Každý má svůj vkus a svoje měřítka. Mě třeba se plasťáky nelíbí, a zatím mají u mě zákaz vstupu, protože mě se flinta musí i líbit, takže co mám, to je ve dřevě a až na výjimky dřevě celkem hezkým (no zase kořenovici ve vysokém lesku u mě nehledejte, ta se mi ani nelíbí

). A musím říct, že jelikož nelovím tak, že si dojedu terénním autem až pod posed, nevynesu flintu v pouzdře až nahoru a nesedím ve vypolstrované kazatelně, tak když pak vláčím nějakou svojí dřevěnou a ne-úplně-levnou pažbu houštím, kamením, v Africe jsem lezl po břiše, flintu zavěšenou přes prsa, v ostrých kamenech, a pak doma hodinu renovuju, retušuju a voskuju, tak si někdy říkám, že ten plast má možná něco do sebe. Ačkoliv jak říkám, zatím jsem k němu nedospěl, a na druhou stranu, ty škrábance jsou něco jako jizvy z bitev, mají se nosit s hrdostí
Je ale pravda, že plast je vidět čím dál tím víc, a ne jen u Američanů, Anglosasů, seveřanů, ale čím dál víc i mezi Němci a Rakušany, jejichž lovecká kultura se té naší dost blíží. A v plastu se dělá a prodává dost Mannlicherů, Blaserů... Když už bych si kupoval plasťák, tak mě osobně se o něco víc líbí, když je ten plast zelený, hnědý, případně ještě camo, ten černý mě připadá nejvíc vojenský, takže když plasťák z CZ, tak bych šel do Predatora, ale to už je jen o osobním vkusu. Soudit někoho podle toho, jakou má flintu je když ne ujetý, tak zavádějící. Stejně jako Reno už jsem potkal pár lidí, kteří měli flinty, které bych si s chutí vystavil do vitrínky, ale pokud jde o myslivost, byli to totální kokoti, a ještě mizerný lovci i střelci.
Abych jen nemlátil prázdnou slámu - ráži 8x57 určitě super, a na noční lov na kratší vzdálenosti bys těžko hledal významněji lepší, jestli ti ta pažba sedí nebo ne, to musíš vědět nejlíp ty, Fomei nebrat, zejména ne na noc.
S trofejemi je to jako s ženami. Nejlepší je ta příští.