Kulové střelivo zn. GECO

Vše o loveckém kulovém střelivu. Vaše zkušenosti a názory.
Odpovědět
johnyc77
Zkušený diskutér

Re: Kulová munice zn. GECO

Příspěvek od johnyc77 »

zdendo má tam, že střílel prase v kroku na 80m.. :wink:
Palec - ještě že jste ho našli..:)
palec
Nový návštěvník

Příspěvek od palec »

Tak včera večer ješte za šera se mi podařilo slovit další prase. Lončák (bachyňka, 50 kg), vzdálenost 55 m, stříleno těsně za lopatku v mírné chůzi, ale bohužel stala ze šikma !
Padla v ohni, 10 s odkazování, po vyvrhnutí jsem zjistil, že jsem trefil přesně aortu a střela lehce poškodila protější plecko :!:
Stříleno 8x57 JS, GECO TM 12,0 g, uvidíme další zkušenosti s jinou zvěří především dančí a srnčí popř. vysokou. Jakmile se něco podaří ulovit dám hned vědět do tohoto vlákna ... 8)
Máte někdo zkušenosti s tímto střelivem v raži 8x57 JS ???
CZ 550 LUX 8x57 JS, MEOSTAR R1 3-12x56 RD
johnyc77
Zkušený diskutér

Příspěvek od johnyc77 »

Tak včera konečně první pořádná zkušenost.. Prase 35kg v běhu, přesná komora, vstřel za pleckem, výstřel pleckem.. Plíce napadrť, srdce ustřelené.. Prase se jen zlomilo a zhaslo bez odkázání..Vstřel o velikosti kule, výstřel cca 5 cm.. Výstřel byl trošku podlitej, ale dá se to krásně vyřezat.. Tak uvidíme, jak to pujde dál.. Střeleno 8x57JS geco TM 12,0g
darbujan
Pravidelný diskutér

Příspěvek od darbujan »

tak zatím uloveno lišče v pohybu z ruky 7X64 geco tm první ranou se zněj zaprášilo - začalo vydávat hlasové projevy typu vrčení a odbíhalo z vesela dál,tak už sem neváhal a zamířil na lopatku,vstřel neznatelný - výstřel jako pěst v ohni,jinak sem 2 liščata chybyl na vzdálenost kolem 40m + ale to už na geco neukecam :lol: ,asi se vrátim k osvětšené 308w lapua mega která dříme v trezoru

naboj působí solidním dojmem a na střelnici pro lovecke potřeby se choval na 100 m slušně ,připomínám že 7x64 mam jako pracovní zbraň v 550FS + snímatelná násuvka zeiis 4X32,pomálu mi příde že klasická 9 gramovka od SB v SP je snad i lepší,mám z geco takové smíšené dojmy.
pomalé šípy od lapua :-)
johnyc77
Zkušený diskutér

Příspěvek od johnyc77 »

Tak přidám sobotní zkušenost - 2 divočáci, jeden(váha 37kg) střelen přes plece, zůstal v ohni.. Vzdálenost 70m.. Vstřel o velikosti střely, výstřel cca. 3-4cm.. Ustřeleno kus srdce.. Druhé (46kg) střeleno na zadní komoru, vstřel o velikosti střeky, výstřel to samé.. Prase uběhlo asi tak 10m a padlo..
Včerejší čekaná - srnec 50-60m vstřel (o velikosti střeli) těsně za lopatkou, výstřel (zhruba 5cm) také za lopatkou.. Střela prošla srdcem, které bylo na 2 půlky.. Vše střeleno 8x57JS Geco TM 12,0g.. Zatím velká spokojenost
palec
Nový návštěvník

Příspěvek od palec »

Vcera vecer jsem strelil poprve nabojem GECO danci kus, jednalo se o "slabou" danielku (cca 40 kg). Strilel jsem na vzdalenost 35 m, vstrel tesne pres plecko, vystrel pod druhym pleckem o velikost 4 cm (strileno z kazatelny sikmo dolu), okrajove zasahnute srdce, danielka zaznacila a odbehla 30 metrů a poté zhasla. Trochu mne prekvapilo, ze po takove rane na plecko nezustala v ohni :?:
Uvidime dalsi rany, letos by se melo dostat i na jelena a danka, tak ze ihned pokud se mi podari neco slovit, na tomto vlakne poreferuji ... :wink:
frenki
Nový návštěvník

Příspěvek od frenki »

Minulý týždeň som strelil jelienča na 148 m strelivom GECO 8x57JS, stálo troch šikmo, vstrel za lopatku výstrel cez rebro.Vstrel aj výstrel okolo 3-4 cm. Neskôr som sstrelil laň na cca 45 m. Vstrel za lopatku - rozbité 3 rebrá a projektil zostal na druhej strane v lopatke, ktorá bola značne zdevastovaná. Pri rušení sme ho našli-zdeformovaný prázdy plášť a kus olova prilepený z vonkajšej strany na ňom. Na túto krátku vzdialenosť mal projektil ešte veľkú dopadovú energiu a preto sa tak veľmi rozložil. Čiže, kvalita streliva úmerná jeho cene.
palec
Nový návštěvník

Příspěvek od palec »

Predevcirem jsem slovil jelena I.VT 3 roky, strilel jsem na 220 m na sero, jelen stal na plocho, vstrel na spodni strane plecka (miril jsem na stred tela - na 200 m mi to chodi o 16 cm dole), vystrel pod druhym pleckem, jelen odesel 15 m od nastrelu. Klobouk dolu pred presnosti GECO, byla to hooodne rychla strela a mel jsem na to vsehovsudy 5 s, ale jsem rad ze to vyslo... (nerad strilim na tyto vzdalenosti, ale pruvodce mi rekl jasne "strilej")
Tezko rict, jak by se chovaly na tuto vzdalenost nase naboje od SB SPCE 12,7, s kterymi jsem strilel pred tim, nez jsem prebil na GECO, ale co se tyce presnosti, tak by to asi dopadlo jinak !!!
Lovu lesu ...
palec
Nový návštěvník

Příspěvek od palec »

Vcera k veceru jsem slovil 3 ks srnciho, 2 srncata (slabe cca 4 a 5 kg) - prvni streleno pres komoru (vstrel 1 cm, vystrel 5 cm) a druhe tesne pres pleco (vyvrhnute) vzdalenost byla u obou okolo 50 m, srna strelena na nizsi komoru odesla z nastrelu 15 m, vstrel 1cm, vystrel 4 cm, vzdalenost 65 m. :wink:
sterbik8
Nový návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sterbik8 »

Včera ráno první kus střelený Geco v ráži 8x57JS, první můj jelen, vzdálenost 50m, nižší komora, srdce prostřelené, 50 m od nástřelu byl, barvy málo, neprostřelen, pár fotek v tématu Jelení říje 2010 viewtopic.php?f=9&t=4560&start=30
johnyc77
Zkušený diskutér

Příspěvek od johnyc77 »

Nedávno jsem střelil také svého prvního jelena s touto střelou.. Vzdálenost 80m , první rána šla na játra a slezinu (střela neprošla) našel jsem pouze vstřel a ve slezině plášť z této střely :!: :!: Jelen popoběhl 30m a zastavil se, jelikož jsem se bál, že jsem ho netrefil, vystřelil jsem po druhé (střela šla 2 palce před pleckem a výstřel byl přímo na plecku) a jelen se složil.. Váha vyvrženého kusu bez hlavy 72kg..
Vojta
Zkušený diskutér

Příspěvek od Vojta »

Tak můžu také přidat první zkušenost se střelivem Geco. Konkrétně v ráži 7x64 (10,7g) . Doteď jsem lovil s SaB Sierra Game king. Při nastřelování mi šli Geca na 100 m cca o 6 cm výše než Sierry, takže byla nutná korekce. Rána to je tedy slušná, v první chvíli se mi dokonce zdálo, že zpětný ráz je o dost větší než u předchozího střeliva. Nicméně jsem nastřelil na ONV a večer vyrazil na holou a prasata.
Asi v 18.30 mi vyšla na kukuřičné strniště obeznaná stará,slabá nevodící srna. Moc dlouho jsem se nerozmýšlel. Stála na široko, zamířil jsem a ztiskl jemně spoušť. Srna nadskočila a těžkým krokem odběhla z nástřelu asi 30 m, kde padla a zhasla. Vzdálenost střelby 40-50m, zásah na zadní komoru (játra,plíce). Na nástřelu velký kus jater a útěková dráha dobře pobarvená. Výstřel velikosti 50 Kč. Srna - věk asi 5 let - 11 kg po vyvržení.
Takže až na to, že mi odběhla těch 30 m, poměrně spokojenost. Uvidíme na dalších kusech.
miroš
Častý návštěvník

Příspěvek od miroš »

Zajímalo by mě co říkáte na náboj geco v ráži 7/57R 10,7g. Kamarád mi ho doporučil (z jeho zkušenosti) prý je to kladivo na srnčí (všechno v ohni). Doposud jsem používal SB Sierra Game king a mam s něma špatné skušenosti. Lovím převážně srnčí, černou do velikosti lončáka a výjmečně jelení holou.
palec
Nový návštěvník

Příspěvek od palec »

Slovil jsem další kus černé střelivem GECO 12,0 g, jednalo se o sele 20 kg, strilel jsem ve vzdálenosti 50 m, sele trefeno na vyšší komoru, průstřel plic, játra zasažena nebyla. Sele po ráně vůbec neznačilo :!: , na nástřelu plicní barva a za neustálého silného barvení odešlo cca 15 m podél seče, kde ihned zhaslo. Vstřel 1 cm a výstřel 2 cm, zvěřina nebyla poškozena vůbec.
Přece jenom se mi zdá, že v mé 8x57 JS GECO nemá takový "stop efekt", jak tomu bylo u S&B SPCE :!: :!: :!: , čímž nechci S&B chválit, pouze konstatuji, ale počkám si na více slovených kusů ....
palec
Nový návštěvník

Příspěvek od palec »

Co se týče GECO v 7x57R mám zkušenosti od kolegy, který s tímto střelivem již střílí min 4 roky a mohu doporučit, neboť srnčí po této střele padá, a především zvěřina je minimálně poškozena ...
Odpovědět