TIKKA T3

Vše o kulovnicích a malorážkách
Odpovědět
lörinc
Zkušený diskutér

Re: TIKKA T3 Hunter

Příspěvek od lörinc »

Jo, jo, jinak nevyndáš úderník. Mě se to moc líbí a když jsem to poprvé rozdělal tak úžasná jednoduchost. Tam se snad nemá ani co pokazit.....
Sauer 101, .30-06, Tikka T3 Varmint .243 win.+Nikon Monarch E 2,5-10x56 Ill, ZG 47 8x57 JS, ZG 47 8x60 S, ZKM 455 22 LR+Delta 4x32AO, UB 12/12, Gustav Tichý 16/16
dalas
Administrátor

Příspěvek od dalas »

Tak, tak. V jednoduchosti je genialita. Je to obdoba jak u Rugru GP 100. K rozdělání zbraně na prvočinitele stačí povolit jeden šroubek na střenkách. V tý jednoduchsti a výrobní nenáročnosti je právě síla Tikky s poměrem kvalita/cena.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
Josef Kuřitka
Zkušený diskutér

Příspěvek od Josef Kuřitka »

Další adept na "rehma" i když -23,5C už možná léči . Ještě štěstí, že jsi ji neměl v 9,3 nebo 300WM a nestřílel jsi. Kdyby to uletělo do bličeje, tak bylo možná po náladě ze střílení na delší dobu. Obdobné problémy se objevily v Brněnské zbrojovce, když v první vlně zkoušela nacpat 300WM do závěrů 98. Pažby praskaly a museli se naučit znova vybírat dřevo.
Abr
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Abr »

Není nad lepene dřevo, nebo laminated:-)
RuStaff
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RuStaff »

No já bych se po téhle zkušenosti už plastu nebránil! :D
Ale aspoň jsem zkusil po dobu opravy jiné ráže a optiky půjčené od mých kamarádů. Z opravenou flintou jsem už od té doby asi 6x střílel a spoj vypadá dobře - puškařství Novotný v Praze mohu doporučit! :)
Jinak to rezebírání závěru je fakt pohodička, jen když to dělam jednou za pár let, tak vždy musím postup znova naštudovat! :)
6,5x55SE☝️❤️ 8)
johnyc77
Zkušený diskutér

Příspěvek od johnyc77 »

Čau chlapi, projížděl jsem si pár stránek na netu a narazil na tikku T3 lite.. Jelikož už dlouho přemýšlím o koupi druhé kulovnice, rozhodl jsem se zřejmě pro ni (hlavně taky proto, že ji dělají v LH).. Ráž by se mi líbila .243w,6,5x55SE nebo 270WSM.. Zajímá mě, co říkáte na tu poslední zmiňovanou 270WSM? Zkoukl jsem pár videí na youtube, něco jsem i přečetl, ale stejně je toho málo.. Dík moc Lovu zdar
P.S. zdržte se takových komentářů typu - proč tohle, to je zbytečný apod.. :) dík
Choochoo007
Zkušený diskutér

Příspěvek od Choochoo007 »

Koukam ze to rozebirani zaveru je tak jednoduche, ze se to pred musi poradne nastudovat :D Ne, ted vazne. Me osobne se libi zaver z jednoho kusu. Tam kde je mala vule, muze byt casem vetsi, az by me to mohlo stvat, kdyby se mi tam klika trochu hybala. S tim asi uz nic neudelam. A rozebirani zaveru mi prijde treba u pusek Howa, Sako taky jednodusi. Howa je rozebrana tam kde je u Tikky sundana krytka. Stejne se mi ale porad nejvic libi rozebirani zaveru u CZ 550.
Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]
zetko
Nový návštěvník

Příspěvek od zetko »

Zdravím všechny Tikkaře,potřebuji poradit se sundáním mušky u Huntera............může mi někdo z Vás zkušenějších poradit?
tibi1
Zkušený diskutér

Příspěvek od tibi1 »

no ja mam staru 598cku a tam je to na cervickoch...odtocis a mas no problem
Misak
Nový návštěvník

Příspěvek od Misak »

Dobry den,mam kulovnici tikku t3 litte 30-06 spr.mam ji 7 mes. a zatim jsem nemel problem az na vcerejsi nastrelovani na patrony breneke 11,7 g.Nekolikrat mi nevysla rana prez napinacek,kdyz mackam spoust rychleji tak vetsinou v pohode,ale pomalu blbne. poradi mi nekdo co stim? dekuji.
igman
Nový návštěvník

Příspěvek od igman »

Hrdza na TIKKE T3 pred: 3 dňami, 22 hodinami
TIKKA-či je možné aby táto zbraň CHYTILA HRDZU? Dnes mi chlapec ktorému som radil pri kúpe pušky povedal, že po mesiaci čo nebol doma zistil hrdzu na ústí ale i na brunírovanom povrchu hlavne.Pre "pre chytrolínov, nebýva v jaskyni,ani ju neopral"iba ju po poslednej vychádzke nepretrel olejom.Verte prekvapilo ma to, ja z mojou ZKK a ZH si na to dávam pozor a olejujem vždy, za 22 rokov je brunír na niektorých miestach ošúchaný ale hrdza nieje nikde.
Misak
Nový návštěvník

Příspěvek od Misak »

Dobry den,mam tikku a musim ji cistit po kazde nasteve lesa mistama se mi obevuje tale rez,ale je to moje hracka tak si s ni
hraju rad :) jsem s ni spokojen az na ten problem s napinackem.Jen doufam ze je treba jen rostelovanej,to zjistim az ji dam
ke zbrojiri.je z ni vistreleno ta 80 ran ale chodim s ni casto proto umela pazba a ta se mi osvedcila.
Misak
Nový návštěvník

Příspěvek od Misak »

CHtel jsem jen oravit to ze tikka mi nerezne po kazde nasteve lesa,ale pri zhorsenych podminkach dest mlha a td.ji musim ocistit jinak je to znat tak se omlouvam :oops: je to dobra zbran lepsi jsem zatim nemel,ale cekal jsem ze bude vic odolna ohledne pocasi.mam jeste 7x57 UB a ta je na tom lip ohledne rezi a je ze 50 let.
Misak
Nový návštěvník

Příspěvek od Misak »

Tak tikka je doma z detexu,mel jsem problem z napinackem,obcas nevisla rana ale zjistili ze je jen rostelovanej,sice jim to trvalo mesic :twisted:
ale uz je doma,tak az ji poradne vyzkousim dam vedet.
zekon
Pravidelný diskutér

Příspěvek od zekon »

Zdravim všetkých, potrebujem poradiť kde by sa dala zohnať Tikka Hunter .308 win. ak máte kontakt na nejakého spoľahlivého predajcu v okolí Brna tak prosím kontakt.
TIKKA T3 .308 Win. Meopta Meostar R2 2,5-15x56 RD 4K
Marocchi 03 Field 12/76
UB .308 Win. / 12 - 70
CZ 85 Combat 9 Luger
Slovenský hrubosrstý stavač
Odpovědět