Ahoj Milane, mě by zajímalo , kde tyto starší vynikající dalekohledy sehnat, taška má starého rusáka je prostě bomba, kam se hrabou ty novější lacinější dalekohledy.milan píše:Pozorovací dalekohledy z cenou pod nějakých 6-8 000,- se nedají srovnat ani z Meoptou 7x50 vyráběnou pro armádu v 70-80-tých letech.
Těď je možno takovýto dalekohled pořídit za nějakých 1000-1500,-Kč.
Je pravda, že není pogumovaný, ale zas má tu výhodu, že se ostří každé oko zvlášť, takže žádná složitá mechanika pro porouchání.
zkoušel jsem několik dalekohledů za stejných světelných podmínek(položeny vedle sebe na prkně) a stará 7x50ka byla nejlepší. Na větší dálky plně vyhovuje 20x60 (rusko), mám jej asi 20 let.
Příspěvek od Jarek Horsky »
Fery a co ho nechat od manželky oplést nebo oháčkovat. Baby jsou na tohle neskutečně šikovný. Já mám taky starou Meoptu 7x50 a Jaru?ka mi na ni u?ila futrál z kopřiváku na sucháče takže když zmoknu tak to sundám a usu?ím mimo a technika netrpí vlhkem.Fery píše:to zdenda:si pišu!S jedním chodím ven! viz příspěvek výše. Má nevyhodu a to, že není pogumovaný a tak studí do rukou a musí se dávat pozor aby se s ním nekleplo. Pěkně se to ozývá.
Příspěvek od KovarikKamil »
Zpět na „Pozorovací dalekohledy“