Výroba hlavně

Vše o kulovnicích a malorážkách
michalos
Zkušený diskutér

Re: Výroba hlavně

Příspěvek od michalos »

Bojar píše:Náboj 45-70 je mi poměrně znám něco málo jsem si již nastudoval jde mi o to jaká jiná alternativa náboje by se do této zbraně hodila ,vzhledem ke konstrukci baskule -prostě co by to sneslo .Náboj 45-70 má ůdajně tlak něco kolem 2200,náboj 9.3*72r ještě menší ale tam je omezení dopadovou energií na lov černé a těžší zvěře.Možná ještě nějaká 8 ale tamty tlaky neznám a nějak se mi nedaří dostat do tabulek tlaků.
To Bajar
tady máš odkaz na tabulku tlaků veškerých ráží...
http://zbrane.webz.cz/16/tlaky.pdf
michalos
Zkušený diskutér

Příspěvek od michalos »

sided píše: Jinak jestli ten závěr unese 45/70 tak bych neváhal ani chvilku, miluju tenhle knedlík :mrgreen:
Přesně tak... po shlédnutí na naháňce této patrony jsem též zamiloval...ale nakonec zvítězil kulový automat v osmičce tak jako v kulobroku....přece jenom o něco "málo" ran navíc... :D
navip
Pravidelný diskutér

Příspěvek od navip »

Ono to není jenom o tlaku ale také o průměru a tím o ploše nábojnice na kterou ten tlak působí.Z toho ti výjde síla do závěru kterou je třeba uvažovat.
Edit: Než jsem to poslal tak tam pověsili tu tabulku tlaků a sil na závěr :oops:
Naposledy upravil(a) navip dne sob 16.7.2011, 16:41, celkem upraveno 1 x.
michalos
Zkušený diskutér

Příspěvek od michalos »

navip píše:Ono to není jenom o tlaku ale také o průměru a tím o ploše nábojnice na kterou ten tlak působí.Z toho ti výjde síla do závěru kterou je třeba uvažovat.
Má pravdu přecedo...středoškolská mechanika jasně říká že tlak v [Pascalech] = síla působící na plochu....N.M^2.... jinak ta 45-70 Gow bude určo to pravé ořechové...jen se nebát toho výstřelu... :wink:
rimar77
Zkušený diskutér

Příspěvek od rimar77 »

michalos píše:...jen se nebát toho výstřelu... :wink:
není čeho se bát, vůbec to nekope mám tudle ráži v Merlinovi v provedení Guide kterej kratinkej a lehoučkej a nekope to víc než brokovnice bavíme se o dvounavážkové laboraci né troj která je skoro na úrovni .458Win Mag. a při použití celoolověné střely a tudíž slabší laboraci to nejkope vůbec
Odpovědět