No neznám a přesně nevím jakou metodologii a metodiku chce kolega při své práci uplatnit, ale rozhodně jde minimálně o pokus tzv. dotazníkového šetření. Bohužel se obávám, že kolega fesoj má svatou pravdu a získaná data nebudou příliš validní. V případě slušné školy a slušné tj. odborné komise by ho předseda měl vyprat. Jeho (fesojova) poznámka a případná diskuze či burza nápadů k tomu, jak jeho dotazníkové šetření vylepšit, by pro autora byla zřejmě cenější, než zaškrkání celé tabulky, které s klidem podle zadání můžu já sám okamžitě udělat, protože za 23 let aktivní myslivosti znám stovky lidí a tisíce jejich zbraní a to se nebavím o prodejcích a střeleckých fanaticích. Není problém to vyplnit, ale jaké data tím získáš, jak je zpracuješ a co se vlastně dovíš a dají se pak na základě takových údajů vyvodit nějaké seriózní informace?
Možná by nebylo od věci udělat třeba klasický a kvalitní dotazník a ten poslat každému na fóru do SZ a pak něco obdobného udělat třeba fyzicky po okrese mimo uživatele - případně i kraji apod.. Už jen porovníní výsledků( fórum vrs ostaní) by bylo zajímavé.
Jedna otázka: Co jsou to moderní trendy v lovectví?
Dle mě případná odpověď zní: puškový zaměřovač v termovizi, protože NV je dle uživatelů fora zastaralé, neumožňuje střelbu v mlze a zvěř na některé přísvity reaguje, baterka již rovněž není cool. S termovozí by mohla nastoupit i lafetace kulové zbraně do systému, který by umožňoval přenos obrazu do PC v obýváku a odstřel zvěře na hromadě siláže pomocí tlačítka fire na jostyku či OK na mobilu. Pořád si proto kladu otázku, zda v lovectví moderní vždy znamená lepší?
P.S. Pokud to ale máš odevzdat na konci března a ještě jsi nezačal, tak potřebuješ dobrého vedoucího, ocelové nervy a olověný zadek.
Se svojí nízkou mentální úrovní jsem se smířil.
Dotazník-ráže
-
- Zkušený diskutér
-
- Zkušený diskutér
Re: Dotazník-ráže
Na zadost autora tema zamykam.
Ceska myslivost bude takova, jakou si ji my, cesti myslivci a lovci, udelame