Napadení divočákem

Vše o lovectví a myslivosti u nás (něco jako poradna)
Odpovědět
kopov.c
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Re: napadeni divocakem

Příspěvek od kopov.c »

Ony nejen prasata omí být nevezpečný http://www.youtube.com/watch?v=0BZ_fMni ... re=related :lol: Ale ona to asi až taková sranda nebila.
Čouda
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Čouda »

Tak v sobotu 7.1.2012, na našem poslední honu, se musela poslední leč předčasně ukončit. V jedné houštině se totiž několikrát postavil honcům ( zkušeným psářům) 120 kg kanec, bez známek poranění. Prostě se jim postavil čelem a nejen že neutekl, ale dokonce popocházel směrem k nim a na vzdálenost cca 10m je pozoroval. Nejevil nejmenší známky strachu, ba přímo naopak. Ze psů si nedělal už vůbec nic a v podstatě se věnoval pouze honcům. Ty nakonec to jeho pozorování a náznaky útoku natolik zneklidnilo, že odmítli dále pokračovat i vzhledem k tomu, že bylo po novém roce a případné střelení tohoto kusu by se jistě řešilo postihem.
Toto jeho chování jsme přičítali stresu. Prostě jsme ho obklíčili. :lol:
Mannlicher SM 12 LH 9,3*62 + Meostar R2 2.5-15x56 +Blaser Dual Brake
Blaser R93 Left Hand Semi Weith 8*57 IS + HIKMICRO Alpex
lörinc
Zkušený diskutér

Příspěvek od lörinc »

Když jsem to začal číst, tak jsem myslel že jste museli ukončit Poslední leč a šli ho ulovit :lol: :lol: :wink: . Pak mi to docvaklo.......
Blaser R8 8x57 JS, Tikka T3 Varmint .243 win.+Nikon Monarch E 2,5-10x56 Ill, ZG 47 8x57 JS, ZG 47 8x60 S, ZKM 455 22 LR+Delta 4x32AO, UB 12/12, Gustav Tichý 16/16
Daniel Vyoral
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Daniel Vyoral »

To já jsem si šel včera sednout na prasátka s tím, že je lehce po úplňku a třeba se mi poštěstí nějaké to prasátko ulovit. Auto jsem nechal zaparkované u cesty a vyrazil jsem po cestičce podél lesa na rozhraní s polem na kazatelničku, která stojí v rohu louky obestoupené lesem. Půda byla stále navlhlá a tudíž se dalo téměř neslyšitelně pohybovat. Měsíček krásně svítil a já se radoval jaká je krásná noc. Pomalinku jsem vešel do lesa, který jsem musel zdolat abych se objevil na paloučku, kde stojí kazatelna. Ušel jsem asi 30 m a najednou slyším nějaké funění a křoupání v malinkaté smrkové houštině uprostřed dubového lesa. To už mi bylo jasné o co se jedná. Od houštiny jsem byl vzdálen max 6-8 metrů. Chvíli jsem ani nedutal a upřeně poslouchal. Stál jsem na lesní cestě osvícené měsíčkem a čekal co bude dál. Jako první z houštiny vylezla pořádná almara, bacha, metrák určitě. Stála na cestě a větřila. Já jsem samozřejmě se zbraní u líce a křížkem na ní vyčkával co bude dál. Další zbytek tlupy byl stále v houštině a pomalinku se začal blížit směrem ke mně. V tu ránu mě pohltilo dilema, zda počkat až prasata vylezou z houštiny a nějaké ulovit nebo raději ustoupit. Vzhledem k tomu, že bych mohl postřelit prase na vzdálenost 6 metrů a ostatní by mi to mohli potom za brášku pěkně spočítat, jsem zvolil tichou cestu úniku směrem vzad. Při ustupování směrem vzad jsem stoupl na větvičku, která pode mnou praskla. V tu ránu jsem uslyšel mohutné a strach nahánějící zafunění po kterém následovalo stáhnutím se zbytku prasat zpět do houštiny. S bachou to ani nehlo. Stála směrem ke mně a hrozivě odfukovala. Byla vzdálena něco lehce přes deset metrů. Flintu jsem se snažil držet stále směrem k ní za součinnosti mých třesoucích se rukou jako když jsem střílel na svého prvního srnce. Stále jsem se vzdaloval až jsem byl dál a dál a to už jsem otočil a z místa uháněl. :) Věřím, že to bylo pro tento večer správné rozhodnutí :) I když se nejednalo o přímé napadení, musím říct, že mi tahle událost dokázala slušně zvednout tepovku :) Podle mně, jak již zde bylo řečeno, útočí pouze zvěř zraněná anebo vystresovaná.
fesoj
Zkušený diskutér

Příspěvek od fesoj »

V mládí se mi stalo něco podobného. Vracel jsem se z noční čekané úzkou pěšinou vyšlapanou ve vysoká trávě, viditelnost mizerná, navíc začalo pršet /proto jsem to taky vzdal, střílet by stejně nešlo/ a najednou přímo proti mně silný kus černé. Zkusil jsem jen tak cvičně zamířit, nešlo to, byla moc velká tma - a najednou to kolem mě v trávě začalo pokvikávat. Byl jsem mezi selaty, bachna na pár kroků - no řeknu vám, že mi pot tekl po zádech až mezi půlkami, naštěstí se celá rodinka zničeho nic ztratila neznámo kam. Ale jak dlouho jsem tam tenkrát stál, než jsem se odhodlal pokračovat v chůzi, to opravdu nevím. To bylo mé první setkání s prasaty takhle zblízka...
Kritériem pravdy je praxe.
Lotr
Zkušený diskutér

Příspěvek od Lotr »

Teď jsem na M-L.cz objevil tohle video, zajímavé v 25-té vteřině:
http://www.youtube.com/watch?v=tz1qlt2e ... r_embedded

škoda že se z toho nedá zjistit, čím střílel.
ZG 47 8x57 JS, IŽ27-EM-1C Sporting 12/76, ZP 50 16/70, CZ 858 Tactical, Astra A-100 9 mm, CZUB 584, model 4, 12/7x65R, Remington model ll, r. 20/65, IŽ 18 r. 20/70
Nikon D-3100
Zdenek41
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek41 »

Video znám.Položil dlouhou a vytáhl krátkou nebejt tam ta azbuka tak bych to odhadl na vybavení vůdce psa Rakousko Německo.A revolver s pořádnou hlavní.
trapa
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trapa »

To ze ohrozil psa ho moc nezajima.... presne proto, kratka zbran do lece nepatri....
vhool

Příspěvek od vhool »

trapa píše:To ze ohrozil psa ho moc nezajima.... presne proto, kratka zbran do lece nepatri....
...no a kdyby strilel dlouhou tak ho neohrozi :?: :!: :?: ... myslim ze dotycny se zachoval dost profesionalne a zkusene.... 99% myslivcu u nas by bud nezareagovalo vubec nebo by postrelilo kameramana po narazu prasete do nich nebo by strilelo ve zmatku a riziko by bylo stejny :wink:
Steyer
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Steyer »

ve 40s krásně táhne kulovnicí přes a nad kameramana - tak tohle bych nemusel.
Každá hodina, strávená na tomto fóru, je ničím proti vteřině strávené v lese.
Umění není něco "zabít", ale nechat žít...
vhool

Příspěvek od vhool »

Steyer píše:ve 40s krásně táhne kulovnicí přes a nad kameramana - tak tohle bych nemusel.
:wink: ale nestrili coz muze byt jen "akcni zaber" dle scenare :wink:
Steyer
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Steyer »

no eště aby střílel :shock:
Pořizovatel takového videa by si měl také uvědomit, kdo všechno to pak uvidí. Vzniká z toho dojem, že takhle se má člověk normálně chovat na štontu. My u nás takové artisty, co stále s flintou na štontu cvičí nebo si svoje sousedy po řadě "fotí" přes miřidla, moc nemusíme. Já z toho mám v prdelní krajině pokaždé takovej divnej pocit.
Každá hodina, strávená na tomto fóru, je ničím proti vteřině strávené v lese.
Umění není něco "zabít", ale nechat žít...
vhool

Příspěvek od vhool »

Steyer píše:no eště aby střílel :shock:
Pořizovatel takového videa by si měl také uvědomit, kdo všechno to pak uvidí. Vzniká z toho dojem, že takhle se má člověk normálně chovat na štontu. My u nás takové artisty, co stále s flintou na štontu cvičí nebo si svoje sousedy po řadě "fotí" přes miřidla, moc nemusíme. Já z toho mám v prdelní krajině pokaždé takovej divnej pocit.
tak samozrejme s tebou v tomto naprosto souhlasim .. ale toto video na me pusobi jako profesionalne provedene pro ucel bud reklamy nebo jineho komercniho vyuziti a tam je to potreba trosku brat z jineho pohledu nez ze si to nekdo filmuje telefonem aby mel co dat na jotub ...tot muj pohled na vec a pocit z tohoto videa :wink:
Daniel Vyoral
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Daniel Vyoral »

No aby to nebylo všechno, tak skoro ve stejných místech jsem potkal velkou bachu, která šla proti mně a zastavila se asi na necelých 10 metrů. Vítr jsem měl dobrý. Docela jsem se modlil aby nepokračovala dál. Pořád větřila a dívala se na mou siluetu a výhružně chrochtala a zvedala ryj nahoru a dolu až to nebylo pěkné. Nejhorší na tom bylo, že mohla mít k metráku, ale hlavně měla malé selátka do 2 kil, což jsem naprosto nechápal. Toto dělala asi 5 minut, obešla mě a došla na mou stopu. Tak to teprve začala pořádně vrčet. S hlavní mířenou na ni jsem čekal co udělá, stále byla tak na 10 max 15 metrů. Naštěstí se otočila a úprkem pádila pryč. Tak to moje další setkání bez úhony naštěstí.
Zbrojovák
Zkušený diskutér

Příspěvek od Zbrojovák »

Lotr píše:Teď jsem na M-L.cz objevil tohle video, zajímavé v 25-té vteřině:
http://www.youtube.com/watch?v=tz1qlt2e ... r_embedded

škoda že se z toho nedá zjistit, čím střílel.

1:58 :shock: ku..a to je jelen :shock:
Mauser 98(Tymney/ERA) 9,3x62, Z.Diavari 3-9x42+ Vulcan v5= 720m/s
Odpovědět