WINCHESTER MODEL 70
-
- Zkušený diskutér
Re: WINCHESTER MODEL 70
Asi 15 let pouzivam W70 Safari Clasic v 458WM. Je to dobra zbran (bohuzel post 64). Origo spoust -z dnesniho pohledu uplne nejjednoduzsi podeprena spoust - je skutecne pro safari pusku - na LR to chce vymenit. Polohy pojistky by taky mohly byt lepe aretovane - ovladaci sila je mala, ale nic jsem s tim zatim nedelal 

Pufr
- Choochoo007
- Zkušený diskutér
Taky se mi zdalo z videa, ze ta pojistka tak nejak polohu nedrzi(lehce clovek preskoci do mezipolohy), ale jisteny udernik ma jiste plus. Jak si spokojen s chodem zaveru, kdyz porovnas treba s CZ 550. Rem 700 jsem v ruce nemel, ale i porovnani s nim jestli mas. Osobne na me dela M70 lepsi dojem nez Rem 700 vzhledem ke konstrukci.
Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]
-
- Zkušený diskutér
Tohle provedení má "kroužkovaný" závěr a chodí celkem kultivovaně. Osobně bych mezi W70 Rem. 700 "rozdíl druhu" neviděl
Ale pravda je, že i na Remingtnu by se mi líbila Custom závěrová matice se západkou uzamčeného závěru a pojistkou ala W70.
Jinak historie firmy Winchester v posledních desetiletích nebyla provázená právě oslnivým ekonomickým zdravím a pomluva, co mi vyprávěl puškař Joseph Le Brun z Belgie říká, že zbraně přijdou již jednotlivě v kartonech (FN/Win) z Taiwanu a belgický nebo v případě prodeje v US americký "puškařský" dělník jen do kartónu nahlédne jestli je tam všechno ... Což samo o sobě nemusí samozřejmě znamenat špatnou kvalitu

Jinak historie firmy Winchester v posledních desetiletích nebyla provázená právě oslnivým ekonomickým zdravím a pomluva, co mi vyprávěl puškař Joseph Le Brun z Belgie říká, že zbraně přijdou již jednotlivě v kartonech (FN/Win) z Taiwanu a belgický nebo v případě prodeje v US americký "puškařský" dělník jen do kartónu nahlédne jestli je tam všechno ... Což samo o sobě nemusí samozřejmě znamenat špatnou kvalitu

Pufr
- Choochoo007
- Zkušený diskutér
Nemyslim ten rozdil v chodu, ale konstrukci, kdy Rem je z trubky, M70 z bloku s integrovanym prenasecem zp. razu, lepsi pojistka, ktera jisti i zavreny zaver, snad lepsi napajena klika. Proste na me dela lepsi dojem.
Jinak je tezke rici proc by mely byt z Taiwanu zbrane horsi, mozna bych spise rekl ze to bude obracene. Treba japonska Howa ma slusne hodnoceni a je za slusne penize. Dovazet to primo sem tak to asi CZ muze zabalit
Da se to nekde videt a osahat na prodejne, nevite nekdo?
Jinak je tezke rici proc by mely byt z Taiwanu zbrane horsi, mozna bych spise rekl ze to bude obracene. Treba japonska Howa ma slusne hodnoceni a je za slusne penize. Dovazet to primo sem tak to asi CZ muze zabalit

Da se to nekde videt a osahat na prodejne, nevite nekdo?
Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]