Blaser R93

Vše o kulovnicích a malorážkách
Andy
Administrátor

Příspěvek od Andy »

Jo tohle je super obrazek... docela vymluvny :roll:
lovec
Zkušený diskutér

Příspěvek od lovec »

Andy píše:Jo tohle je super obrazek... docela vymluvny :roll:
To je presne ten Nor,ktoreho zmrzacila tusim 8x68S.Mal vlastne prebijane strelivo,detaily su na stranke-odkaz som tu uz dal.
vhool

Příspěvek od vhool »

zde jsem si dovolil spachat volny preklad clanku k obrazku tykajici se korespondence postizeneho nora a pana moellera:
Janu Soerlimu musela byt implantovana titanova desticka nahrazujici rozdrcenou cast kosti (lebky). Jako nadseny lovec a sportovni strelec ,ktery strili vice nez 3.000 ran rocne,jiz po teto zkusenosti nikdy vice nevezme do ruky zbran s zadnym primotaznym zaverem.Svedci o tom i tento jeho obrazek kde drzi zbran s obvyklym otocnym zaverem

zde je prepis korespondece:

"Dobré odpoledne
mam od norskeho novinare thora olava moena vas mail ohledne meho urazu s blaserem.ja jsem ten co se mu toto stalo a on se nabidl s pomoci pri reseni tohoto pripadu.

Děkuji za vas mail.Norska kriminalni policie poslala zbran na expertizu do DEVA. ihned jak se neco dozvim tak se ozvu.zatim jsem dostal od policie info,ze hlaven je bez poskozeni. Můj kalibr byl 8 x 68 s, Norma Mrp 78 Grs 196 grs Oryx vlastni laborace.Dle vyjadreni NORMY jde o beznou laboraci. Já jsem nyní na 40 % invalidni. prisel jsem oko a skoro pul obliceje mam vystuzeno titanovou destickou.

s pozdravem
Jan Soerlie, Pondělí, 3. Květen 2004

kalibr: 8 x 68 S, strela : .323, 196, NOR ORYX 68001, OAL : 86.99 mm, hlaven : 650.0 mm, Prach : Norma MRP

plneni v% prach v g VO E0 Pmax Pmuzzle spaleno prachu doba horeni v ms

105 5,028 931 5507 4008 794 99,8 1,203 ! SILNÁ LABORACE !
106 5,054 936 5568 4085 796 99,8 1,192 ! SILNÁ LABORACE !
106 5,081 941 5629 4163 797 99,9 1,183 ! SILNÁ LABORACE !

Pri teto laboraci a pri +-10% rozdilu:
106 5,054 980 6098 5079 761 100,0 1,096
106 5,054 872 4831 3232 791 95,1 1,320, !!! neni riziko prekroceni max.tlaku !!! Toto udava QuickLoad

Pane Soerlie ,

vase laborace zustala pod 10% max.navazkou,to je jiste.sam prach mohl horet o 10% rychleji nez se udava coz ale u NORMY nepredpokladam a je to velmi nepravdepodobne a tak by jste dosahl tlaku 5079 bar coz neni ani problem pro nabijnici od RWS a muze byt v klidu znovu pouzita.

musel by jste docilit tlak o 30% přes max.dovoleny tlak, tedy při 4.400 bar x 1,3 = 5.720 bar. Navic by jste byl vy sam vystaven jeste navic tlaku plynu pri vystrelu.z techto duvodu neverim, že přetlak plynu byl pricinou tohoto selhani.

- Prosím, zkuste si vzpomenout, jak jste zbraň uzavřel. lehce nebo silne?

- jste si jisty,ze byl zaver dobre zavren? mel Jste s tim jiz nekdy potí?e?

- šel zaver stale stejne pri prebijeni bez znamek zmeny?

s pozdravem

Lutz Moller, Monday, May 03, 2004 1:41 PM
prosim nehledejte chyby v prekladu.napsal jsem to tak jak text chapu ja :wink:
Andy
Administrátor

Příspěvek od Andy »

Jeste se ho zapomnel zeptat co citil, kdyz mu to vlitlo do ksichtu :twisted:
Aldak
Častý návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aldak »

doufám,že takovýhle FACELIFT mi neudělá můj blázřík.To bych ani nemohl na sraz :roll: :roll:
Fery
Zkušený diskutér

Příspěvek od Fery »

Ale mohl! Jako odstrašují příklad proč ho nekupovat :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
CZ550-3006 Sprg,ZZK601-223 Rem, ZK 99 6,5x57R, BS 9,3x74R/9,3x74R
lovec
Zkušený diskutér

Příspěvek od lovec »

Akokolvek sa mi strasne paci Blaser R93 Professional,alebo Professional Camo,jednoducho nemam odvahu si to kupit.... :roll: ...a to som chcel len .300WM
vhool

Příspěvek od vhool »

no myslim,ze nas pritel frantisek fort mel docela kliku,ze ten blaser nespustil.uz mohla byt na nove kauza "na vlastni OKO"...
František Fořt
Věčnej rejpal ;-)

Příspěvek od František Fořt »

Omyl! Blaser nakonec spustil, ale naštěstí dopředu směrem k praseti! Kdybych měl SKS, tak se to nestalo a prasat jsem mohl mít víc, bylo jich tam jak naseto. Motali se tam opravdu nahusto. Akorát si musím navrtat tyvojenské náboje, co se už neprodávají, abych ještě ušetřil. Je to pořád rozdíl - Barnaul SP: 5,10 Kč vs. CLP MA: 3,50 Kč.

edit by Admin:
Toto je vtip. Zejmena pro novinare chtive senzace.
Shiva
Expert na zbrane
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva »

Blaser u mne budil nedůvěřivost od začátku. Bez ohledu na to, co se komu stalo nebo nestalo. Viděl jsem to jako novinku kdysi na IWA a usoudil jsem, že ta flinta není spolehlivá svou konstrukcí. To jsem ani nezvažoval možnost toho, že by to někomu vlétlo do ksichtu.
Během několika let se mi mno?ila svědectví o tom čeho jsem se obavál. nečistoty způsobily nemožnost zamknout.
Pan Strasser se poučil a přímota?ný závěr vylep?il. Flinta se nese označeni
Strasser 05. Strassera jsem na IWA výstavě prudil a trápil tak dlouho až celý brunátný odešel. Systém funguje rozpínáním kroužku do hlavně kde je zápich. Problém je ten, že ten 4 dílný krou?ek funguje na principu ku?elů, když zamykám, tak ku?el roztahuje části kroužku od sebe do zápichu v hlavni. myslel jsem původně, že jsou to proste kolmé plochy, ne i kroužky jsou ku?elovité a tak kdy odmykáte, tak se pohybuji proti jiné ku?elové plo?e a uvolní se. části zamykajícího kroužku jsou drženy pohromadě spirálovitou pru?inou. Na dotaz co se stane když pru?ina praskne, jsem dostal odpověď jestli nejsem z Čech. že se na to ptají jen a jen če?i. Ale prý že pru?inka prostě nepraskne :) tak jsem řekl, že to není odpověď, další odpověď byla, že tam nemá vlastně žádnou funkci, tak jsem řekl až ji dají pryč. Ano, byl jsem velice populární.
Nakonec jsem byl ochoten připustit, že to mu?e fungovat a že pru?inka to opravdu jen drží pohromadě. (princip čelistí delaboračního kladívka). Tak říkám, čím je to jižtěno aby mi to nevlétlo do ksichtu. Tady se pan Strasser naštval a odešel. český zástupce překladal, že prý tímto količkem a ukazoval na to co uvolňuje uderník pří zmáčknutí spou?tě, nevím jak se to jmenuje. Aha, takže když odmčknu spouš», tak co to vlastně drží. prý by to musel celé rozebrat. Tam jsme skončili.

vhoole, mrkni se tady a přelo? nám z toho něco.
http://home.snafu.de/l.moeller/Zylinder ... trasser_05
Nepište soukromé zprávy, pište na mail: lovectvi@sniper.cz
Andy
Administrátor

Příspěvek od Andy »

Myslim, ze uz z toho prave prekladal...
vhool

Příspěvek od vhool »

TO Shiva:rad to udelam jen co vysetrim chvili casu,asi o vikend ale co jsem zatim cetl tak jsou tam jen teorie a vyjadreni nejakeho zbrojire.mrknu na to poradne :wink:
Shiva
Expert na zbrane
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva »

2Andy
je mi jedno z čeho to překládal, Blaser je v současné době "zastaralá" koncepce, když ji opustil i vlastní tatínek. Měl jsem na mysli ten článek o Strasser 05. Teda já v tom mám jasno, ale ostatní by třeba rádi věděli kam se posunul přímočarý závěr. :D
2vhool
dik.
jak to vypada s objednávkou flinty? co daně? já budu platit, hádej kolik? ano správně, chytrej kluk. 0.0 peněz. Mám prostě šikovnou účetní.
Nepište soukromé zprávy, pište na mail: lovectvi@sniper.cz
klouda
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od klouda »

Tohle mě celkem dostalo... dost ?ílená zbraň-jen tak pro zajímavost.

http://www.blaser.de/R-93-Duo-Hamed.750.0.html?&L=1
.22, .243., 7x57, 8x57IS, 9mm, 16/70, 12/76
klouda
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od klouda »

-------- :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: --------
.22, .243., 7x57, 8x57IS, 9mm, 16/70, 12/76
Odpovědět