, tak 9,3 je dobrá volba. Mám ji v ZKK600 a je to super střílení.
Když se to dobře postaví, bez závěrové vůle, tak ani moc nekope. A v lese tě po zvuku každej pozná...
....krásná sytá pumelenice :lol:
Jarin
Nový návštěvník

Příspěvek od Jarin »

sw_fox píše:Na to mam nerez Tikku v plastu, na nahance se to clovek nestydi zapichnout do zaveje....(samozrejme pazbou).
Nerez flintu v plastu bych si možná vzal do války ale do lesa? Jsem středoevropský myslivec ctící středoevropské
myslivecké tradice.
František Fořt
Věčnej rejpal ;-)

Příspěvek od František Fořt »

Ty si středoevropský myslivče do lesa choď s čím chceš a cti si co chceš a pokud možno taky nikoho neotravuj blbými kecy......

Ty jsi tady asi nový co, protože bys věděl, že tyhle dementní poučky tady už dávno nikdo necpe. :evil:

Navíc jsi OT a nás ostatní zajímají zkušenosti nebo pěkné fotky našich kolegů s jejich ZGéčky a ne demagogické kecy " rádoby tradičních myslivců".
tibi1
Zkušený diskutér

Příspěvek od tibi1 »

Franto "palec hore" :mrgreen:
sw_fox
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sw_fox »

Jarin: no pokud máš jako správný středoevropský myslivec dost peněz na novou luxusní flintu každý rok, tak si to užij, nicméně garantuju ti, že s luxusní flintou v tureckém ořechu a rytinou bys brzo zatlačil slzu, neb lov v tlaku se psy, dosledy zvěře, naháňky v horském terénu atd způsobí brzy dostatek šrámů....

Nicméně konec diskuze na tohle téma, lov si čím chceš, myslím že ses tu na foru uvedl jako typický zastánce "lihově-demagogické" (nebo taky lidově-demokratické) myslivosti v jejím nej podání. Sám beztak lovíš kulovnicí jejíž původ je nejspíš ve vojenské opakovačce a typicky lovecká zbraň jako např. Winchester 1894 bude nejspíš zcela ideologicky závadná.....:-)

Lovu zdar....
Zbrojovák
Zkušený diskutér

Příspěvek od Zbrojovák »

"degustibus est non disputandum"
i když, můj názor je ten, že vzhled sportovní a myslivecké zbraně není totožný :wink: nicméně praktičnost v terénu (tlaku) především

win 1895 už je defacto vojenská zbraň, ono nejde o vzhled a systém opakování ale typ zásobníku, zde spíše schránky :wink:
Mauser 98(Tymney/ERA) 9,3x62, Z.Diavari 3-9x42+ Vulcan v5= 720m/s
sw_fox
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

kulovnice ZG

Příspěvek od sw_fox »

Winch. 1895 je taky zajimavy, nicmene ja myslel 1894 v .30-30, jednu z nejrozsirenejsich pakovek ktera byla jako vubec prvni zbran konstrukcne vyvinuta na bezdymak a urcena pouze pro lov, s vojenskym uzitim se nepocitalo. Vyrabi se dodnes a bylo jich dodnes vyrobeno pres 7mil kusu....

Nicmene zpet k tematu :-)
Zbrojovák
Zkušený diskutér

Příspěvek od Zbrojovák »

zpět k tématu
Zde něco fotek mojí dokončené ZG47 v 458 Winchester Magnum:

http://album.volny.cz/nimrod3/browse.ph ... wse_page=0
sw_fox
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

kulovnice ZG

Příspěvek od sw_fox »

Nadhera :-) kdo delal hlaven?
Zbrojovák
Zkušený diskutér

Příspěvek od Zbrojovák »

Díky.
Kreslení společně, soustružení, nabroušení, pájení a komoru řešil kolega puškař. Zbytek jsem si řešil osobně i v kooperaci, veškeré úpravy systému a schránky vč. rytí jsem dělal sám. Montáž je originál z jiné ZG a měl jsem štěstí, byla v minusových tolerancích - takže jsem ji nalícoval tak, že funguje bez potřeby korekce po sejmutí a nasazení.
Hlaveň skutečně trefuje, 3rány na 50m téměř do jedné díry. Remington Flat Nose 26g s v0 650m/s.
Co musím ale dořešit je zřejmě škrcení v kleštině, neb se mi lehce zasouvají ve schránce při výstřelu střely do nábojnic.- timto prosím zkušenější o radu.

nimrod
dusab
Častý návštěvník

Příspěvek od dusab »

Poradte ako rozobrat zaver na ZG. Nejak sa mi nedari odsrubovat maticu udernika...
gulovnica ZG, gulovnica CZ 531, Sauer 80, Gulobrok Brno Super, dvojka Brno 16/16
pufr
Zkušený diskutér

Příspěvek od pufr »

Pufr
Odpovědět