Automaty v myslivecké praxi

Vše o kulovnicích a malorážkách
Odpovědět
TT33
Pravidelný diskutér

Re: Automaty v myslivecké praxi

Příspěvek od TT33 »

Pietro píše:Ahoj kolegové,
chtěl bych se Vás zeptat jaký je váš názor na používání automatů v myslivecké praxi,konkrétně při naháňkách na černou zvěř..
Dnes jsem prodal jednu ze svých kulovnic a za utr?ené peníze bych si chtěl koupit právě nějakou novou flintu na čuníky.Zaujal mne nový Remington v dřevěném provedení a se zásobníkem 2+1 dle zákona,takže v tom by problém být neměl.
Jen mě zajimá jestli majitele automatů berete normálně nebo na ně pohlí?íte jako na nějaké ,,bouchaly".
...zmíněný Remington není nejlepší, doporučil bych Browning BAR, samonabíjecí kulovnice se u nás dříve vyráběla také s ozn. Holek, je to lovecká zbraň... a pokud budeš zbraň používat s rozvahou, abys neohro?oval okolí, tak to nebude nikomu vadit..., ale kdyby se Ti povedlo tou třetí... vystřelit někam proti střelcům, honcům..., tak uvidí?, že Tě na ty naháňky přestanou zvát a velice rychle o tom bude vědět celé okolí :lol: :wink:
tombr.a
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tombr.a »

Ja se nechci nikoho zastavat ale když se někdo zepta co řikate na kulove automaty tak čekat odpověd,divame se na ně tak či tak.A ne rozebirat kolik chce lovit zvěře.
Nebo jestli chce byt kralem honu či se podobat zahraničnim lovcum.
To už je přece věci majitele 8)
Za sebe řikam mě kulove automaty nevadi :wink:
Bord
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Bord »

používám Brwning Bar již delší dobu ale tři rány po sobě jsem dal jen na střelnici.Jinak jsem viděl několikrát na naháňce pět výstřelů po sobě do několika kusů běžící černé z opakovačky.Je to o přístupu a odpovědnosti střelce.
8x57JRS,bordík
dalas
Administrátor

Příspěvek od dalas »

Souhlasím s Bordem, bouchala z Tebe nedělá zbraň, ale způsob, jak ji používá?. Jiná otázka je věc vkusu a to je silně individuální.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
Pietro
Častý návštěvník

pro Olafa

Příspěvek od Pietro »

Ahoj Olafe to co píše mi přijde spíše jak scéna z akčního filmu s Arným:) :D ...dohledávám se psama ročně dost kusů zvěře a mohu ti říct,že to kolik kdo ,,pomlátí" na naháňkách zvěře neZáleží vůbec na tom jakou má zbraň'..
každý máme nějaký názor,ale proč zbytečně přehánět..

Přeji hezký den. :wink:
Olaf
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Olaf »

to Pietro
Chlape nevím o co Ti jde. chceš sly?et názor lidí na tomto fóru na využití kulového automatu v praxi ale když Ti někdo napíše něco jiného než to co chceš sly?et, hned se jedná o " akční film " a podobně. příště si Napiš podtitulek " očekávám pouze pozitivní názory" a budeš bez problémů. Já jsem Ti nenapsal nic jiného jak moje zkušenosti s touto zbraní na natláčkách. Možná jsem měl pouze smůlu že se vždy zúčastním akce na které je přítomen zrovna nějaký nezodpovědný střelec ale to nemohu přece předvídat. Osobně jsem kolegům na tomto fóru, pokud se na něco ptám, vděčný za všechny odpovědi bez rozdílu. Konečné rozhodnutí zůstane jen na Tobě a nějaký jiný názor ho stejně nezmění. :lol: :lol:
Pietro
Častý návštěvník

to Olaf

Příspěvek od Pietro »

" očekávám pouze pozitivní názory" :D :D :D

né dělám si srandu,jsem rád i za ten tvůj ,,akční " příspěvek:)
Milan.K
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan.K »

Jen si odbočím,protože mi to nedá.
To patrol do špatných míst může vystřelit i když nebude mít ani automat,ale jen jednoranou zlamovací kulovnici.Je to v lidech a né ve zbraních.To jen tak na okraj.
BAIKAL 27 EM-IC 12-12/70
243WINCHESTER
223REMINGTON - SACO 8x56
Když víme jak,nemineme cíl.
Shiva
Expert na zbrane
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva »

To je sice pravda, ale je to jen a jen o lidech nikoli o zbranich. Nedavno zde probihala diskuze o kontrolnich strelbach. jako proti argument bylo to, ze kazdy ma mit odpovedny pristup.
Proc se to neaplikuje v tomto pripade.
Na jednu stranu ti co nechteji na kontrolni strelby chodit ohaneji odpovednosti, na druhe strane odpurci semiauto zbrani tuto vlastnost razem zapominaji a naopak, uvadeji ze lide s takovouto zbrani jsou strzeni v zapalu strelby k nepredlozenym vystrelum.

Nejak mi to nejde dohromady.

Myslim si, ze nadrzenost na ranu a neco zabit je vlastni jen lidem, kteri proste maji malo nastrileno. Ja vystrilim z velkoraze stovky ran rocne a z malorazky tisice. Nevadi mi jit do lesa a nic nestrelit. Nepotrebuji za kazdou cenu neco zabit.
Nepište soukromé zprávy, pište na mail: lovectvi@sniper.cz
Milan.K
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan.K »

to Shiva no comment lépe a stručně a v tak malém článku je to vystihnuto zcela přesně.
BAIKAL 27 EM-IC 12-12/70
243WINCHESTER
223REMINGTON - SACO 8x56
Když víme jak,nemineme cíl.
Hombré
Nový návštěvník

Příspěvek od Hombré »

Zdravím kamarádi.
Před cca 12 lety jsem koupil ve Frankonii na I.P Pavlova Remington 7400/308W a hned v záruce jej reklamoval-nepřebíjel, vada - velká nábojová komora ta nafoukla nábojnici tak že ne?la už vystřelená zasunout ani do kulovnice. Pak jsem měl Brow. BAR/308W- nový pohoda. S optikou jsem s ním lovil divočáky i na čekané. pak nemoc a prodej.
Po operaci ploténky zas fit a opět 308w-Heckler. - pohoda. Má výhodu měnit zásobníky 5 a 10 ran. když dohledávám v kukuřici jsem posera a beru ten větší. Jinak střílím pouze na jeden kus a ostatním dám šanci odejít a pokud postřelím tak to opravím a o to asi jde. Zvěř se netrápí, nemusí dohledávat a má šanci přežít. Lovu Zdar
Titan6 6,5x68mag.
hakko
Nový návštěvník

Příspěvek od hakko »

?e jsi posera je známá věc, ale jestli pak ví?, kolika ranný zásobník může? použít? Lovu Zdar
Hombré píše:Zdravím kamarádi.
Před cca 12 lety jsem koupil ve Frankonii na I.P Pavlova Remington 7400/308W a hned v záruce jej reklamoval-nepřebíjel, vada - velká nábojová komora ta nafoukla nábojnici tak že ne?la už vystřelená zasunout ani do kulovnice. Pak jsem měl Brow. BAR/308W- nový pohoda. S optikou jsem s ním lovil divočáky i na čekané. pak nemoc a prodej.
Po operaci ploténky zas fit a opět 308w-Heckler. - pohoda. Má výhodu měnit zásobníky 5 a 10 ran. když dohledávám v kukuřici jsem posera a beru ten větší. Jinak střílím pouze na jeden kus a ostatním dám šanci odejít a pokud postřelím tak to opravím a o to asi jde. Zvěř se netrápí, nemusí dohledávat a má šanci přežít. Lovu Zdar
kikin
Pravidelný diskutér

Příspěvek od kikin »

Je to jen v lidech,i automatem se musí mířit a ne jen sypat.Na poslední natláčce bylo min 50 prasat v leči,ulovilo se 5 ks.Dalších 5 barvilo-nedohledalo a kolik bylo na měkotu a ode?lo bez barvy nikdo neví.Automat jsem měl jen já.V hospodě pak ti ,,největší mravokárci70+"vyprávějí,jak stili na 400m se ZH 7X57 vystřelit 4X.Na tlupu a ,,žádný neupadlo".Není co dodat.Dávat zvěři šanci je dobrý,ale když začnež střílet,tak nesmí mít šanci,musíš rychle a bez utrpení zvěř ulovit.Rychlá 2,nebo 3 rána je někdy k nezaplacení.Remington 7400 v 30-06 jsem měl,nebyl jsem spokojený.Fixlovalo přebíjení,nebyl k sehnání náhradní zásobník,pažba pouze dýhovaná.Odfukuje ?kvírou mezi předpažbím a laufem,nahoru.Nejhorší zbraň co jsem měl,jinak ale znám pár lidí co jsou spokojení.BAR je jistota.Já nemám střeleckou postavu(183/80 v zimních hadrech),Rem ve sprg mě dost rozhazoval,rychlost stejná jak s opakovačkou.Lovu
Odpovědět