No u nás je situace podobná, jako sdružení lovíme cca 10-12 prasat ročně,přitom honitba je lesní s dostatkem polí ale prasátka pouze přecházejí.Fery píše:Taky ti?e závidím. Poslední 2-3 roky ulovím 6-8 kusů. Já na černou chodím raději než na srnčí. Lov je zajímavější. Srnčí je ?blbé? proti praseti.když chci tak se k němu dokážu dostat na pár metrů a střílím jen když to je průběr. ©esteráků je mi líto. To při čekané na prase stačí jen za?ustit kabátem a čuníci jsou v trapu.
Je to mnohem větší adrenalin. Uznávám, že když je jich někde moc a chodí se na ně jen proto, že se musí tak to asi není ono, ale u nás se musí poctivě vysedět. Momentálně mám letošní skóre jedno prase na cca 50 nočních čekaných.
![]()
Kde na ně chodí? vhoole???
Tak 80% černé slovíme od konce září do začátku února.
Máme ve sdružení 4krmeli?tě,které zvládneme vždy naplnit do konce září.bohužel u nás je dost problém sehnat zadinu,či obilí.Zemedělské dru?stvo neexistuje poblí?,až 10km,a je více sdružení,kerá tu čerpají.
Já osobně se snažím vnadit,na jednom místě,tak cca 40metru od posedu,obvykle seženu tak 3-4 pytle silá?e,do toho sesbírám z polí tak 6 pytlů a nějaké do zásoby,aby bylo čím dohazovat.Kukuřici prosypu trochu ovsem.Takto nechám le?et do prvního sněhu,pak přihazuji oloupanou kukuřici,vždycky tak půl pytle za 14dní.
Mám lovecký lístek rok a loni jsem na takovéto hromadě slovil první prase.
Uvidíme co letos, i když díky dojí?dění na vej?ku budu venku daleko méně.