Jakou kulovnici
-
- Pravidelný diskutér
co třeba Browning? Nová řada X-Bolt vypadá velmi dobře.
http://www.browning.com/products/catalo ... =035200218
- lehká
- poměrně krátká
- má to dobře vyře?enou pojistku (na rozdíl třeba od Tikky)
- superlehká spouš»
na cenu v ČR jsem se dotazoval zde www.martinekv.cz a stála 25t (je v tom dovoz, clo, dph atd., proto je ta cena výrazně vyšší než v USD)
http://www.browning.com/products/catalo ... =035200218
- lehká
- poměrně krátká
- má to dobře vyře?enou pojistku (na rozdíl třeba od Tikky)
- superlehká spouš»
na cenu v ČR jsem se dotazoval zde www.martinekv.cz a stála 25t (je v tom dovoz, clo, dph atd., proto je ta cena výrazně vyšší než v USD)
před 2 lety sem ře?il úplně stejný problém. Koupi kulovnice. Rodiče mi slíbili, že mi jako první flintu koupí. Měli sme jednu vyhlédnutou u jednoho staršího myslivce, prodával flinty, tak by takhle vy?la levněji, ale bohužel to nevyšlo, tak sme sháněli od začátku. Doma sme se domluvili, že mi rodiče koupí flintu novou, a že na optiku přispěju, nebo si ji koupím za svoje. Dopadlo to tak, že sme od prodejce odcházeli nejenom s úsměvem na tváři a s velmi lehkou peně?enkou, ale v náručí v krabici byla nová CZ 550 lux v ráži .308W a optika 3-12x50 se světelným bodem. Co víc si mohl začínající mladý myslivec přát? Musím poděkovat rodičům, že o?elili dovolenou a koupili mi ji. Tato moje kráska nás stála 38 000, dostali sme ještě slevu, že když vezmem optiku, montáž, flintu, tak je nastřelení zdarma + nějakých 10% sleva. Teď bych asi obe?el pár starších strýců, oni mají doma krásné flinty, a sem tam se někdo rozhodne ji prodat, takže tam je šance
Sauer 404 Synchro XT .308w
CZ 550 lux .308w + Zeiss V6 2,5-15x56 ASV
CZ 557 lux .308w + Swarovski 2,5-10x56
ZKM model 2 .22LR
CZ 550 lux .308w + Zeiss V6 2,5-15x56 ASV
CZ 557 lux .308w + Swarovski 2,5-10x56
ZKM model 2 .22LR
Pro Hirc
Ten Browning vypadá fakt moooc hezky!!!
Musím hodně, hodně a hodně šetřit. 

SAKO
A co takhle SAKO v provedení BAVARIAN : více zde ,
http://www.egun.de/market/item.php?id=1 ... 9a24080bc2
http://www.egun.de/market/item.php?id=1 ... 9a24080bc2
PRVNÍ RÁNA MUSÍ JÍT vždy TAM KAM MÁ!
Sako
Pro Mika : ale to asi bude to jediné, co ti bude připomínat. Zpracování je úplně někde jinde. Jo cena je vysoká, ale za ty peníze to u nás jen těžko pořídí?. Ale investice určitě na celý život v této kvalitě a Možná i třeba další generaci.
PRVNÍ RÁNA MUSÍ JÍT vždy TAM KAM MÁ!
- Shiva
- Expert na zbrane
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jakou kulovnici
Vypocet je jednoduchy a nema cenu spekulovat. pod 45.000 se tezko budes dostavat. Jak drive napsano, dobrou optiku pod 20.000kc nekoupis. A zbran bych volil novou, nebo pokud znas nekoho kdo ma "hawk eye" mikroskop co vidi do hlavne, tak mozna pouzitou, s tim ze to nekdo prohlidne.
Nic ve zlem, ale tvrzeni, ze za 24.000 dostanes prumernou zbran a dobrou optiku, je pro mne opravdu dost zahadne.
Jsou lidi co maji stesti a koupi za 8.000 od nekoho 550 i s optikou, ale nebude to od obchodnika. a optiku vemou a vyhodi. Koupi novou za 20.000. a jsou na 28.000
ale musi mit stesti, ze hlaven je OK. a pokud neni , tak pocitej vymenu hlavne. komora, zavit, usti, radove za 5-6.000 + cena hlavnoviny.
A to bych to nesveril hned tak nejakemu patlalovi.
Nic ve zlem, ale tvrzeni, ze za 24.000 dostanes prumernou zbran a dobrou optiku, je pro mne opravdu dost zahadne.
Jsou lidi co maji stesti a koupi za 8.000 od nekoho 550 i s optikou, ale nebude to od obchodnika. a optiku vemou a vyhodi. Koupi novou za 20.000. a jsou na 28.000

A to bych to nesveril hned tak nejakemu patlalovi.
Nepište soukromé zprávy, pište na mail: lovectvi@sniper.cz
Kulovnice mam v nabídce kolem 18 000 Kč včetně dph, a třeba 550 ČZ, puškohled záleží na tom jaké má nároky, ale Meopta -dobrá meopta se dá pořídit velkoobchodně kolem 10 000 Kč, myslím, že na normální lov by stačila i levnější, a když je nějaká výprodej, tak se dá pořídit kulovnice nová-ČZ UB i za 14 000 Kč velkoobchodně podotýkám.
Michal Krejčík
- Shiva
- Expert na zbrane
- Kontaktovat uživatele:
18.000kc + (10.000 + marze [nikdo to nedela zadarmo] + DPH 19%) jsme dost pres 30.000kc
a co se tyce meopty, tak ja osobne nejsem o jejich kvalite tak presvedceny.
14.000 VOC bez DHP, to souhlasi proto jsem rikal, ze nova 550 v pohode. a to furt jsme u te uplne nejlevnejsi a kvalitativne nejnizsi tride.
Ale to je kazdeho vec. Ja se tim take zivim, ale proste bych to klientovi nanabidl, toho radeji poslu ke konkurenci. protoze 550 neni vubec spatna zbran, ale spoust je na hovno, zbrojovka je 100 let za opicemi, protoze i americka 550 ( tim myslim remington) dava alespon tovarni bedding. takze to jsou dva naklady ktere clovek vetsinou stejne udela a zbran ho hned prijde o 7-8.000 vic.
no nekdo takove naroky nema.
Vetsina myslivcu ci lovcu na tomto foru ale ty naroky ma, proto pisi sem a ne na myslivost.
a co se tyce meopty, tak ja osobne nejsem o jejich kvalite tak presvedceny.
14.000 VOC bez DHP, to souhlasi proto jsem rikal, ze nova 550 v pohode. a to furt jsme u te uplne nejlevnejsi a kvalitativne nejnizsi tride.
Ale to je kazdeho vec. Ja se tim take zivim, ale proste bych to klientovi nanabidl, toho radeji poslu ke konkurenci. protoze 550 neni vubec spatna zbran, ale spoust je na hovno, zbrojovka je 100 let za opicemi, protoze i americka 550 ( tim myslim remington) dava alespon tovarni bedding. takze to jsou dva naklady ktere clovek vetsinou stejne udela a zbran ho hned prijde o 7-8.000 vic.
no nekdo takove naroky nema.
Vetsina myslivcu ci lovcu na tomto foru ale ty naroky ma, proto pisi sem a ne na myslivost.

-
- Nový návštěvník
To Shiva : Dobry den,chtel bych znat Vas nazor na vyber zbrane.Jsem aktivni myslivec,lov max.200m.Razi jsem vybral 270W.Hlaven 51,56cm.Rad bych kanelovanou bez mech.miridel.S oblibou lovim v noci,obcas nahanka.Ocekavam lehkou,dobre ovladatelnou zbran,odolnou pro kazdodenni noseni.Zvazuji mezi Sako 85,Tikka T3,Rosler Titan 6,Sauer 202,Zvazte prosim pomer kvalita,odolnost,presnost,cena.Optiku bych chtel 3-12x56 s bodem.Zvazuji Meoptu,Leupold. . . Pripadne jakou montaz.Za Vas nazor predem velmi dekuji.Ivo Lajcok.
Nechci nikomu vyvracet kvality ČZ, ale myslím, že za tu cenu se dá pořídit i jmenovaný Remington, mne osobně to stačí a to s tím jezdím i střílet závodně a na dost dlouhé vzdálenosti a Meopta, to je věc fakt názoru, spousta lidí je s ní spokojená a myslím, že může v klidu konkurovat i jiným, ale pokud bude střílet na 500 m a potřebuje střílet za noci, tak ať si připraví tak 115 000 Kč, ale z vlastní zkušenosti vím, že přesná střelba na 200 m je pro většinu myslivců a to nechci nikoho urazit nadlidský výkon, natož aby zvěř správně ohodnotila a navíc potom vůbec našli nástřel, pokud zvěř odběhne.Ale nechci se dohadovat, je to věc každého, já jen nabízím pomocnou ruku.
Michal Krejčík
- Shiva
- Expert na zbrane
- Kontaktovat uživatele:
vsak jsem to (rem) taky nazval americka CZ 550. Tam je potreba vymenit spoust.
Nevim co a kde strilis, co znamena "dost dlouha vzdalenost" rovnez nevim o jak presne strelbe se bavime. Rad te uvidim na dalsim srazu lovectvi na jare a muzem to probrat.
Meopta neni vec nazoru, ale vec zkusenosti a spolehlivosti. znam mnoho myslivcu co ji maji a jsou spokojeni, protoze nasypou na hromadu na 50m od posedu, strelej a jdou domu. Znam jeste vic lovcu a sportovnich strelcu, kteri pokud meoptu vubec meli, tak ji po nekolika opravach proste vymenili za jiny puskohled. treba Zeiss.
No a co se tyce tebou nazvane "pomocne" ruky, tak jsi si tu udelal otevrene reklamu, coz si myslim ze je v primem rozporu s pravidly fora.
takze bych te poprosil, posli SZ dotycnemu s nabidkou, od toho jsou to SZ a dohodnete se. smazni tu cast tveho prispevku kde nabizis sluzby vcetne sveho telefonu apd. Od toho existuje neco co se jmenuje "Profil". Jinak budu muset prispevek editovat sam.
klidne si tu vychvaluj kvality Meopty, ci 550 nebo jinych vyrobku. Ale soukroma inzerce sem nepatri.
Nevim co a kde strilis, co znamena "dost dlouha vzdalenost" rovnez nevim o jak presne strelbe se bavime. Rad te uvidim na dalsim srazu lovectvi na jare a muzem to probrat.
Meopta neni vec nazoru, ale vec zkusenosti a spolehlivosti. znam mnoho myslivcu co ji maji a jsou spokojeni, protoze nasypou na hromadu na 50m od posedu, strelej a jdou domu. Znam jeste vic lovcu a sportovnich strelcu, kteri pokud meoptu vubec meli, tak ji po nekolika opravach proste vymenili za jiny puskohled. treba Zeiss.
No a co se tyce tebou nazvane "pomocne" ruky, tak jsi si tu udelal otevrene reklamu, coz si myslim ze je v primem rozporu s pravidly fora.
takze bych te poprosil, posli SZ dotycnemu s nabidkou, od toho jsou to SZ a dohodnete se. smazni tu cast tveho prispevku kde nabizis sluzby vcetne sveho telefonu apd. Od toho existuje neco co se jmenuje "Profil". Jinak budu muset prispevek editovat sam.
klidne si tu vychvaluj kvality Meopty, ci 550 nebo jinych vyrobku. Ale soukroma inzerce sem nepatri.
- Shiva
- Expert na zbrane
- Kontaktovat uživatele:
Ivo:
Muj osobni vyber by bylo SAKO 85 nebo prebazbena Tikka T3 varmint. Kanelovanou hlaven bych na loveckou zbran nechtel, je to vice prace s udrzbou.
V pripade nahanky bych mozna volil kompositovou hlaven (typ Christensen nebo Pac-nor apd).
3-12x56 je ok, mozna bych hledal neco s vetsim rozsahem v pripade strelby na vetsi vzdalenost. ale do 200m staci i zvetseni 10x. ja sam pouzivam 3.5-10x56 a do 300m v pohode, a v noci do 200m. prisvit (bod) je nezbytny. Naprosto nezbytna vlastnost je aby puskohled udrzel nastrel pri zmene zvetseni a zamerny kriz v druhe fokalni rovine (strelba na 200m na mensi zver) a z tehoz duvodu i moznost korekce paralaxy.
Montaz, davam prednost a doporucuji weaver (picatinny) listu s kvalitni montazi (leupold QRW nebo podobne) umoznujici vymenu puskohledu bez potreby opakovaneho nastrelovani.
Muj osobni vyber by bylo SAKO 85 nebo prebazbena Tikka T3 varmint. Kanelovanou hlaven bych na loveckou zbran nechtel, je to vice prace s udrzbou.
V pripade nahanky bych mozna volil kompositovou hlaven (typ Christensen nebo Pac-nor apd).
3-12x56 je ok, mozna bych hledal neco s vetsim rozsahem v pripade strelby na vetsi vzdalenost. ale do 200m staci i zvetseni 10x. ja sam pouzivam 3.5-10x56 a do 300m v pohode, a v noci do 200m. prisvit (bod) je nezbytny. Naprosto nezbytna vlastnost je aby puskohled udrzel nastrel pri zmene zvetseni a zamerny kriz v druhe fokalni rovine (strelba na 200m na mensi zver) a z tehoz duvodu i moznost korekce paralaxy.
Montaz, davam prednost a doporucuji weaver (picatinny) listu s kvalitni montazi (leupold QRW nebo podobne) umoznujici vymenu puskohledu bez potreby opakovaneho nastrelovani.