Myslivecké zážitky

Vše o lovectví a myslivosti u nás (něco jako poradna)
Odpovědět
Alda
Zkušený diskutér

Re: Myslivecké zážitky

Příspěvek od Alda »

2 edelweiss: diky za komentar a radu:-) mas absolutni pravdu - vzdy je to o strelci...

ale na stranu druhou si poradne precti, co a jak jsem napsal...
Ceska myslivost bude takova, jakou si ji my, cesti myslivci a lovci, udelame
Zdenek41
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek41 »

Aldo lovu zdar pokud jsem to dobře pochopil tak to vzalo jen střeva a kýtou ven?Tak to zase podržela 9,3,kdyby to byla naše dobrá 7 tak jsi to asi nenašel.Jinak zážitek obrovskej.
Michal P
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Michal P »

Zdenku, můžu říct, když srovnám 9,3x62 SB a 7x64 se střelou SST, tak z praxe můžu číct, že ta sedmička nadělá mnohem větší paseku a tím pádem i zastavovací efekt se mě zdá lepší. Já jsem na 9,3x62 přešel po 7x64 a všemocná ráže to taky není. Na sedmičku nemůžu říct jediné křivé slovo, takže ji tak nezatracuj.
Zdenek41
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek41 »

Michale já jí vůbec nezatracuji se 7 lovím celý život a Alda taky.Dobře vím co je zásah na nízkou zadní komoru přes měkko ven.Bez poškození orgánů,střeva zarostou.Prase přežívá,několik takových už jsem vyvrhoval.A to co píšeš je srovnání špatné je uplně jedno jestli 7 a SaB nebo cokoliv jiného.Prostě to nesedlo.A když už píšu ještě,že to šlo přes měko ven.Jinak si myslím,že kdyby stálo na blat a šlo to teda zadní nizká komora ven bez zásahu orgánů větší stráty barvy.Tak by to Aleš nenašel ani po té 9.Ono už by stačilo o 20kg živé váhy víc.
Michal P
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Michal P »

Já jsem tím chtěl jenom říct, že jsem sám od devítky očekával zastavení zvěře při jakémkoli zásahu, ale po čase jsem vystřízlivěl a je to tak jak říkáš. Rána musí sedět a potom je to jedno čím střílíš. Ta sedmička mě přišla víc devastační a tudíš mě prasata neodcházela. Při té devítce je to trochu horší. Omlouvám se, že jsem trocho mimo téma.
hanmilan
Pravidelný diskutér

Příspěvek od hanmilan »

Pánové, ještě nikdo jste netipnul ránu na kohoutek bez poranění páteře. Sice mi to trochu neštimuje s úplně všemi popisovanými znaky barvení, ale podle popisu po výsřelu by to odpovídalo obrnné ráně. Skutečnost se asi už nedovíme, ale je to také alternativa :wink:
ČZ 537 .270 Win + Meopta R1 7x56 RD, ČZ 537 7x64 + 4x32 Meopta (naháňková), Suzuki Jimny
Josef Kuřitka
Zkušený diskutér

Příspěvek od Josef Kuřitka »

Osobně si myslím, že pravdě je spíš Michal. Jákoliv středně rychlá a rychlejší lab. v běžné ráži od 243 s měkčí střelou- lehce expantujííc střelou by slavila ústěch a dosled by byl otázkou pár metrů. A-max 168 grejnů v 308 s 800m/s by je při tomto zásahu otevřel tak, že by mu pukla břiní stěna , část střev by visela ven, zbytek by byl na kašovitou hmotu. Nikdy by se z toho nevyléčilo.
figi
teoretik fora

Příspěvek od figi »

Na základě vlastních zkušeností musím potvrdit to, co píše Josef Kuřitka.
Sice jsem z 308 W nic zatím na měkko nestřelil, ale A-max je velmi brutální, zvlášť ta moje laborace.
S 243W už mnohokrát, i neskutečně blbé průstřely těsně před kýtami, a krom jednoho případu - dančete loni - jsem vždy viděl zvěř zhasnout v ohni nebo v těsné blízkosti nástřelu, ať to bylo srnčí, dančí, či černá. U jiné ráže se mi to pravidelně nikdy nestávalo.
! 243W ! 6XC!! 222 Rem, 223 Rem, 308W, 8x57JS
figi63@seznam.cz
http://www.loveckastrelba.cz/
dušan
Častý návštěvník

Příspěvek od dušan »

Dobrý den,tak jsem přijel z Babiný u Plas,kam jsem byl pozvanej na nahánku,od rána pršelo a tak po první leči jedna liška,prasata utekla,lidi turch po druhé leči lončák,11 jich uteklo,bylo málo lidí a tak se šlo do hospody na guláš,jinak to byka pěkná procházka.Lesu,lovu.
Michal P
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Michal P »

Jsem pánové rád, že jste mě utvrdili v tom co jsem si myslel. Ona ta velká a pomalá knedla sice prostřelí, ale nenandělá takovou paseku na vnitřních orgánech jako našláplej A-Max nebo SST. To je potom jako granát. Nebavím se o šetrnosti ke zvěřině, ono to totiž nejde moc dohromady aby to bylo šetrnné a zvěř zůstávala na nástřelu.Hold něco za něco.
vhool

Příspěvek od vhool »

no vazeni pratele,po pul roce se kouknu na forum,prvne rozkliknu myslivecke zazitky a co nevidim? .. par dementu kteri jsou opravdu neznicitelni si tu masiruje sve 243W v tematu kde se drive psavalo o tom jak kdo a co zazil a videl pri prochazce revirem ... koukam ze staci na forum zavitat opravdu jednou za rok aby clovek zjistil ze zlate casy toho spolku jsou jiz davno minule ... takze se tu pratele mejte,pohonte si sve 243W pokud mozno ve vsech tematech at se to neplete a sbohem protoze kdybych tu mel zustat tak preventivne zbanuju vsechny majitele teto raze ....
Ertner
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ertner »

O Podzimních prázdninách někdy v říjnu jsem vyšel v 6 hodin ráno do revíru.
Kolem 6:30 začalo svítat a já jsem se dostal na místo kam jsem chtěl dojít. Kvůli vysoké populaci lišek v této části honitby, jsem si vzal jen vábničku na tato nádherná "zvířátka" našich luk a lesů.
Usadil jsem se pod vysokým Jasanem kousek pod luční cestou a po asi 15 minutách se objevila pěkná velká liška. Začal jsem tedy vábit tzv. nářek ptáčka. Bohužel na toto lištička zareagovala jen tím že odběhla tak o 200 metrů dál ode mě, bylo to asi tím že na stejném místě jsem si na tuto vábničku zradil lišku tak to možná byla ona.
Zkusil jsem asi po pěti minutách zaječí vřeštidlo a najednou jako by do ní uhodilo se rozeběhla přímo proti mě. Na chvíli mi zmizela za horizontem na louce cca 20ha . Za chvíli vyběhla asi 100 metrů ode mě. Ještě jednou jsem krátce zavřeštěl připravil jsem si foťák, ale než jsem to stihl udělat tak vyběhla asi 10 metrů ode mě. A jak mne spatřila tak zmizela, potom jsem jí ještě viděl jak úhání zase zpět.
Vydal jsem se domů po cestě jsem viděl ještě jednu kterou jsem ale nechal napokoji. Udělal jsem pár fotek krásného výchdu slunce nad Vraními horami a pár fotek sluncem osvětlených Krkonoš.
Vrátil jsem se sice promrzlý ale zato s pěknými zážitky domů. :wink:
Ertner
Marpie
Zkušený diskutér

Příspěvek od Marpie »

Dnes na naháňce moje první vysoká v životě. A hned dve kusy. První kus byla slabší laň, střílel jsem tak na 150m v okamžiku kdy tlupa vysoké po několika ranách sousedů nade mnou kupodivu zastavila. Zásah nevím protože ji dohledali a k cestě stáhli a vyvrhli sousedi ze štontů nade mnou a protože tam byly celkem 4 kusy tak ani nevěděli pořádně čí je který. Já jsem si zásahem naprosto jistý a myslím si že po ráně ten kus dokonce zůstal v ohni nebo pár kroků od nástřelu, protože jsem viděl jak se po ráně vzepjal a klesal k zemi jenže to už se mi skryl za stromy, ale zpoza nich už nevyběhl. V další leči mi říkal jeden z těch sousedů (on sám střelil z té tlupy další dva kusy), že po jedné ráně ale nevěděl od koho viděl jak se jeden kus kácí k zemi a když si to zpětně uvědomuji tak když ty naše kusy přivezli na výřad tak tam byla šmolka s téměř totožným výstřelem jako můj druhý kus(velikosti pěsti na přední lopatce) a protože polohu vůči mě měla zhruba stejnou jako druhý kus který jsem střelil tak to možná byla ona. Druhý kus mi přišla poměrně silná laň ale už střelená na zadní běh, já ji střílel v běhu a trohu zešikma zezadu, vstřel za plecem výstřel na přední části lopatky. Po ráně udělala pár kroků a zhasla. Tu jsem i vyvrhoval a plíce na maděru rozstřelené a zalité barvou výstřel byl velikosti pěsti na místě jak jsem popsal. Měl jsem své ZKK 270Win střelivo Hirtenberger nosler partition. Na zadním běhu jsem ani ten zásah nenašel ale byl tam určitě a čerstvý protože její stopa na místo kam jsem střílel byla výrazně pobarvená a ten zadní běh za sebou vyloženě táhla, jen nikdo nehlásil kdo po ní vystřelil.Soused co byl nade mnou mi potom říkal, že on i jeho soused na druhou stranu ji už viděli postřelenou, oba po ní vystřelili, ale oba ji minuli. Moc času na prohlížení jsem neměl protože se spěchalo na další leč a na výřadu už byla celkem tma a přišlo mi neslušné to tam zkoumat.
Marocchi 03 Field 12/76; ZP49 12/12; Brno mod. 1 22LR Hawke 4-12x40; ZKK600 MC 270W+Delta Optical Titanium HD 2,5-15x56; CZ550 Prestige 270W + Pard 008LRF; UB584 270W/12 Vortex Crossfire 1-4x24, ZH121 16/16; ZH304 7x57R/12
Alda
Zkušený diskutér

Příspěvek od Alda »

Zdenek41 píše:Aldo lovu zdar pokud jsem to dobře pochopil tak to vzalo jen střeva a kýtou ven?Tak to zase podržela 9,3,kdyby to byla naše dobrá 7 tak jsi to asi nenašel.Jinak zážitek obrovskej.
lovu dik, zdendo. presne jak pises - zadny organ ani kost nebyly zasazeny - po stope ve snehu bylo videt, ze prase za sebou obcas zadni beh tahne.
a byl to pro mne obrovsky zazitek, presne jak pises (atmosfera dosledu - nejistota, ocekavani zvere, prace pejsku...) - byl to 1. takovyto uspesny dosled v me praxi. snazil jsem se zachytit atmosferu, ale v tom fofru, v lese a jeste na snehu to neni nejlepsi - ale posudte sami:

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Ceska myslivost bude takova, jakou si ji my, cesti myslivci a lovci, udelame
dušan
Častý návštěvník

Příspěvek od dušan »

Tak jsem se zůčastnil nahánky MS Štichovice,bylo docela slušné počasí .dvě leče nad řekou Střelou,kde se střelilo jedno telko sika,další leč šest ks černá,já také jedno a 1 liška,konec opět v hospodě na guláši,shrnuto krásná sobota,někteří tam sedí ještě,jak jsem se informoval,krásná sobota a neděle.
Odpovědět