Montáž na bokový automat MP155

Vše o brokovnicích
Jan Slavětínský
Zkušený diskutér

Re: Montáž na bokový automat MP155

Příspěvek od Jan Slavětínský »

To bude jednoduché nastřelení stejně jako je jednoduchý celý ten kolimátor. V podstatě se hýbe s tím světlovodným brkem - strana , výška. Když si to nastřelil ten kluk ,kolega, sám, tak to není nic složitého.
Já mám sice na kulobroku náš kolimátor OKO a nastřeluje se jednoduše. První krok je :dle osy hlavně nahrubo seřídit tu tečku kolimátoru do papíru na cca 20 kroků, aby první rána byla v terči a potom už to pouze dopočítat a nastřelit. U OKA točím tam, kam chci ránu. (Obráceně jak u puškohledů Meopta). 1/4 ot. šroubku je na 50 metrech cca 10 cm posun na terči. Lovu.
Roman123
Nový návštěvník

Příspěvek od Roman123 »

Zdravím trochu to tu oživím ,kde sehnat prodlouženou weaver lištu ,aby měla aspoň 10 drážek a šla by upnout na Baikala MP155 ,šína šířka 13mm. délka šíny 7 max 8cm .Jestli něco takového existuje tak prosím o radu .Upínal bych na to na noc Alpex Hikmicro ,kvuli lovu lišek do 50 m. Děkuji za odpovědi.
Michal_123
Zkušený diskutér

Příspěvek od Michal_123 »

Nech na závěr přidělat od puškaře kus lišty.
Já to tak mám, jediné omezení je, že pak musíš používat při střelbě vždy něco na liště, třeba kolimátor.
Roman123
Nový návštěvník

Příspěvek od Roman123 »

To právě uplně nechci ,přidělat natvrdo .Však nemůže být ta Weaver lišta prodloužená takový problém podobná co se dá i na kulobrok jde jen o tu drážku 13 mm. Chci to z toho i sundávat.
miso243
Pravidelný diskutér

Příspěvek od miso243 »

https://www.purnavumuiza.lv/en/recknage ... un-12-14mm
našiel som ju len naj tejto Litovskej stranke (a ruskych). S náď by šla objednať aj stade ale montáž a následné sladanie nebude asi moc jednoduché.
https://www.reddotmate.com/product/mp-1 ... picatinny/
toto je priamo na MP 155 a nenarúša to pohľad cez lištu. Nepôsobí to ale príliš robusne a je otázne či to unesie ťažší zameriavač.
Ešte by šlo odobrať časť lišty na hlavni a naletovať tam weaver tak aby nerušil výhľad na lištu. Tu by mohlo byť trochu náročnejšie vytvoriť rádius kvôli kužeľovitosti hlavne.
Michal_123
Zkušený diskutér

Příspěvek od Michal_123 »

Varianta připevnění na lištu existuje, ale nevěřím pevnosti uchycení.
Lišta na závěru je jistota.
Na 50m střílím slugy na pivní tácek, což je velikost tečky mého kolimátoru.
Odpovědět