Nemyslim ze se zrovna ja bavim na ucet old.myslivost a na ucet roztresenych "stariku". na myslivost forum vzdy odkazuji z duvodu toho, ze tam si kazdy pise do vlaken co chce a kdyz clovek zacne cist o necem co ho zajima tak se po nekolika odstavcich docte o uplne jinych vecech. Cemuz se tady snazime vyhnout.
Ac se to nezda, tak si vazim myslivcu kteri myslivost opravdu delaji tak jak ji hlasaji, jenze takovych moc neni. o tom tu byla uz rec mnohokrat. znalost zvere, jeji chovani atd. Vetsinou ale toto vse zacne byt druhotne, kdyz tito panove odsoudi nekoho jen protoze nesplnuje jejich predstavu o myslivcovi a jak ma vypadat a jake ma vybaveni ci na jakou vzdalenost kdo lovi.
Vzivote mi nenapadlo nekoho odsuzovat ze ma takove ci onake saty, ci ze dava zalomek apd.
Pohnutky k lovu (odstrelu) kazdeho lovce (myslivce) jsou ruzne. A rovnez tak vzdalenost a vybaveni ktere k tomu pouziva.
a je mi uplne jedno co si o tom kdo mysli, ale at to pise tam kam to patri.

samozrejme ze strelba dal nez 300m asi neni vubec opodstatnena, urcite ne v nejakem velkem procentu, ale jak rikam, kazdy ma sve duvody. Pro mne je strelba praci ktera me bavi a v podstate je mi jedno na co strilim. Vzdy je to vyzva. at to obnasi dostat se k cili na 100m nebo to strelit na 1000m. Ale mne pripada absolutne neeticke strilet zver na hromadach (ale osobne mi to je opravdu jedno, protoze je to bezna praxe a sam tak mam stelenu vsechnu cernou zver) ale je to stejne jako lovit zver u krmelce.
Taky ale nikoho za to neodsuzuji nezakladam o tom vlakna jestli to je ci neni eticke. zacnu o tom psat az kdyz me nekdo vyprudi tim ze jina strelba je neeticka.