Remington 700 VTR

Vše o kulovnicích a malorážkách
motolada
Zkušený diskutér

Re: Remington 700 VTR

Příspěvek od motolada »

Dnes jsem měl rozmluvu s prodejcem zbraní o 700 VTR (která se mě osobně líbí) a pěl na ni chválu.Tikka je prý lepší ale 700 je pro myslivost udajne skvela.Ani ta 770 neni špatna ale me se jeví jako plastová hračka.Teď jen sehnat pro leváka. :x
motolada
Zkušený diskutér

Příspěvek od motolada »

Abr
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Abr »

To Motolada: Dulezite je u zbrane, aby jsi byl ty sám spokojeny. Podle článku v ZN těžko soudit, trojůhelníkova hlaven je v kazdem případe hodne zajimava věc :-) Museji to mít kluci hodne přesně ukovany, aby to při zahřátí nestrilelo za roh kulatého domu :-)) Spoust na Rem.děla snad každy výrobce spoušti coz je další výhoda k te trojůhelníkove hlavni.. Urcite ti obchodník dobre poradil s Tikkou, coz je podle současných mínění a testu, za relativne dobry peniz, slusna flinta s dobrým tuhym závěrem a tuhou plastovou pazbou, ktera ma také velký vliv na presnost a odolnost, coz spousta výrobců zbrani jeste nepochopila.. Dle mého nazoru, jde doladit a naučit střílet skoro kazdou zbran, ale někdy to trva pár dni a hodin (uprava spoustě, vybrousit mezeru mezi hlavni a pazbou) U nektere zbrane pár měsíců, kdyz je mlsna na strelivo :-(
Choochoo007
Zkušený diskutér

Příspěvek od Choochoo007 »

VTR ma stejnou pazbu jako SPS Varmint, jen zelenou. U varminta rikali ze nic moc, ze neni volna hlaven.
Osobne mam radsi 3-polohovou pojistku a v zajistene poloze zajisten i zaver.
Nelibilo se mi ze jsou uzaviraci ozuby a klika pajeny na zaver,ale asi to funguje pac jsem nikde nenasel, ze by to nedrzelo. Nekde jsem cetl jak se drazsi a kvalitnejsi firma chlubi vyrobou zaveru z jednoho kusu.

Test:
http://www.snipercentral.com/vtr.htm
http://www.snipercentral.com/remspsv.htm
Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]
Patrik-30-06
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Patrik-30-06 »

Chtěl bych se zeptat, zda někdo neví, jaký je hlavní rozdíl v kvalitě závěru a hlavně u modelu SPS Tactical a LTR police obě mají dělku hlavně 20 placů. Cenový rozdíl je víc než 10.000Kč. Pažby mě nezajímají, protože u SPS je hogue overmolded a u LTR h-S precision. Zajímá mě, která má lepší základ na přesnou střelbu. Pokud by nebyl velký rozdíl u modelu SPS, vyměnil bych pažbu za Bell and Carlson a spoušť Jewell. Děkuji
22lr, 22 hornet, 222 rem, 243 win, 6,5x52r, 6,5x57, 6,5x55SE, 30-06, 6,5 Creedmoor
fesoj
Zkušený diskutér

Příspěvek od fesoj »

To Abr. Skoro každou ? Včetně IŽ ?
Kritériem pravdy je praxe.
Josef Kuřitka
Zkušený diskutér

Příspěvek od Josef Kuřitka »

Střílel jsem z obou pušek:

Rem. SPS tac.: ihned po koupi byla vyměněna pažba - za model Rem Police + lišta. No name optika 32x. Střílelo to pěkně. S dom. lab. konzistentně 05,-075 MOA, ale spíš ke spodní hranici. A to i se mnou. Pak byla dodána úsťová brzda a spoušť Timney. Střílí to pravidelně slušně pod 0,5 MOA. Položky na 5 ran. Na 300 to střílí naprosto srovnatelně jako velká puška - tj. 60cm lauf- případně plus, ale chce to puškohled s velkým rozsahem, nebo lištu s náklonem!! Co jsem viděl, tak 5 ran by se mělo na 300m vlézt za normálního větru do 6cm. Majitel se baví, je spokojen a s pravítkem v této vzdálenosti už neblbne.
Pozor - absolutně to nežere střely s hmotností 150-155. Neexistuje možnost sehnad tov. náboj se střelou s takovou hmotností, které by z toho dobře chodila a ani se takový náboj nedá vytvořit. Majitel si dělá náboje pro další zbraně s rozptylem 0,25-0,3MOA ale tohle nedokáža. Scenary a Siery 167-168 grejnů z toho chodí super a to i továrny - kupodivu i serie a výrobci, které někdy nic jiného moc nechce. Nutná výměna pažby a spouště. Dost jme se s tím nablbli. Ve finále to upgrade stálo dost peněz. Osobně nebrat.
Dobrá recenze je zde a doslova tam platí všechno, co je napsáno.
http://www.snipercentral.com/spstactical.htm

LTR: Majitele vůbec neznám. Jako čumil a somrák jsem LTR střílel ve Světnově,ale jako antitalent musím říct, že se mě to líbilo. Puška byla osazena optikou NF 3,5-15x56 (možná jenom 50), osnova NP R1(R2).Majitel si pušku pořídil na lov kvůli manipulovatelnosti do kazatelny a hledal u NF osnovu, která by mu málo svítila. Příjemné zprac, lehce kanel hlaveň, pažda dobrá, manipulovatelná puška. Dal jsem z toho dvě rány tov. SaB 168grejnů- červeně zalak. zápalka. Z Harisek v leže první rána do běžné záslepky na 100m do středu a druhá do ní- taková neznatelná osmička a nevylezlo to ze záslepky. Pak jsem poděkoval a šel pryč. Asi bych třetí dal k ní. Pažba a spoušť původní. Pouze pořizovací náklady. Doladit by se to dál dalo. Asi jo.

Pokud bych se měl ještě jednou zbláznit, tak můj favorit by bylo toto:
http://www.remington.com/products/firea ... tical.aspx
Stavitelná spoušť ze 40tky x, dobrá povrchovka a slušná pažba.Cena asi okolo 40 000,-Kč. Na nic bych už nesahal, NF k tomu a hurá na střelnici. Nakonec za stejný prachy to máš v hromadě. Od Rem. seriově už víc neseženeš a 40xs ( v podstatě custom)je 100 000,-Kč plus.
I když ještě jedno TRG s 20" hlavní bych taky unesl.
Víc nevím.
Odpovědět