puškohledy MEOPTA
-
- Nový návštěvník
nastřelení
Dotaz
koupil jsem si ZD 3-12/56 mil dot, jak se nastřeluje, nastřeloval jsem již spoustu puškohledů, u některých jsem hýbal dírou v terči, u některých naopak, jak je to s tím ZD. Dotaz 2, dá se to, když to nastřelím nějakým způsobem povolit a nastavit regulační točítka opět jakoby na nulu, směrem k ?ipce na obvodu točítka? děkuji
koupil jsem si ZD 3-12/56 mil dot, jak se nastřeluje, nastřeloval jsem již spoustu puškohledů, u některých jsem hýbal dírou v terči, u některých naopak, jak je to s tím ZD. Dotaz 2, dá se to, když to nastřelím nějakým způsobem povolit a nastavit regulační točítka opět jakoby na nulu, směrem k ?ipce na obvodu točítka? děkuji
Dotaz číslo jedna.
Nastřelení se provádí normálně jako u všech ostatních poškohledů.Já osobně preferuji způsob nastřelení při kterém natočí? jak stranu tak výšku na střed korekce. Pak vystřelím nebo se jen kouknu laufem a pokud není zásah na záměrné tak doladím montáž, toleranci nechávám tak 5cm,to už dohoním budíkem.Další zkoušku provedu střelbu s max.a min zvět?ením zda se nemění výška zásahu.
Dotaz číslo dva.
Po nastřelení povolí? dva imbusáky na zvrchu točítka a nastaví? co chceš.Potom vše zas utáhni a Lovu Zdar.
Nastřelení se provádí normálně jako u všech ostatních poškohledů.Já osobně preferuji způsob nastřelení při kterém natočí? jak stranu tak výšku na střed korekce. Pak vystřelím nebo se jen kouknu laufem a pokud není zásah na záměrné tak doladím montáž, toleranci nechávám tak 5cm,to už dohoním budíkem.Další zkoušku provedu střelbu s max.a min zvět?ením zda se nemění výška zásahu.
Dotaz číslo dva.
Po nastřelení povolí? dva imbusáky na zvrchu točítka a nastaví? co chceš.Potom vše zas utáhni a Lovu Zdar.
CZ 584.4 12/.308W
Sauer & Son 12/12/9,3x74R
Sauer & Son 12/12/9,3x74R
-
- Nový návštěvník
zd
No já tam nemám imbusy, ale dva drobné křížové šroubky na každém točítku. takže, když to nastřelím, povolím je tak klidně vrátím cvakání nulou na ?ipku a pak to zas utáhnu. Nic se nezmění, jen ?ipka bude na nule. A nevíte jak se měří dle té osnovy, co to zd ( mil dot ) máš díky
ZD 3-12x56
...po povolení obou křížových šroubků, se nechá stupnice pootočit bez cvakání na nulu... může se stát, že při povolování, když jde stuha, to překlapne, proto je lepší znovu po vynulování provést kontrolní střelbuOlaf píše:No hlavně ty bubny nesmíš vracet cvakáním, jak píšeš, ale zvednout je a pootočit na nulu a potom šroubky teprve dotáhnout. Pokud to udělá? jak píšeš, může? začít nastřelovat znovu. Ale Možná že se pouze vloudila chybička v popisu operace a ve skutečnosti to dělá? dobře![]()

Meopta 3-12x56 RD
Zdravím,
chcem Vás poprosi? o váš názor a radu. Mám v pláne kúpi? puškohžad Meopta 3-12x56 so svetelnou bodkou, len by ma zaujímalo, či to bude vhodné v kombinácii so springfieldom? Pýtam sa preto, preto?e na puškohžady nejak nemám ??astie. Predtým, vlastne ešte teraz tam je Edenberg, takisto so svetelnou bodkou, ale ten ranu zo springfieldu nedrží. Nejde to nastreli? a to uz vůbec nehovorím o požovačke. No a keď som už pri tom edenbergu, neviete o nejakom super servise? údajne je tam problém s nejakou pru?inkou. ďakujem pekne vopred za každý názor a radu
chcem Vás poprosi? o váš názor a radu. Mám v pláne kúpi? puškohžad Meopta 3-12x56 so svetelnou bodkou, len by ma zaujímalo, či to bude vhodné v kombinácii so springfieldom? Pýtam sa preto, preto?e na puškohžady nejak nemám ??astie. Predtým, vlastne ešte teraz tam je Edenberg, takisto so svetelnou bodkou, ale ten ranu zo springfieldu nedrží. Nejde to nastreli? a to uz vůbec nehovorím o požovačke. No a keď som už pri tom edenbergu, neviete o nejakom super servise? údajne je tam problém s nejakou pru?inkou. ďakujem pekne vopred za každý názor a radu
Milí kamarádi
Mohl by mi někdo více poučený přispět radou jaký je rozdíl mezi puškohledy Meopta Artemis 1000 7x50, Meopta Artemis 1000 A 7x50 a Meopta Artemis 2000 7x50 ?
Tedy kromě toho,že to jsou výrobky ve stejné řadě po sobě jdoucí a že mají postupně vždy o něco vyšší cenu?
Mohl by mi někdo více poučený přispět radou jaký je rozdíl mezi puškohledy Meopta Artemis 1000 7x50, Meopta Artemis 1000 A 7x50 a Meopta Artemis 2000 7x50 ?
Tedy kromě toho,že to jsou výrobky ve stejné řadě po sobě jdoucí a že mají postupně vždy o něco vyšší cenu?
Nežli pošleš střelu v dál,napřed mysli potom pal.
Artemis-1000, má dělený ocelový tubus (se?roubovaný ze dvou částí), Art.1000 A má moderní nastavení dioptrické korekce okuláru, kde?to u toho starého musíte pro nastavení dioptrické korekce okuláru, po povolení aretace zdlouhavě točit celým okulárem.... Art.2000 nemá dělený ocelový tubus (je vyroben z jednoho kusu) a model 2100 má navíc osvětlený záměrný bodJ.Laser píše:Milí kamarádi

P.S. Modely Artemis 1000 se už nevyrábí...
-
- Pravidelný diskutér
Potřeboval bych poradit s výběrem puškohledu. uvažuji o koupi těchto tří modelů buď Meostar 4-16x44, 3-10x50, 3-12x56. Tactic bych volil v osnově plex a ostatní č 4. Jen si nejsem jistý který bych více využil, je to na ráži 6,5x55SE a střílel bych do 300m. Spárkatou lovím max do 200m a lišky do těch 300m. Tactic se mi zamlouvá, že má paralaxu a stavitelné komínky, ale nevím jestli tenký plex bude za šera vůbec vidět, u 3-10x50 se mi líbí, že se nezvět?uje kříž a u 3-12x56 mi zvět?ení kříže vadí, ale neměl jsem ho v ruce tudí? nevím jak moc silný je kříž při zvět?ení 12x. Teď babo raď.
Patrik-30-06
A co ZD 3-12x56?
. Nový Tactic prodává kamarád, který ho vyhrál na střelecké souě?i, mohu na SZ poslat číslo telefonu.

-
- Pravidelný diskutér