Prodejci zbraní a střeliva, puškaři aneb šmejdi či poctivci?
Re: Prodejci zbraní a střeliva, puškaři aneb šmejdi či poctivci?
Tak taky dám k lepšímu jeden povedený zážitek. Minulý týden objednávka 2x 50ks balení nábojů Geco v ráži 9,3x62, které inzerují na svých stránkách PPK - zbrojovka Holice. Trvalo jim týden než se ozvali (shodou okolností jsem jim paralelně už i zavolal) - prý náboje nejsou a nebudou a jestli bych nechtěl koupit jiné, samozřejmě dražší. Do tho vzdychání jaký jsou češi šetřílci, že všichni chtějí jen balení po dvaceti. Na dotaz proč je tedy mají uvedené na stránkách v balení po padesáti odpovědět jaksi nedokázali... Profesinálové jak noha 

Nejlepší ráže je dobrá střela a nejlepší střela je ta dobře umístěná!
...Jestlipak by v tom desátém přikázání českého mysliveckého desatera nemělo místo sv. Huberta být radši kolegovi svému záviděti nebudeš...
...Jestlipak by v tom desátém přikázání českého mysliveckého desatera nemělo místo sv. Huberta být radši kolegovi svému záviděti nebudeš...
-
- Věčnej rejpal ;-)
Tohle dělá většina prodejců. Jejich inzerovaná nabídka ve většině případů neodpovídá skutečnosti. Přece nebudou pořád aktualizovat svoje weby, ne? Koukněte na web BVS, spoustu inzerovaných patron vůbec nemají. Když jsem se asi 3 x spálil a jel tam pro něco, co mají na webu a marně, nechal jsem toho.
Teď jsem trochu sháněl Normy v 9,3x57. Třeba Procházka z Rakovníka hrdě inzeruje "kompletní sortiment Norma" - samozřejmě náboje neměli. Když jsem se ptal, proč píšou kompletní sortiment, tak mi nějaký ten debil do telefonu řekl, že je tím myšleno běžné ráže. Detex - stejný případ. Přivezou, skladem nemají, ale jenom oproti záloze. Jeden vedle druhého na svých webech lžou, a že tím porušujou několik předpisů, je vůbec netrápí.
Jedině, kde web skutečně odpovídá "skladu" je Brymová. To mám opakovaně vyzkoušeno a ověřeno. Zrovna ty Alasky 9,3x57 tam měli (a za super cenu), stejně jako ostatní inzerované náboje, pro které sem jel. Ty Alasky jsem všechny vykoupil a schválně sledoval web. Druhý den už tam nebyly.
Teď jsem trochu sháněl Normy v 9,3x57. Třeba Procházka z Rakovníka hrdě inzeruje "kompletní sortiment Norma" - samozřejmě náboje neměli. Když jsem se ptal, proč píšou kompletní sortiment, tak mi nějaký ten debil do telefonu řekl, že je tím myšleno běžné ráže. Detex - stejný případ. Přivezou, skladem nemají, ale jenom oproti záloze. Jeden vedle druhého na svých webech lžou, a že tím porušujou několik předpisů, je vůbec netrápí.
Jedině, kde web skutečně odpovídá "skladu" je Brymová. To mám opakovaně vyzkoušeno a ověřeno. Zrovna ty Alasky 9,3x57 tam měli (a za super cenu), stejně jako ostatní inzerované náboje, pro které sem jel. Ty Alasky jsem všechny vykoupil a schválně sledoval web. Druhý den už tam nebyly.
-
- Zkušený diskutér
frantisku, mas pravdu - i kdyz naposled jsem se spalil i u brymovy...
ackoliv si myslim, ze kupni sila ceskych myslivcu je relativne dobra, nikdo z prodejcu nezainvestuje do zasob podobne, jako je to standadrem na "zapade"...
ackoliv si myslim, ze kupni sila ceskych myslivcu je relativne dobra, nikdo z prodejcu nezainvestuje do zasob podobne, jako je to standadrem na "zapade"...
Ceska myslivost bude takova, jakou si ji my, cesti myslivci a lovci, udelame
no to je otázka... kupní síla myslivců je asi dobrá, ale mimo prahu, brno a jiných "kupních regionů" asi moc ne
můj víkendový zážitek.. bavil jsem se s myslivcem-hospodářem, provozovatelem střelnice(super střelec, myslivec v důchodu, má beretu za velké peníze) - jeho slova:
otevřeli nový obchod ve městě na myslivost, tak tam jdu otestovat konkurenci krabičku za kolik prodává.. fuj, chtěl 5.20 za náboje...
tohle rozhlásí na střelnici a už do toho krámu nikdo nevleze, i když jsem tak koukal že ceny ostatních věcí - tretton gumáky, optika mají rozhodně dost levné v cz..
on prodává na střelnici podobné střelivo za 4,7-4,8 jak sežene... a na vysočině moc bohato není...
byl jsem na honě kde chlap nabíjel 70 kč/kule, ostatní na něj koukali jak na rotschilda - ne že by ty prachy neměli ale celej život stříleli za 25/rána, nějakou ranivost neřeší - střílí na blízko, zvěř trefí, lehne...
je tu malý pohyb - malá republika, málo myslivců na obchod(region) takže když vezmem kolik je ráží a typů, firem tak by museli mít skladem hodně kusů-peněz a to neotočí
můj víkendový zážitek.. bavil jsem se s myslivcem-hospodářem, provozovatelem střelnice(super střelec, myslivec v důchodu, má beretu za velké peníze) - jeho slova:
otevřeli nový obchod ve městě na myslivost, tak tam jdu otestovat konkurenci krabičku za kolik prodává.. fuj, chtěl 5.20 za náboje...
tohle rozhlásí na střelnici a už do toho krámu nikdo nevleze, i když jsem tak koukal že ceny ostatních věcí - tretton gumáky, optika mají rozhodně dost levné v cz..
on prodává na střelnici podobné střelivo za 4,7-4,8 jak sežene... a na vysočině moc bohato není...
byl jsem na honě kde chlap nabíjel 70 kč/kule, ostatní na něj koukali jak na rotschilda - ne že by ty prachy neměli ale celej život stříleli za 25/rána, nějakou ranivost neřeší - střílí na blízko, zvěř trefí, lehne...
je tu malý pohyb - malá republika, málo myslivců na obchod(region) takže když vezmem kolik je ráží a typů, firem tak by museli mít skladem hodně kusů-peněz a to neotočí
ZKM 456
Fabarm Elos C
Beretta 682 special skeet (bez gold a bez E)
W-Vanguard, .308W, 4-16x50 Vortex PST
Fabarm Elos C
-
- Zkušený diskutér
petre, nejde o cely region nasi republiky - je tady dost myslivcu, co by si priplatili i zajeli par km. nemusel by byt podobne dobre zasobeny obchod v kazdym vetsim meste, ale treba praha a brno neco mohly "unest". nejblize tomu je opravdu brymova, ale i tu, kdyz clovek porovna s rakouskem nebo nemeckem, tak je to jen zlomek, resp. primarne S&B...
dalsi veci je pristu techto prodejcu - kdyz jsem kupoval mausera, obvolal jsem a obeslal vsechny hlavni prodejce. a jejich uroven? rekl bych hluboce komunisticky pristup, jako kdyby zakaznika ani nepotrebovali (nekde jsem tu muj zazitek popsal). tak jsem se zarekl a co mohu, kupuji v zahranici.
dalsi veci je pristu techto prodejcu - kdyz jsem kupoval mausera, obvolal jsem a obeslal vsechny hlavni prodejce. a jejich uroven? rekl bych hluboce komunisticky pristup, jako kdyby zakaznika ani nepotrebovali (nekde jsem tu muj zazitek popsal). tak jsem se zarekl a co mohu, kupuji v zahranici.
Ceska myslivost bude takova, jakou si ji my, cesti myslivci a lovci, udelame
Právě proto využívám internetového obchodu. Pošlu e-mail s poptávkou, vyčkám odpovědi a prodejce mi buď zboží přiveze, nebo si pro něj dojedu k němu, pravda mám tu výhodu, že bydlíme pár km od sebe. Realizoval jsem takhle už pár obchodů pro kamarády a ti jsou taktéž spokojení. Např. kolega Lesomil zde z fóra může potvrdit.
ZG 47 8x57 JS, IŽ27-EM-1C Sporting 12/76, ZP 50 16/70, CZ 858 Tactical, Astra A-100 9 mm, CZUB 584, model 4, 12/7x65R, Remington model ll, r. 20/65, IŽ 18 r. 20/70
Nikon D-3100
Nikon D-3100
Zdravím!!!!
Tak to skutečně mohu potvrdit!!!!!! Plná spokojenost. Donáška až do domu... (tady asi mělo vliv přátelství s Lotrem...) Velice slušné, ochotné a seriozní jednání!!!! Nabídka dalších služeb... Určitě to je prodejce, jehož služeb znovu využiju!

Tak to skutečně mohu potvrdit!!!!!! Plná spokojenost. Donáška až do domu... (tady asi mělo vliv přátelství s Lotrem...) Velice slušné, ochotné a seriozní jednání!!!! Nabídka dalších služeb... Určitě to je prodejce, jehož služeb znovu využiju!
Nevím jestli jsem se nepřekouk, přečetl jsem vaše příspěvky několikrát, ale o jakém obchodě to mluvíte?
Mauser M12MAX 308w; Blaser 750/88 5,6x52r/9,3x74r; Brno 502 243/12,Brno Stopper 458WM, CZ457
Dříve:CZ550Safari 375hh; CZ527; BO803.8; CZ550 9,3x62; IZH94; PPK K1 308w; Rössler Titan6 308w; Merkel Suhl 220E 9,3x74R/9,3x74R; ZKK600 30-06
Dříve:CZ550Safari 375hh; CZ527; BO803.8; CZ550 9,3x62; IZH94; PPK K1 308w; Rössler Titan6 308w; Merkel Suhl 220E 9,3x74R/9,3x74R; ZKK600 30-06
www.zbranenaobjednavku.cz
(jestli je to nepovolená reklama, tak ať to admin smaže a mě nehodnému odpustí
)
(jestli je to nepovolená reklama, tak ať to admin smaže a mě nehodnému odpustí

ZG 47 8x57 JS, IŽ27-EM-1C Sporting 12/76, ZP 50 16/70, CZ 858 Tactical, Astra A-100 9 mm, CZUB 584, model 4, 12/7x65R, Remington model ll, r. 20/65, IŽ 18 r. 20/70
Nikon D-3100
Nikon D-3100
to vypadá dobře, díky za tip... pojedu kolem na cyrila a metúda... zkusím koupit nějakou munici, za 4.4 NSI vypadá pěkně 

ZKM 456
Fabarm Elos C
Fabarm Elos C
-
- Věčnej rejpal ;-)
Ze zvědovavosti jsem hned vyzkoušel ty zbranenaobjednavku, a to právě při shánění zmiňovaných 9,3x57.
Byl jsem mile překvapen. Během chvilky odpověděl na mail a za cca 10 min měl sehnané 2 krabky Norem. A ke všemu za velmi dobrou cenu 59 Kč/ks. No a dokonce mi je příští týden vezme při cestě do Prahy. Pokud to takto skutečně klapne, budu opravdu spokojený.
K těm debilům do Detexu už taky jen tak nepůjdu. Kromě toho velmi odborně nezdatného a nemastného neslaného prodavače na Husitské tam taky nemají bůhvíjaký výběr ani ochotu. Třeba patrony od Federalu vezli snad rok.
Byl jsem mile překvapen. Během chvilky odpověděl na mail a za cca 10 min měl sehnané 2 krabky Norem. A ke všemu za velmi dobrou cenu 59 Kč/ks. No a dokonce mi je příští týden vezme při cestě do Prahy. Pokud to takto skutečně klapne, budu opravdu spokojený.
K těm debilům do Detexu už taky jen tak nepůjdu. Kromě toho velmi odborně nezdatného a nemastného neslaného prodavače na Husitské tam taky nemají bůhvíjaký výběr ani ochotu. Třeba patrony od Federalu vezli snad rok.
Taky si přihřeji polívčičku na Detexu! Více než dva roky mám objednanou Tikku T3 v r. 300 Winch. magnum. Objednávku jsem v munulosti několikrát urgoval až mi došel dech. To bylo slibů, každý týden, že už to bude určitě ten další týden atp. Hrůza a děs. Také vřele doporučuji tento podnik!!!
V Detexu jsou fakt kousci. Pár let nazpět jsem tam koupil minimagnumy GB. Kamarád si na ně taky zvyknul, ale protože to je "krabičkář" (já nakoupim plnou skříň a mam na roky pokoj, on všechno bere po jedný krabičce) tak mě každou chvíli otravoval, ať mu koupim další krabičku. V Detexu jednoho dne došly a oni mi snad dva roky říkali, že budou za měsíc. Jelikož jsem přes Husitskou jezdil do práce, tak mi to nedalo a fakt jsem to pravidelně zkoušel - a dycinky jsem dostal univerzální odpověď "za měsíc"
No a ještě mě kluci překvapili letos na výstavě v Lysý. Bylo to v první den výstavy cca 40-50 minut po otevření. Táta si chtěl koupit do 30.06 Sako Hammerhead a oni mu řekli, že už je v týhle ráži vyprodali
Tomu řikám zásobička
No a ještě mě kluci překvapili letos na výstavě v Lysý. Bylo to v první den výstavy cca 40-50 minut po otevření. Táta si chtěl koupit do 30.06 Sako Hammerhead a oni mu řekli, že už je v týhle ráži vyprodali

Tomu řikám zásobička
Chtěl jsem zkusit Normy Vulkan ,tak sem si objednal jednu krabičku v prodejně kam chodívám sem tam nakupovat.Prodavač je hned objednal u Detexu v Přerově ,a na druhý den tam byly.
Lovec zabíjí jednou ranou.
-
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Musím souhlasit, ten týpek co prodává v Detexu v Husitské, to je teda něco, chce to ocelové nervy, s jeho znalostmi by se hodil tak do Lidlu na kasu, ale na to je moc pomalej, vydat se do tohoto obchodu, kde je jedna skříň prázdná a v druhé taky nic není, je velký zážitek a ta měsíční lhůta, tak tu sem taky zažil, je těžší si vysedět opatrnýho starýho srnce, než tam dostat nějaké zboží, ale nakonec sem si brokovnici vychodil