Vhool: Snad uz ne... ostudy bylo dost.
Jinak zpet k tematu. Jsem zvedav co nam povi FOXCLEVER.
Příspěvek od František Fořt »
Andy píše:Dle meho je tikka light s delkou hlavne 570mm dostatecne kratka. Na co mit flintu s hlavni 55cm? Nac si zbytecne snizovat vykon zbrane?
Navic v horach se ti vykon bude hodit.
Díky VHOOLovi za dobrou radu. Obvolal jsem pár puškařů a zjistil, že na Slovensku se běžně "horské" lehké a krátké karabiny stavějí, u nás spíše naháňkové. Dověděl jsem se také, že v žádném případě nevyrábět krátkou hlaveň zkrácením standardní dlouhé (?!), krátká hlaveň (od 47 do 52 cm) musí mít výrazně strmé stoupání drážek a jejich jiný tvar. Z tuzemských polotovarů to splňují jen 7,62 pro Sa58 (dá prý se z toho udělat krátká 7,62, 308 i 30-06), jinak se to musí objednat z dovozu. vestavět to lze do pouzder závěrů 550, 527 i 98. Vypadá to, že půjdu asi touto cestou včetně spou?tě a pažby "na tělo".vhool píše:ja jsem sice podle nekterych kolegu extremista (mam rad dlouhe a tezke flinty) ale chci si postavit koncem roku neco podobneho.uvazuji o cz 550 s hlavni lothar o delce 50-52 cm v razi 338 federal ale na rozdil od tebe dam tezkou hlaven.co zkusit jit podobnou cestou?jetou cz 550 nebo jeste lepe brno 98 (v jednoduchosti je krasa) sezenes za par penez a pouze zkratit hlaven na pozadovanou delku.osobne bych to videl asi nasledovne,BO98 v razi 8x57 JS a hlaven zkracenou na 55 cm.vyjde ti lehounka a kratka flinta ktera je neuveritelne odolna a spolehliva nehlede na to ze se vejdes u nove flinty do 15000 kc i s upravou hlavne
Příspěvek od vhool »
Příspěvek od vhool »
Příspěvek od nimrod nimrod »
To: VHOOLvhool píše:no ja sice nejsem studovany puskar ale vychazim z toho,ze polotovar pro samopal je predevsim konstrukcne resen pro jiny typ zbrane a tudiz to asi nebude to prave.osobne bych tech 5 cm neresil jinou hlavni.vzdy kdyz resim me ulitle napady tohoto typu tak to proberu s lidmi o kterych mam vysoke mineni co se teto problematiky tyka a rad se priucim.nerad bych te uvadel v omyl ale napsal jsem jen svuj laicky nazor jak na flintu podle tve specifikace.navic ona takova hlaven nevyjde na moc penez ani od toho lothara takze bych v tom vedu nehledal.na strankach firmy lothar Walter mas i kontakty na puskare v cz kteri tu lothara delaji tak je zkus kontaktovat a uvidis.osobne bych ale nejdriv zkusil to co jsem napsal vyse a kdyz to bude chodit tak bych to dal neresil
Příspěvek od vhool »