jak přijít - nepřijít o zbroják

Veškerá legislativa ohledně lovectví a myslivosti
Odpovědět
martinh
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Re: jak přijít - nepřijít o zbroják

Příspěvek od martinh »

Popíši jeden případ:hajný v době Vánoc načapal zloděje stromků.Došlo k potyčce, kterou on ale nevyvolal, no a dopadlo to tak že na pet let byl bez flint. Bohužel naše justice a policie je v tomto hodně nespravedlivá. Je to kolikrat prkotina co se může stát ale ty nasledky jsou potom dost kruté...
Pánové budu držet palce at vám to dobře dopadne...
Sauer 202 + Zeiss Victory HT 3-12x56, Sauer 404 8x57 IS, CZ 550 Lux 308W...
Niripe2
Nový návštěvník

Příspěvek od Niripe2 »

Rozhodně doporučuju okamžitě zavřít ústa a bez konzultace s právníkem neříct ani slovo. Nikde. A pokud možno si najít toho nejlepšího (ne nejdražšího) na jakého budeš mít. Rozdíl mezi gaunerem a slušným člověkem je ten, že gauner už je poučený a ví přesně co má a co nemá říkat. Slušný člověk v dobré víře vytelí nejen na PČR všechno a ono se to pak může obrátit proti němu.
US OPTICS
Pravidelný diskutér

Příspěvek od US OPTICS »

kabát : máš teda právního zástupce nebo ne? Ono to bude stát asi hodně peněz, ale v dnešní době se určitě vyplatí. Dalas Ti radí dobře. Zkus si sehnat další svědky, hlavně ty, kteří dosvědčí, že byl nalitej. Doktor (jestli to není jeho známý) či sestra, kteří ho ošetřovali museli taktéž vidět, cítit, že je nalitej. Proč vstupoval teda na Váš pozemek, na co se ptal? Sousedy nemáš, kteří by to dosvědčili. Třeba se dívali z okna. Jestli dojde na soud, ber právníka, oni vědí na co se ptát a na co tlačit. Dneska se nic nevyřeší jen tak snadno. Lidi začínájí být strašně vyčůrání a vidina peněz je silnější než nějaká morálka. No a kdyby to bohužel nešlo, tak je možné mimosoudní vyrovnání (účinná lítost), což znamená upuštění od trestu. Bohužel musíš souhlasit s finančním vyrovnáním. :evil:
kopov.cz : Mladej bude asi pěkné kvítko. Sháněj potvrzení ze školy, že je to záškolák, problémový "chlapec", jestli někdy udělal nějakou vylomeninu a řešila to policie, taktéž žádej, nevím jak se na to dívá Tvá přítelkyně, ale třeba bude ochotna svědčit ve Tvůj prospěch. Taktéž sousedi budou vědět, co je zač, jak se chová. Právník taky bude vědět na co se má zaměřit. U té facky Tě někdo viděl? Co když se mu to stalo po "hádce" s Tebou a on jak běžel ven k babičce, tak se ještě s někým serval, který mu nějakou tu ubalil? Proč by to tak nemohlo být? Pak budou vypovídající spíše veškeré pověsti o mladém a to, že je to pěknej lump. Nevím nic dalšího mě zatím nenapadá.
martinh : to mu se jen těžko věří, co píšeš (nezpochybňuji to). Hajnej nebyl myslivecká stráž? Na základě čeho ho mohli uznat vinným to fakt nevím. Buď mu musel způsobit tak vážné zranění, že se nemohlo jednat ani o nutnou obranu či krajní nouzi nebo fakt nevím. Jenom nějaká prkotina to asi být nemohla. Taky kdybych viděl, že to spěje ke špatnému konci, tak radši něco zacvakám a dohodnu se mimosoudně.

pro všechny
PRVNÍ RÁNA MUSÍ JÍT vždy TAM KAM MÁ!
kabát
Zkušený diskutér

Příspěvek od kabát »

Já už jsem dostatečně poučený, po tomto incidentu se vyhýbám různým " aktivitám ".
Obyčejný člověk, který něco viděl a slyšel, řekne že svědčit nebude a zmetek ještě i jako svědek lže.
Po takových zkušenostech úplně změníte úhel pohledu na různé kauzy policie i soudnictví a spolu s aférou Plzeňské práva si připadám jako z MARZU....
VOK - HB - 223 Rem - 6,5 x 55 SE - 7 x 65 R - 308 Win - 9,3 x 74 R -
kabát
Zkušený diskutér

Příspěvek od kabát »

Právníka mám hned po prvním výslechu na kriminálce, tam jsem pochopil rychle, že oni to potřebují mít co nejdřív hotové , a hlavně potrestat viníka, ne se tím zabývat, zjistit podstatu a celý průběh, pozjišťovat důkazy a svědky,to je moc komplikací,
pěkně vydusit předvolaného na vyšetřovně a v teple to uzavřít,
měli jste vidět jak se choval vyšetřovatel, když jsem řekl, že budu a chci vypovídat, ale pouze za účasti právního zástupce.

Bohužel ani on nedokáže říct, jak to dopadne.

Na moje oznámení fyzického napadení přijeli za hodinu po tmě, na místo se nešli ani podívat, svědky nevyslýchali a dotyčného ani nezajistili.
Všechno řešili jen na jeho podmět ublížení na zdraví s odstupem 3. měsíců.
Onďa
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Onďa »

Jen malá poznámka - upuštění od potrestání je sice vždycky příjemné, v Kabátově případu to ale nic neřeší. Pro to, aby na čas přišel o flinty i o lovecký lístek bohužel stačí, když ho uznají vyinným :(
ZP 47 16/70 Savage Axis 30-06
kabát
Zkušený diskutér

Příspěvek od kabát »

V podstatě tady na FORU čtu většinu příspěvků od rozumných lidí,
proto jsem načal i tohle téma.
Nepouštějte se proto do ukvapených činů v souboji s motorkáři nebo bezdomovci, ani dalšími narušiteli zeleného království.
V očích zákona jsou myslivci nežádoucí ozbrojená složka, ostatní jsou jen bezbranní občané,
policie je v podstatě také na opačné straně barikády,
barvu uniformy změnili na základě PR. ze zelené na šedo černou aby se odlišili a veřejnost je vnímala jak POMÁHAJÍ a CHRÁNÍ.

Takže rozvahu pánové!!!
Perník
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Perník »

to kabát : teď už tvůj přístup k nalezení mírovích řešení (viz. bezdomovec) daleko líp chápu a rozumím tomu.
držím palce !!!
KB CZUB 584 12/7x57R
IŽ - 27EM - 1C 12/76
NK Bora od Černé tůně
martinh
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martinh »

kabát píše:V podstatě tady na FORU čtu většinu příspěvků od rozumných lidí,
proto jsem načal i tohle téma.
Nepouštějte se proto do ukvapených činů v souboji s motorkáři nebo bezdomovci, ani dalšími narušiteli zeleného království.
V očích zákona jsou myslivci nežádoucí ozbrojená složka, ostatní jsou jen bezbranní občané,
policie je v podstatě také na opačné straně barikády,
barvu uniformy změnili na základě PR. ze zelené na šedo černou aby se odlišili a veřejnost je vnímala jak POMÁHAJÍ a CHRÁNÍ.

Takže rozvahu pánové!!!
tak s tím se naprosto ztotožňuji.Je lepší si myslel o pr...a mlčet a s každým se nažím podobrém vyjít, ikdyž je to mnohdy za cenu velikého překonávání se
Sauer 202 + Zeiss Victory HT 3-12x56, Sauer 404 8x57 IS, CZ 550 Lux 308W...
US OPTICS
Pravidelný diskutér

Příspěvek od US OPTICS »

pro Onďu jan taková malá poznámka : když se mimosoudně vyrovnali, znamená to, že k soudu vůbec nedošlo. Poškozený stáhl své obvinění, tedy "obviněný" nemohl být uznán vinným a zbroják má zpátky. Jinak by asi mimosoudní vyrovnání, postrádalo pro mě jakýkoli význam, nemyslíš. :wink:

pánové i někteří přispěvovatelé do tohoto fóra jsou policisté, takžé také myslivci. Neházejte opět všechny do stejného pytle. Mezi myslivci jsou taktéž "rádoby - myslivci". To, že někdo dělá svou práci asi špatně, neznamená, že policie stojí na druhé straně. :wink:
vhool-member

Příspěvek od vhool-member »

to us: ano a jsme opet u toho,myslivci,motorkari,bezdomovci,policisti a ja nevim co vsechno ...vsude jsou videt ti lumpove i kdyz jsou v mensine (asi jsem naivni ale porad tomu verim) a proto verim i tomu,ze kabat nebude zrovna pripad kdy narazi na idioty i kdyz podle popisu se u nich premnozili.....
Onďa
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Onďa »

US OPTICS: Myslím :) Mě brnklo do očí hlavně to upuštění od trestu, což je věc, ke které občas dochází i bez narovnání. S narovnáním máš pravdu :wink: , tam totiž dojde k zastavení věci. Otázka je, jestli s tím bude kabátův vykutálenej soused souhlasit (což je nutnej předpoklad) nebo chce prostě jen škodit a zabavený flinyty mu třeba udělají větší radost :evil: Pro kabáta by to každopádně znamenalo, že by jakoby přiznal, že mu teda opravdu ublížil, a že ten čin spáchal. Je pak otázka, o co bude usilovat víc - mít flinty a klid a nebo to riskne s nadějí, že ho soudy nakonec očistí.. Jenom, aby se pak sousedovi nezalíbily lehce vydělaný prachy :evil:
ZP 47 16/70 Savage Axis 30-06
US OPTICS
Pravidelný diskutér

Příspěvek od US OPTICS »

Onďa : to je bohužel ta dnešní doba. Peníze hýbou světem. Dotyčný bude asi pěkný "výčur". On právník by už aspoň trochu dopředu měl vědět, jak kauza skončí. Co hovoří ve prospěch klienta a co vjeho neprospěch, tedy co převažuje. Samozřejmě s vyrovnáním de facto uzná svou vinu, bohužel :oops: Dnešní doba je a jen o penězích. Jestli je dotyčný pojišťovák, tak určitě s tímto cílem podal oznámení, protože dobře ví, že z toho může něco přitéct. :evil: Jestli bude chtít kabátovi jen uškodit, tak na dohodu nepřistoupí a bude se nažit o potrestání, tedy uznáni viny. Pak kabát musí věřit, že soud rozhodne v jeho prospěch, když teda bude mít z čeho vycházet v jeho prospěch.
dalas
Administrátor

Příspěvek od dalas »

Já to chlapi pořád nemůžu nějak skousnout. Ikdyž kabát přiznává fyzický kontakt a pád dotyčného mladíka na jeho pozemku, jak chce dotyčný prokázat, že mu zranění způsobil svým jednáním zrovna kabát? Pokud bych i připustil, že mu zranění přivodil kabát, jak chce prokázat, že útok zahájil kabát? To snad stačí předložit příběh a na základě něj je hned vynesen rozsudek? To si teda říkáme právní stát. Možná jsem naivní, ikdyž bych neměl. Je to sice odbočení ale stalo se mi toto:
Jel jsem vesnicí na zasněžené silnici a za hustšího sněžení. Rychlost nebyla ani 30 km/h. Po krajnici jde proti mě chlap, hlavu skloněnou, ruky v kapsách. Dávám levej blinkr, že jej objedu. V tom chlap chytil vangl a šinul se do protisměru. Strhávám auto zpět v pravo a brzdím, jak to jen jde. Už to vypadá, že jej minu, když v tom se začal vracet. Prostě kamikadze. Nabral jsem ho v prostoru levého předního světla, hlavou mě praskl do předního skla a spadl vedle auta těsně za středovou čáru v protisměru. Auto jsem zastavil pravým předním asi 0.5m od krajnice a zadek byl na půlící čáře. Od střetu po konečnou pozici to bylo si 3-4m. Tomu člověku byla poskatnuta první pomoc, (vyraženej zub a přeraženej nos) a on chtěl odejít domů. Já trval na vyšetření v nemocnici. Známí tvrdili, že je to dost násoska, že měl končit v práci večer, ale domů se vrací až kránu, takže určitě flámoval. Na policii jsem bezelstně vylíči po pravdě jak se vše stalo. Spousta dotazů, a až ke konci se zeptal příslušník, "zatroubil jste?" Já po pravdě odpověděl, že jsem to ani nestihl. Jemu se rozhostil úsměv na tváři a s uspokojením řekl "to jste měl". Z nemocnice přišlo "zbytkový alkohol" a tak jsem byl uznán vinným z těžkého ublížení na zdraví s následkem pracovní neschpnosti. Dotyčný v době nemocenské popíjel v nejmenované hospodě a chlubil se, jak budu cálovat. Později jsem pochopil pointu. Já měl povinné ručení a on nic. Pokud by byl on uznán vinným či měl jen spoluvinu, nic by nedostal a já bych možná mohl vymáhat náhradu za opravu auta. Pokud jsem byl uznán vinným jen já, on dostal odškodné od pojišťovny a já si zaplatil výměnu předního skla. To rozhodnutí i posudek lékaře bylo účelové.
Tím chci jen naznačit, že se nemusí vyplatit slepě věřit ve spravedlnost, ikdyž jií chci věřit. :evil:
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
kabát
Zkušený diskutér

Příspěvek od kabát »

to us optics - ve většině příspěvků ZDůRAZŇUJI, že jde o mé zkušenosti, a také je tak předkládám foru.
V mnoha případech jsou zkušenosti dalších lidí naprosto odlišné a já to respektuju, je dobré znát obě strany mince.
Proto dodávám, také já jsem se v několika případech setkal na policii s velmi seriozním přístupem.
Bylo by nesprávné o tom pomlčet a vyzdvihnout jen to negativní.
Pravděpodobně se jedná o síto těch záklaďáků co šlapou ulice, dál se už dostávají ti lepší.
Takže do programu policie navrhuju - zkvalitnit práci v první linii, v nejčastějším kontaktu s občanem.

to vhool-member, tak jsem to nemyslel, tady bude spíš podivné, že si vyšetřovatel tyká s tím kdo mě napráskal,
nevšimli si, že před výslechem sedím na chodbě, dotyčný vypovídal přede mnou, poslouchal jsem je když ho vyprovázel chodbou ze služebny.

to Onďa- chodit do lesa, krmit a dělat pro zvěř, cvičit psa, to mi nikdo nezakáže, pro trofeje nelovím, pro maso to taky nedělám i když zvěřinu mám rád, jedná se tam o závist, poněkud jsem vybočil z vesnického průměru, nechodím tlachat do hospody jak to stojí za ho.no, ........
Vzhledem k tomu že jsem se narodil jako BERAN, trohu se to na mě podepsalo tvrdohlavostí.
S narovnáním jsem od počátku nesouhlasil,
byl by to výsměch mrtvému otci i matce kterou dotyčný psychicky týrá a špatný příklad mým synům.
Mám naštěstí dostatek dalších zájmů, kde se vyžiju i kdybych už nelovil.

to dalas - a v tom je ten fígl, nyní dostanu podmínku za něco co jsem neudělal, zítra do někoho ťuknu autem a půjdu bručet!
Tak tudy cesta nevede.
Odpovědět