Myslivecké zážitky
Re: Myslivecké zážitky
To Fery: Lovu zdar, já vloni také neprostřelil a kule zůstala v druhém plecku, ale jelen odskočil jen 5m. Na nástřelu ani na těch 5ti metrech barva nebyla, ale psa jsem nepotřeboval, stačilo ujít 3m po stopách a už jsem ho viděl 

Že té barvy je p...u znamená málo,nic.To se tu tak říká.Lovu zdar.
Lovec zabíjí jednou ranou.
-
- Administrátor
Fery, Lovu Zdar! Určitě silný zážitek, na který se vzpomíná celý život. Ohromně mě pobavil výrok Lojzy o umístění zásahu. Asi je rozený diplomat.
To chování Bergeru je proklamováno již v reklamně. Střela má penetrovat do dostatečné hloubky a pak fragmentovat. Sám je láduji, ale zatím málo zkušeností na závěry. Tuším ale, že to bude hodně záležet na odporu cíle potažmo zvěři a umístění zásahu.

Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
- Zdenek41
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Fery upřímné lovu zdar.Příště stačí klacek.Přece je to jistější rana. 

Ve středu (12.9.) po obědě se dohadujeme s otcem, kam půjdeme večer na čekanou. V 16:00 to za nás částečně řeší vytrvalý déšť. Otec nikam nejde. V 17:00 se zdá, že déšť ustává. Beru brokovnici, 6 nábojů, dalekohled, na nohy nazouvám holínky a v garáži hledám gumový kabát, který si přehazuji i přes flintu. Jakmile vycházím na zahradu, déšť zesiluje a za zahradou se přidává i ostrý vítr do zad, o kterém jsem na dvoře neměl ani potuchy. V půlce cesty mi začíná být poněkud vlhko. Kabát končí nad koleny a holínky začínají pod koleny. Do mezery mezi tím stéká voda z kabátu a vpíjí se do kalhot
. Nu což. Nejsem přece z cukru a posed u nor se střechou je nadohled. Přidávám do kroku a během chvilky lezu na žebřík. vítr udělal svoje. Celý vnitřek posedu je mokrý
. Lezu dolů obcházím remíz s norami a po cca 300m jsem na kazatelně, kde je krásně suchoučko. Levé okno musí zůstat zavřené, jinak bych tam dlouho nevydržel. Remíz je na pastvinách a má tvaru obdélníku cca 120x40m. Roh remízu je 40m přímo přede mnou a vidím tak dvě jeho strany. Kratší je proti mě mírně doprava a směřuje k lesu. Za mnou jsou meze s třešněmi a šípky, kam není skoro vůbec vidět.
V šest a půl sedmé přebíhají z mezí do remízu 2 srny ve stejné stopě. Jsou asi z toho větru velmi neklidné a obě okamžitě mizí v křoví. Jen zajícům to moc nevadí a vidím jich dohromady 6. V 19:25, už za značného šera vidím mírně vpravo světlejší skvrnu, beru dalekohled a tep se mi zrychluje. Liška. Odkládám sklo, sahám po brokovnici, odjišťuji a čekám, co se bude dít. Je ode mne 50m. Po chvíli liška kluše skoro směrem ke mě, na 35m zaráží a otáčí se na levou stranu. Mačkám spoušť. Výstřel mne značně rozhodil a liška upaluje, co jí běhy stačí, zpět do remízu. Ještě něž tam dobíhá, padá druhá rána, jejímž výsledkem si ale vůbec nejsem jistý. Liška je fuč a já sedím a nevěřícně kroutím hlavou.
Baschieri a Pellagri 12x76, brok 3,9mm, 56g a moje brokovnice o váze 3kg zřejmě nebude ta pravá kombinace
. Chvíli dumám, co je vlastně stalo, rozhoduji se slézt dolů a lišku hledat, než bude tma úplně. Na nástřelu bych stejně nic neviděl a proto jdu k remízu, kam liška vběhla. Vcházím dovnitř a mám štěstí, že v těchto místech jsou vzrostlé stromy a mezi nimi sem tam malý keříček pámelníku. Tma houstne. Jdu pomalu směrem k norám a rozhlížím se na všechny strany ,vidím tak na 5m. V duchu si říkám, že najít lišku v těchto podmínkách bude spíše dílem náhody. Jsem už asi 50m od nástřelu, otáčím se doprava a nastává velká úleva. Liška leží na pravém boku hlavou ke mě asi 5m daleko. Úlomek, beru úlovek a mažu domů. Jsou viditelné pouze 3 zásahy: pravý přední běh nad loktem, komora těsně za plec na střed těla a ve slabině.
Lišák, 7 kg, letošní pátá liška
.
fordik

V šest a půl sedmé přebíhají z mezí do remízu 2 srny ve stejné stopě. Jsou asi z toho větru velmi neklidné a obě okamžitě mizí v křoví. Jen zajícům to moc nevadí a vidím jich dohromady 6. V 19:25, už za značného šera vidím mírně vpravo světlejší skvrnu, beru dalekohled a tep se mi zrychluje. Liška. Odkládám sklo, sahám po brokovnici, odjišťuji a čekám, co se bude dít. Je ode mne 50m. Po chvíli liška kluše skoro směrem ke mě, na 35m zaráží a otáčí se na levou stranu. Mačkám spoušť. Výstřel mne značně rozhodil a liška upaluje, co jí běhy stačí, zpět do remízu. Ještě něž tam dobíhá, padá druhá rána, jejímž výsledkem si ale vůbec nejsem jistý. Liška je fuč a já sedím a nevěřícně kroutím hlavou.
Baschieri a Pellagri 12x76, brok 3,9mm, 56g a moje brokovnice o váze 3kg zřejmě nebude ta pravá kombinace

Lišák, 7 kg, letošní pátá liška

fordik
Lovu zdar Fery! Rána dobrá ale na piču - tak to mně skutečně pobavilo!
myslím, že by se zalil barvou, pokud by jste ho nezvedli ze zálehu. Ale po bitvě je každý generál. Hlavně že jste jelena dosledovali a ty budeš mít navždy nezapomenutelný zážitek!

Včera jsem vyrazil na srnce v podstatě na tutovku,protože vycházel pravidelně.
Prvně jsem Dianu začal proklínat páč srnec opět vylezl,ale tak,že se nedalo střelit.Dnes dokonce bez srny.
Když jsem se ho rozhodl ulovit na našoulání tak se setmělo.
Se skřípotem zubů,jsem se vrátil na posed a čekal dál.Stím,že to po 9 ukončím a jdu.
Vezmu ještě naposled dalekohled a zkontroluju strniště.Zustal jsem jak opařený postupují ke mě prasata asi tak 13. Po chvíli vybírám to nejmenší (bylo tam snad jediné),musel jsem rychle protože se nezdržovali,ale byly stále v pohybu, mačkám,na 70m s Gecem v ohni.Páteř vejpůl,plášť v dece,bez olova.35Kg.
Tak si to Diana vyžehlila
Nejvíc jsem ale čuměl potom,protože bachyně se s celým růdlem pro sele 3 x!! vrátila,měl jsem je znovu v křížku,ale řekl jsem si že nebudu hamotit,zítra je taky den
Fotky zde: http://motolada.rajce.idnes.cz/bachyne_ ... silac,geco
Prvně jsem Dianu začal proklínat páč srnec opět vylezl,ale tak,že se nedalo střelit.Dnes dokonce bez srny.
Když jsem se ho rozhodl ulovit na našoulání tak se setmělo.
Se skřípotem zubů,jsem se vrátil na posed a čekal dál.Stím,že to po 9 ukončím a jdu.
Vezmu ještě naposled dalekohled a zkontroluju strniště.Zustal jsem jak opařený postupují ke mě prasata asi tak 13. Po chvíli vybírám to nejmenší (bylo tam snad jediné),musel jsem rychle protože se nezdržovali,ale byly stále v pohybu, mačkám,na 70m s Gecem v ohni.Páteř vejpůl,plášť v dece,bez olova.35Kg.
Tak si to Diana vyžehlila

Nejvíc jsem ale čuměl potom,protože bachyně se s celým růdlem pro sele 3 x!! vrátila,měl jsem je znovu v křížku,ale řekl jsem si že nebudu hamotit,zítra je taky den

Fotky zde: http://motolada.rajce.idnes.cz/bachyne_ ... silac,geco
Včera jsem zasedl až kolem 19:00,srnce kterého jsem chtěl natočit pro posouzení věku,jsem samozřejmě zradil.No nic zkusím štěstí jestli se znova ukážou prasata.
Kolem 21:00 se stalo to v co jsem doufal i když nevěřil.I když jsem do rudlu střelil předevčírem znova vyšli na paši.Sleduju je asi na 300 m a kochám se jak pěkně buchtují a postupují v řadě vedle sebe ke mě.V dálce slyším vrtulník,který přelétává často.Jenže co se nestalo,prudce vybočuje ze směru a letí nad prasata,ty se rozprchávají.Počítal jsem stím,kolegovi loni udělal vyloženě nálet na strništi přímo na prasata.Myslím,že létají s termovizí a takhle se baví.
Naštěstí se za 15 min prasata vrací,jásám,ale ne nadlouho necítí se už v bezpečí a jdou do lesa.Mrzutě lezu dolů,šlapu po praskajícím strništi.Najednou 40 m ode mě jde něco z lesa,prasata,ani se nehnu jen rozhazuji 3 nožku a mířím,s dobrým větrem dlooouze vybírám.Selata asi 3 do 12kg,tři dospělci a asi 4 lončáci.Neustále jsou v zákrytu tak nestřílím a nervózně je očima posunuju od sebe. 2 kroky,bác,v ohni.Lončačka 70kg,40m,Geco,7x57R.
Děkuji Dianě za velmi emotivní zážitek z lovu.
Foto:
http://motolada.rajce.idnes.cz/bachyne, ... ,20.9.2012
Kolem 21:00 se stalo to v co jsem doufal i když nevěřil.I když jsem do rudlu střelil předevčírem znova vyšli na paši.Sleduju je asi na 300 m a kochám se jak pěkně buchtují a postupují v řadě vedle sebe ke mě.V dálce slyším vrtulník,který přelétává často.Jenže co se nestalo,prudce vybočuje ze směru a letí nad prasata,ty se rozprchávají.Počítal jsem stím,kolegovi loni udělal vyloženě nálet na strništi přímo na prasata.Myslím,že létají s termovizí a takhle se baví.
Naštěstí se za 15 min prasata vrací,jásám,ale ne nadlouho necítí se už v bezpečí a jdou do lesa.Mrzutě lezu dolů,šlapu po praskajícím strništi.Najednou 40 m ode mě jde něco z lesa,prasata,ani se nehnu jen rozhazuji 3 nožku a mířím,s dobrým větrem dlooouze vybírám.Selata asi 3 do 12kg,tři dospělci a asi 4 lončáci.Neustále jsou v zákrytu tak nestřílím a nervózně je očima posunuju od sebe. 2 kroky,bác,v ohni.Lončačka 70kg,40m,Geco,7x57R.
Děkuji Dianě za velmi emotivní zážitek z lovu.
Foto:
http://motolada.rajce.idnes.cz/bachyne, ... ,20.9.2012
-
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj a Lovu Zdar... Nechci jakkoliv rýt,jen mě to zajímá
Co máš za pozorovák,že vidíš v 21:00 při zapadajícím srpku měsíce na 300m? Taky bych si ho koupil.

rejpeš blbě včera jsem viděl v pohodě na 300 i s meoptou 8x42 

CZ 550 american 308win.
-
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Vím,že to sem nepatří. Ale asi mi začínají selhávat oči. Já včera s pozorovákem 7x50 viděl na 80m jen rozmazaný fleky 

Takže abych jen neodhadoval tak jsem to změřil,a divím se,že jsem se trefil.Je to 337m.Delta Optical 9x63.Je to pole po nějaké eko plodině nebo hořčici či co,no prostě to i po sklizni zase roste a má žlutější barvu,takže to jde.Viděl jsem i srnčí velice pěkně,ale musí být na široko.Na 40 m to pak nebyl problem rozeznat

Lovu zdar,jen se hloupě zeptám,byla zabělená?
Snad už začínám prasatama smrdět,páč jsem jen na pasblind vylezl pod vesnici no a hádejte,byly tam
Chvilku jsem se naháněl v broskvích,ale našoulal jsem je proti vesnici takže nic,pak mě utekly
Ze zadní kýty toho selete bylo škvarků tak na 2 chleby
Baška měla hodně vnitřního tuku když jsem ji vyvrhoval,tak8cm,na sobě taky dost sádla.Jo kukuřice funguje dobře.Mají výbornou kondici.

Ze zadní kýty toho selete bylo škvarků tak na 2 chleby
Baška měla hodně vnitřního tuku když jsem ji vyvrhoval,tak8cm,na sobě taky dost sádla.Jo kukuřice funguje dobře.Mají výbornou kondici.
-
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Já říkám už od jara,že je letos prasat o dost víc. Ale smrdět jak ty nezačínám
- za srpen jsem jich pár střelil,ale asi tak 10kusů minul