Myslivecké zážitky

Vše o lovectví a myslivosti u nás (něco jako poradna)
Odpovědět
BwanaHunter
Zkušený diskutér

Re: Myslivecké zážitky

Příspěvek od BwanaHunter »

Jasně, mě taky dokáže rozladit, když investuju čas, k tomu jedu třeba 100km do revíru, a v době, kdy už už čekám zvěř, se objeví rozjuchaní výletníci, rodinka venčící hafany, nebo houbaři. Ale to, že si brblám je asi tak všechno, co s tím můžu dělat. Tak mě tak zajímalo, na základě čeho je chce nimrodl vykázat z lesa.
S trofejemi je to jako s ženami. Nejlepší je ta příští.
dalas
Administrátor

Příspěvek od dalas »

Přidám naše specifikum. V sobotu jsem si šel sednout za "Hájek" Kazatelna je na kraji lesa s širokým výhledem do polí. Je to takový zapadlý místo, kde vyjma zemědělců v době prací se nikdo neobjeví. Zvěře nic moc, 3 ks srnčího, nějakej zajíc, volavka, orel a krahujec. Před 20.30 se ozvalo charakteristické zafunění. Koukám, odkud se vymrví horkovzdušný balon, ale směr zvuku a větru mnoho nadějí na minutí nedává. A už ho vidím. Vzdálenost do 1km a výška cca 150m. Na kraji Hájku balon začal prudce klesat a přibrzdil ve výšce cca 2m. Pak pilot předvedl dle mne majstrštyk. Proletěl nad kukuřičným, čerstvě osetým polem cca 400m ve výšce 0,5m a méně, aniž by brnkl o zem. Pak se na kraji ječmene zvedl do výšky cca 50m aby poté přistál nějakých 300m ode mne. Průlet kolem kazatelny byl ve vzdálenosti cca 60m. Tentokráte mě to moc neštvalo. Neměl jsem v úmyslu nic lovit, ale kolega, který seděl o nějaký 1km dál na čekané moc nadšený nebyl. Samozřejmě všechno srnčí zmizelo. Ve všem ale lze najít nějaké pozitivum. Byl jsem v hospodě o něco dříve. :?
No a takto to máme za slušného počasí v sezóně skoro každý ráno a večer, takže u nás je dobrý vítr dvojnásob důležitý.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
fesoj
Zkušený diskutér

Příspěvek od fesoj »

Někdy myslivec někoho vyruší, někdy je vyrušen sám... Dávno, dávno již tomu, když jsem se coby mladý kluk, nadržený jak stepní kozel, setkal čistě náhodou se svou bývalou přítelkyní - podotýkám, že vdanou - a domluvili jsme si další "náhodné" setkání v malém remízku v polích mezi zrající pšenicí. Tam jsme odložili přebytečný, to jest veškerý oděv, já samozřejmě především zbraň a dali jsme se do provozování oné známé bohulibé činnosti. Pánové, znáte ten pocit, když nějakým šestým smyslem vycítíte, že se na vás někdo upřeně dívá ? Přesně to jsem zažil já, když jsme byli v nejlepším. Úplně to se mnou trhlo, nadzvedl jsem se a otočil. Zaplaťpámbu to nebyl manžel. Ze vzdálenosti asi pěti kroků na nás zíral srnec šesterák !
Kritériem pravdy je praxe.
Petr1970
Zkušený diskutér

Příspěvek od Petr1970 »

dalas: jako absolvent tohodle - zeshora to vypadá jinak..
jsou to obvykle komerční lety kde máš zaplacenou hodinu (čistýho času od startu...).. takže když se blíží čas, obsluha sleduje vítr-čas a terén pod sebou.. nemůže to švihnout všude, navíc je limitován aby to bylo na louce nebo u silnice (odvoz 400 kg materiálu)...

takže dochází k veselým scénkám - letěli sme, pilot říká - támhle ta louka, za vesnicí, silnice, vše ok... klesneme na 40 metrů a najednou mokřad(i bez optiky..) .. takže plnej kotel, ale není to ferrari, navíc čas, plyn.....

takže sme asi 100 metrů rousali kukuřici aby to dostal blíž silnici a nemuseli sme to táhnout na zádech jako soumaři, protože fabia s vlekem by to fakt nedala:-)

fakt jsem čuměl co a jak je zeshora vidět, škoda toho hluku.. ale domluvili sme se s pilotem že furt letěl 300-vejš, takže snad sme tolik nerušili... 2 hořáky naplno z blízka je asi jako tryska z migu 21 (zažito osobně kdysi na prvním dance-vestivalu, měli sme to za barákem..)
ZKM 456
Fabarm Elos C
Beretta 682 special skeet (bez gold a bez E)
W-Vanguard, .308W, 4-16x50 Vortex PST
dalas
Administrátor

Příspěvek od dalas »

to fesoj: asi se mu nezdála poloha pokládání. :lol:
To Petr1970: Oni mají ve vedlejší dědině základnu. Jednou kolega dal hozenou ránu na holuba na hraně lesa. Jenže v ten moment se tam objevil balon, kterej šel na přistání a nebyl proto slyšet. Naštěstí minul oboje.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
Petr1970
Zkušený diskutér

Příspěvek od Petr1970 »

bavil jsem se s pánem-pilotem, jelikož je to horkej vzduch, takže je úplně jedno čím to do toho napereš.. ty hořáky maj takovou sílu že to ohřeje vzduch kterej utíká.. říkal že to zkoušeli a pozvolna(bezpečně) to klesalo i když chybělo 10m2 látky (což v té ploše látky a objemu je skoro nic..)

takže jestli nestřílí raketometem nebo nemířil na ty plynový bomby tak bez obav:-)
ZKM 456
Fabarm Elos C
dalas
Administrátor

Příspěvek od dalas »

To má takový tepelný ztráty, že nějaká dírka tomu fakt neublíží. Spíše šlo o ty lidi v koši. Když už jsme skoro OT. Tak nejdůležitější parametr je teplota vrchlíku. Při přetopení to splaskne jak použitej prezevativ.
lörinc
Zkušený diskutér

Příspěvek od lörinc »

To pak nevím co je horší :lol:
Blaser R8 8x57 JS, Tikka T3 Varmint .243 win.+Nikon Monarch E 2,5-10x56 Ill, ZG 47 8x57 JS, ZG 47 8x60 S, ZKM 455 22 LR+Delta 4x32AO, UB 12/12, Gustav Tichý 16/16
Petr1970
Zkušený diskutér

Příspěvek od Petr1970 »

jestli neviděl běháky-plováky-stojáky těch lidí, tak v pohodě, tím košem neprojde nějakej mizernej 2-4mm brok:-)
ZKM 456
Fabarm Elos C
nimrodl
Troll

Příspěvek od nimrodl »

Petr1970 píše:hlavně bacha, aby se to neotočilo - nahrávat někoho je průser(bez jeho vědomí), navíc to zveřejnit..

když už, tak nenápadně, kefalín, hlavně nenápadně... a mít alibi třeba?:-)

možná to bude někomu připadat jako zbytečný stahování kalhot, ale párkrát sem to už zažil ve svém okolí, ono to dokáže dost zatopit.... (ochrana osobnosti) - at si o tom můžeme myslet cokoli, právník za pár šušní vás slušně potopí a tam už jde o papíry ....
Přesně tak a raději hned uveřejnit bez zbytečného upozorňování.To bych se hned prozradil. Foťák už mám v nabíječce :-D
Lepší páky nejsou a když to bude někdo z dědiny,tak aby pak chodil kanálama, aspoň si budou babky v kapličce mět o čem povídat.
Nejde mě o žádné zesměšňování ale souložit v podstatě na veřejnosti a ještě ve dne,mě moc normální nepříjde.
Co kdyby tama šla zrovna rodina s děckama na procházku ?
Nissan Patrol GR Y 60 long ,35" , navijak a tuna železa navíc :-)
Lada Niva T3
Jiskra
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Jiskra »

Jen dávej velký pozor,aby sis nenaběhl a nebyl ještě žalovaný. Nemůžeš jen tak zveřejňovat cizí fotky a ještě k tomu v choulostivých situacích. Stačí když budou mít kamaráda právníka a budeš koukat jak ti to vrátí.
Ondra
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Ondra »

Jiskra: Nedovedu si úplně představit, jak by probíhalo dokazování, že fotil nimrodl. U toho bych chtěl být :lol: . Pokud teda dotyční nechodí na loveckeforum.info. Ono řešit podobnou záškodnickou činnost na veřejném fóru není asi úplně ideální nápad :roll:. Za předpokladu, že by tušili, že fotil nimrodl a nechtěli to řešit nějak veřejně ( na což asi nimrodl spoléhá) by mohla na řadu přijít odplata ve formě prořezání pneumatik, zalití tůjí na zahradě naftou, otrávení psa atpd. S těmito případy jsem se setkal, ikdyž ne v souvislosti s myslivostí. Podobná "zákopová válka" je často to nejhorší, člověk se nemůže účinně bránit, je to nekonečný příběh a nic to nevyřeší.

A proto--------->

nimrodl: Stejně bych to nejdřív řešil normální rozumnou rozmluvou. 99% konfliktů se tak vyřeší dříve než vůbec vzniknou.
Mauser M03 Basic /.30-06Sprg./; Zeiss Victory Varipoint 2.5-10x50 T* ASV
ZKM 452 FS /.22LR/; Odeon 4x32
Reno
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Reno »

Tady má asi někdo ošklivou frigidní ženu a nebo ani to ne... :lol: :twisted: Nechápu tu zášť vůči lesním šukálistům, vždyť je to lidské. Je přece jaro, nízké pudy pracují naplno a zejména omladina, většinou dosud nemaje vlastního bydlení, často nemá jiné možnosti, než ukojit je v lůně přírody. :) A kde jinde se schovat lépe, než v lese, že? :D Jako mlaďas jsem této varianty rovněž využíval a bylo to o dost příjemnější, než v autě. :) Takže když dnes na lesní šukálisty narazím, pokud možno je diskrétně obejdu a už vůbec jim neukazuji na hlavu a podobné oduševnělosti... Chápu, že čekaná zkažená nějakým houbařem, turistou, běžcem, cyklistou či šukálistou zamrzí, ale les nepatří pouze nám. Každopádně vše má své meze, například TOTO bych opravdu vidět nechtěl... :shock: :lol:
fesoj
Zkušený diskutér

Příspěvek od fesoj »

Já jsem hodně tolerantní a říkám, že když se dva lidi mají rádi, tak na pohlaví nezáleží - ale co je moc, to je moc ! To už nebyla ani soulož, ale bohapustá mrdanice ! Ale myslím, že celý ten článek byl vymyšlený anebo redakčně upravený buzíkem pro buzíky. A dost těch prasečin a vraťme se k myslivosti.
Kritériem pravdy je praxe.
nimrodl
Troll

Příspěvek od nimrodl »

Mám zážitek ještě jako adept,když sem začínal .Často mne brával na čekanou jeden kolega,později už sem seděl sám jako pozorovatel a vždy několik stovek metrů od sebe.
Bylo to v dost členité části honitby,kama chodí i černá po vrstevnici hustým porostem,který protínají dva průseky s posedama asi 500 metrů od sebe a je potřeba být hodně rychlý.Několikrát se nám zadařilo,tím způsobem,že když něco odstřelového prošlo kolem mě okamžitě sem mu napsal zprávu tipu " jde na tebe baška a 5 selat " , "srnec knoflík" , " kočka " ...
Kdysi mě něco prošlo pod posedem (dvakrát) ,co sem nezvládl identifikovat.Za šera a vždy na pár vteřin.Bylo to o něco málo větši než kočka,možná o trochu delší.Neslo to rovně oháňku a na konci kvítek,tmavě zbrarvené,méň osrstěné než liška.
Samozřejmě sem o tom pomlčel,kdybych se náhodou spletl abych nebyl za blbce.
Do dnes si nejsem jistý co to mohlo byt možná uhlířka napadená prašivinou nebo nějaká zpangrotěná kočka.
Shodou okolností téhož roku,říkal jeden člen (důchodce),že mu přišla v noci ve stejné lokalitě pod posed nějaká "bestie",prý to určitě nebyl pes,liška ani jezevec a ještě řečnicky s úsměvem pronesl " nemohl by to byt ten mýval ? " Tak mě napadlo,jestli ho nenavštívil stejný tvor jako mě.
Nissan Patrol GR Y 60 long ,35" , navijak a tuna železa navíc :-)
Lada Niva T3
Odpovědět