Bulterier

Pejskové a jejich výcvik
Odpovědět
trapa
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Re: Bulterier

Příspěvek od trapa »

...
Naposledy upravil(a) trapa dne sob 05.2.2011, 19:38, celkem upraveno 2 x.
Petr 3
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Petr 3 »

Vestu jsem si pořídil proto,že nikdy nevím kdy mě po feně vystartuje bachyně,někde za krem a taky aby byla hodně vidět v leči,pač nezodpovědných střelců je pořád dost
curil
Pravidelný diskutér

Příspěvek od curil »

ahoj,jaké musí mít bulík zkoušky aby byl LUP a jaké podmínky pro získání chovnosti? dík
MiraDuchek
Zkušený diskutér

Příspěvek od MiraDuchek »

.
Naposledy upravil(a) MiraDuchek dne stř 16.2.2011, 22:38, celkem upraveno 1 x.
CZ 550 medium,7mm rem.mag.+Swarowski Z6i 2,5-15
Ruger No.1 9,3 x 74 R, Meostar 7x56
Stafordšírský bulteriér Alli Staf Anatol,Christopher Blue Nijada
http://jana-duchkova.webnode.cz/
magoda
Pravidelný diskutér

Příspěvek od magoda »

MiraDuchek píše:Ahoj,rozhoduji se mezi koupí bula nebo anglického stafa.Měl někdo možnost psi porovnat při práci?Jestli je něco na netu dejte prosím odkaz.Díky.
rozhodně jdi do bula a neudělej chybu...........:)))měl jsem čest lovit s bulíky mnoho sezon a byl jsem nadšen!!!!staf je pes problémový co se týče okolních psu........at ti tu páni poví jak to s nima je :wink: jinak bul je také nebezpečný ale jen pokud mu je odebráno prasátko a jde mu do něho jiný pes je zle.dan bulík co měl kamarád vybormě spolupracoval s mou jezevčicí,práce jedničková.....sám si přišel na to že že pokud bude lovit s ní budou výsledky bez šrámu,čuba vždY odvedla pozornost a on dokonale připravil akci která klapla vždy napoprvé a sto pro.jinak je pravdou že bulíci je hodně šití ,pak už to štepuješ sám doma samozřejmě povrchovky.o jednoho rok a pul jsme přišly ,potkal 170kg rytíře a ten ho vyvrhl od slabin až po krkavici.ja tam mnoho smutneho tak bud s koupí opatrný.ja ted mám jagu a foxu,a kamarád paterdeil teriery.JO A BYLY NAHÁNKY KDY ZALOMEK MEL JEN PES ,AJEDNOU TŘI BEZ VÝSTŘELU :lol:
MiraDuchek
Zkušený diskutér

Příspěvek od MiraDuchek »

.
Naposledy upravil(a) MiraDuchek dne stř 16.2.2011, 22:39, celkem upraveno 1 x.
CZ 550 medium,7mm rem.mag.+Swarowski Z6i 2,5-15
Ruger No.1 9,3 x 74 R, Meostar 7x56
Stafordšírský bulteriér Alli Staf Anatol,Christopher Blue Nijada
http://jana-duchkova.webnode.cz/
curil
Pravidelný diskutér

Příspěvek od curil »

to jako jeden bul zadáví prase? jak velké ty prasata byly?
magoda
Pravidelný diskutér

Příspěvek od magoda »

curil píše:to jako jeden bul zadáví prase? jak velké ty prasata byly?
malý možná ano ale lončáka vyvede z houštiny za ryj celkem v poho.........selata normálně :D
Petr1970
Zkušený diskutér

Příspěvek od Petr1970 »

když už tu někdo nakousl "zabíjení prasat" - slyšel jsem, že výmaráci i když se nezdaj v pohodě sejmou malý selata - chytne za hřbet a přetočí se s ním - zlomení vazu - nikdy sem to neviděl - nevím přesnou techniku, zase mi to povídal důvěryhodnej člověk

je to pravda?
ZKM 456
Fabarm Elos C
Beretta 682 special skeet (bez gold a bez E)
W-Vanguard, .308W, 4-16x50 Vortex PST
curil
Pravidelný diskutér

Příspěvek od curil »

to Magoda: lončáka vyvede za ryj? to ho lončák neodhodí? já jsem je nikdy v praxi neviděl.známý mi ale říkal že byl někde s bulem a viděl jak sele zadávil.dřív se o nich mluvilo že je to jediný pes co dokáže odvrátit útok prasete na člověka a že jsou nervově labilní že je nebezpečné je vozit vedle sebe v autě,že mu může m.dnout :). to se ale asi ještě nestalo.každopádně silný pes to asi bude to teda jo.
Tomfi
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomfi »

Já tento způsob odsuzuju.
Ale slyšel jsem, že pro bulíka prase do 55kg není problém, ho udržet za ryj a držet třeba půl hodiny, prý to využívají někde ve velkých lánech při naháňkách v kukuřici.
Má to dvojí efekt, prase stopne, či rovnou zadáví a ostatní z toho ryku vyjedou ven. Ale jak jsem řekl můj šálek kávy to rozhodně není
Zastava M70 8*57JS Meopta 2100RD 7*50,
Nikon Monarch 8,5*56 DCF
Machač 12/70,12/70
----
i v leči jsou naši kamarádi
trapa
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trapa »

...
Naposledy upravil(a) trapa dne sob 05.2.2011, 19:39, celkem upraveno 2 x.
Leon
Moderátor

Příspěvek od Leon »

Trapa pěkně napsaný ale jsme v česku tak budeš podle mnohých jako za bl... :lol: když mi vadí likvidace plemen tím že se z nich dělá něco jiného než na co je naši předkové po staletí šlechtily .pak na naháňkách vidíme retrivry ohaře norníky ale honiče který na to jsou tam potkáš málo kdy :? a hlavně ani podle zákona jich tam plno potkat nesmíš proto že mají víc jak 55cm
CZ 550 american 308win.
trapa
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trapa »

...
Naposledy upravil(a) trapa dne sob 05.2.2011, 19:39, celkem upraveno 2 x.
magoda
Pravidelný diskutér

Příspěvek od magoda »

bude to možná znít divně,ale ryj prasete je jedna z nejcitlivějších věcí..........tudíž bulíci na ní utočí mají to nějak nakodované v sobě,umí to od přírody.podle mého názoru by pár bulíku nemělo chybět na žádné nahánce a hlavně v jejím složení psu.na druhou stranu toho bulíka nutno připravit a vycvičit se skárou prasete finálně dovede i spát,jo a další věc je neuvěřitelný srdcař nikdy nevzdá jen za cenu života!jinak muj kamarad měl bulíka tak zmáknutého že šel odvolat od vizualního vjemu zvěře,po startu když zpozoroval prase nebo věděl že tam jsou tak downoval.........jak kdyby chtěl ten adroš vyležet........jinak běhy fungovali instinktivně.
Odpovědět