Co do 7x64?

Vše o loveckém kulovém střelivu. Vaše zkušenosti a názory.
Odpovědět
vhool

Re: Co do 7x64?

Příspěvek od vhool »

"strili dobre" je definice o ktere dodnes nevim co si mam pod tim dojmem predstavit :wink: a neznamena jeste ze je to vhodna zbran na takovyto zpusob lovu ... na strelbu nad 150m je opravdu vhodnejsi opakovacka uz jen z duvodu konstrukce .srnce nebo liska je na 200m uz dost maly cil nez abych praktikoval zpusob "pokus omyl"
knoby
Pravidelný diskutér

Příspěvek od knoby »

Jasně, že s opakovačkou s volnou hlavní dosáhnu trošku lepších výsledků. Ale s kulobrokem na těch 150 m běžně soustřel do 5cm nastřílím. Ale nebudu tady vychvalovat zbraň nebo svoje střelecké dovednosti. Proto se ptám, pokud tato ráže v konkrétní zbrani prostě na mnou popisovaný způsob lovu není, rád si nechám poradit lepší alternatvu. Chápu to tedy tak, že je tedy lepší spolehnout se na tuto ráži v přiměřené laboraci např. do 150m a při zamýšleném lovu na delší vzdálenost zkrátka sáhnout po druhé zbrani?..
vhool

Příspěvek od vhool »

to knoby: pro lov na 150m+ bych urcite volil opakovacku :wink:
knoby
Pravidelný diskutér

Příspěvek od knoby »

Ok. Takže budu řešit opakovačku v jiné ráži, ale s tím už půjdu do jiného vlákna.
Ještě se trošku obhájím vůči předchozím příspěvkům od DALAS A VHOOL.Nelovím dlouho, ale za těch 6 let mohu zodpovědně říct, že jsem nikdy na nic nevystřelil s tím, že buď a nebo! Raději si ránu několikrát odpustím. A mám nasříleno pár set a asi i tisíc ran, což už myslím stačí pro představu o přesnosti zbraní, MOA a A3 :lol: . Berte s :D Vážím si Vašich rad, ale jsem rád, když se jedná fér..Berte s :D
kasari
Moderátor

Příspěvek od kasari »

To knoby - neber to ve zlým, ale 200 - 300 ran za sezonu není trénink. Sám to znám...

A ještě k tomu soustřelu - těch 5 cm na 150m bylo kolika ranama a z jaký pozice ?
Ulkomaalainen...
knoby
Pravidelný diskutér

Příspěvek od knoby »

Neříkám, že jsem super střelec, říkám jen, že mám ,,představu" :D Střílím většinou v sedě, delší vzdálenosti(200+) i v leže. Jinak s kulobrokem v sedě s oporou( bagy) většinou 3 ranné série. Těch 5 cm zozptylu je opakovaně v této poloze a sérii. Z kulobroku nestřílím víceranné položky(4 a více), protože na ověření mi toto stačí.
kasari
Moderátor

Příspěvek od kasari »

Zkus někdy víceranný položky a uvidíš... :wink:

Popravdě z kulobroku soustřel okolo MOA je hodně dobrý... Já bych to asi nesved. Ale já to ani s kulobrokem neumím. nesedl mi žádnej. :)
Ulkomaalainen...
knoby
Pravidelný diskutér

Příspěvek od knoby »

Měl jsem ZH, potom UB, střílely oba kolem 3cm na 100m, ale tento poslední je trošku někde jinde. Střílí to lépe:)
kasari
Moderátor

Příspěvek od kasari »

ZH ? Jakým střelivem? 8)
Ulkomaalainen...
knoby
Pravidelný diskutér

Příspěvek od knoby »

PTS, Siera ale SPCE chodilontaky slušně, do 5cm, ale samozřejmě na studené rány, jinak při střelbě bez vychladnutí šla 3. rána již o 7cm dolů.
Jinak poslední nástřelku mám asi měsíc starou s UB a SPCE na 100M, kdy jsem jen ověřoval nástřel po upadnutí na zbraň, stříleno vestoje opřeno o kapotu auta(samozřejmě na střelnici :wink: ). Neberte směrodatné umístění zásahů ale soustřely. Sice to není moc vypovídající, ale nic lepšího teď v PC nemám. Stříleno přes 6X42 silnéT.(kříž 1A tuším)
Taky střílí slušně, lovil jsem s ním s SPCE kolem 150m a zásahy seděly kam měly.
Obrázek
vhool

Příspěvek od vhool »

jezkovi voci ....tak tohle opravdu dobre nestrili ..... :wink:sakra chlape asi mas znamy nahore nebo nevim,s timhle bych mel pupinky i na hromadu na 30m ... :wink:
Zdenek41
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek41 »

Jak je velkej ten papír?Jinak neznám horší stříleni jak z kapoty auta.Mě to prostě nesedí.
Zdenek41
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek41 »

To se vhool shodnem s tím bych asi do lesa nešel.
knoby
Pravidelný diskutér

Příspěvek od knoby »

Tak trochu vysvětlení, jsou to dvojstřely, kdy jsem prováděl postupně korekci. Takže 1. rána byla dolů, pak klikání a dvojstřel 2 a 3, pak další kliky a 3 a 4 a nakonec nástřel 6 a 7 po konečné korekci. Je to cca 4 cm nad záměrný bod, coč je zhruba na ONV. Jinak kdyby to byl rozptyl jak jste to pochopili tak už to je opřené u rajčat :lol:
knoby
Pravidelný diskutér

Příspěvek od knoby »

Neblázněte, psal jsem, že vím o čem je řeč :lol: :lol: :lol:
Odpovědět