.....drhnutie zaveru klasika, nic nove. Strelba, tragedia sama osebe.....dotycny pan by sa mal prestahovat na strelnicu a velmi tvrdo trenovat, ak chce robit reklamu nejakej zbrani. Nejdem hladat pricinu, kde je problem, ci v zbrani (blba ergonomia pazby) alebo strelcovi, evidentne bud neovlada techniku strelby, alebo sa zbrane boji. Tak ci onak, je to skor antireklama, Matthias Kneppler (v blaserackom videu) je strelecky o cely vesmir inde. Zvysok radsej ani neriesim.Zbrojovák píše: ....osobně bych vyzdvihl záběry v časech 1:22 a 2:26, tak plynulé nabíjení nové 557 opravdu stojí za natočení. To se zase něco povedlo - a ta střelba, supr.
Nová kulovnice ČZ 557 - rok 2012
Re: Nová kulovnice ČZ - 2012
Prehodil som to sem (povodne som pisal do temy IWA).
458 SOCOM, 9,3x62mm, .338 Remington Ultra Magnum, .300 Winchester Magnum, 7mm-08 Remington, .260 Remington, 6,5x47mm Lapua, .257 Weatherby Magnum, 6mm Norma BR, .44 Magnum, 9mm Luger, 16/70, .22 LR
Every Shot Counts
Every Shot Counts
Ahoj,ze zbraně jsem nestřílel ale měl jsem ji v ruce, za ty peníze fajn! Nebo víte o zbrani lepší a aby trochu vypadala v této cenové hladině ?
A ty videa, aspoň vidime jaká ta naše myslivost je!!!

Jestli je ten blekotající pán na videu s předváděčkou 557 ředitel marketingu, tak to ty "promovidea" vysvětluje. Němčouři umějí jinak prodat svoje krámy
. Tam by se CZUB mohlo učit když už ne kvalitě výrobků, tak alespoň marketingovým čachrům.

Mauser M03 Basic /.30-06Sprg./; Zeiss Victory Varipoint 2.5-10x50 T* ASV
ZKM 452 FS /.22LR/; Odeon 4x32
Luc333 píše:Ahoj,ze zbraně jsem nestřílel ale měl jsem ji v ruce, za ty peníze fajn! Nebo víte o zbrani lepší a aby trochu vypadala v této cenové hladině ?
Vím, jakékoliv staré zetko, zg47, zkk ve slušném stavu.
Ze zahraničních nových třeba howa a i ten remington funguje líp, vidím li ty videa atp.
Mauser 98(Tymney/ERA) 9,3x62, Z.Diavari 3-9x42+ Vulcan v5= 720m/s
To si děláš legraci ne? Srovnávat CZ557 s Remingtonem, to už je trochu moc. Remington je ta největší kaše, kterou jsem kdy viděl a držel v ruce.
A to že u nás nikdo neumí udělat video, které prodává a má nějakou úroveň, není přece vina flinty!
A to že u nás nikdo neumí udělat video, které prodává a má nějakou úroveň, není přece vina flinty!
A ktory Remington to bol?.....bez upresnenia to ma vypovednu hodnotu nula cela houby, alebo 0,0.....porovnavajme porovnatelne. Najdi si model v rovnakej cenovej hladine a potom sa da dopracovat k niecomu konkretnemu.
458 SOCOM, 9,3x62mm, .338 Remington Ultra Magnum, .300 Winchester Magnum, 7mm-08 Remington, .260 Remington, 6,5x47mm Lapua, .257 Weatherby Magnum, 6mm Norma BR, .44 Magnum, 9mm Luger, 16/70, .22 LR
Every Shot Counts
Every Shot Counts
Remingtonů je více typů, ale i ty nejlacnější vyhazují líp a hladčeji podávají než ty vybrané kousky na videu. Jestli toto je ověřovačka, tak jak bude vypadat sériovka... k tomu v 557 je použitý typově remington vyhazovač.Kodiak1 píše:To si děláš legraci ne? Srovnávat CZ557 s Remingtonem, to už je trochu moc. Remington je ta největší kaše, kterou jsem kdy viděl a držel v ruce.
Vycházím z toho co jsem zřel na reklamních videích.
Hlučná pojistka, blbý chod podávání, velmi špatné vyhazování, neopracovaný povrch.
Mám po tom věřit že je tam dobrá pažba a snad i spoušť? I kdyby tak zase flinta DO.DO.
Ale třeba se pletu, nebo mě jen šálí zrak, nevím.
Tak pánové já nevím. Měl jsem 557 v ruce jen jednou.Bylo to na společné předváděcí akci v Olomouci (více firem) a ta konkrétní kulovnice v ráži 30-06 mi přišla jako docela pěkně udělaná.Závěr chodil hladce a bez velké vůle v zadní poloze,spoušť tak jak byla nastavená pro mě taky OK. Možná bych trochu ubral,ale to se nasucho nedá tak porovnat.Lepší je si s tím zastřílet. Pažba mi seděla.Zpracování jsem nijak extra důkladně nezkoumal,ale taky bych řekl že dobrý a ničeho špatného jsem si nevšiml.Tak teda fakt nevím.
Možná je problém v tom,že jsem tím hrkal bez nábojů a nestřílel. Nebo zase dělá UB co kus to originál a budou se zase muset vybírat ty výběrové kusy.
Možná je problém v tom,že jsem tím hrkal bez nábojů a nestřílel. Nebo zase dělá UB co kus to originál a budou se zase muset vybírat ty výběrové kusy.

- Choochoo007
- Zkušený diskutér
To vyhazovani nevim, ale na zpomalenem zaberu mi prijde ze krcek trefil bocni bubinek puskohledu a nabojnice se odrazila jakoby dolu. Asi by mel nekdo poreferovat kdo ma doma. To ze nekdo na videuZbrojovák píše:Jé, no tak to je taky paráda 1:34 -detail na neopracovaný lučík se zbytky dělící roviny po odlití - sergutReno píše: přidávám odkaz na již povedenější (více Blaser - ani pes nechybí) video ze stejného zdroje:
http://www.youtube.com/watch?v=akC0ns3mX2Y
a 1:47 opravdu ale opravdu energické vyhazování vystřelené nábojnice dokonce v detailu, která ledva vypadne pod zbraň![]()
tak i vyhazovač se jim povedl, jsem zvědav co se dozvíme příště.
Osobne bych souhlasil, ze za ty penize povedena zbran na prvni omak. Osobne se mi libila na prvni pohled, omak pazba.
Nemate nekdo rozkres 557? Zajimala by me klicka zaveru a jeji uchyceni na zaveru.
Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]
Mauser M03 Basic /.30-06Sprg./; Zeiss Victory Varipoint 2.5-10x50 T* ASV
-
- Administrátor
Tak jsem si to pustil okno po okně a skutečně ústí nábojnice je sraženo krytem boční rektifikace. Nábojnice se dostane do horizontální polohy, opřena o spodní hranu výhozního okénka. pak už jen upadne na zem. Vyhazuje tedy moc nahoru. nebo je počítáno s vyšší montáží? Napovědělo by postavení vytahovače a vyhazovače při otevřeném závěru.
Jinak fakt marně přemýšlím, zda ty propagační videa netočila konkurence. Dost to mrzí u naší firmy.
Jinak fakt marně přemýšlím, zda ty propagační videa netočila konkurence. Dost to mrzí u naší firmy.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
Přesně, vyhazuje to tak že to nábojnici staví, což nemá - a je to základní chyba a dětská nemoc systémů, při správném výhozu se nábojnice nemá dotknout ničeho jiného než vyhazovače a točit kolem osy napříč spojnicí vyhazovač-vytahovač, jít z okna ven s rezervou.
Jak se stím asi popraly zbrojovky které upřednostňují klasické okno ledva na plný náboj - sauer, steyr apod.
Jak se stím asi popraly zbrojovky které upřednostňují klasické okno ledva na plný náboj - sauer, steyr apod.

Ano přátelé, dnešní firmy jsou plné perspektivních, vysoce sebevědomých, kreativních, flexibilních, dynamických, vzdělaných a proaktivních pozérů, kteří umí "prodávat" hlavně sami sebe, opravdovou profesionalitu a hluboké odborné znalosti od nich bohužel často nemůžeme očekávat. Taková už je doba. Osobně jsem z CZ 557 ještě neměl možnost střílet, pouze jsem si ji vyzkoušel "nasucho". Ke kladným dojmům ohledně této kulovnice bych přiřadil: Líbivý design (zejména pěkná olejovaná pažba), vyvážení zbraně, světlovodná mířidla a výborný chod spouště. Negativa: Lícnice pro mě osobně příliš mohutná a chod závěru není tak hladký a bez vůlí, jak bylo díky změně výrobního postupu proklamováno. Každopádně hodnotit jakoukoliv zbraň bez vlastní střelby je opravdu jen o osobních dojmech, ne o praktických zkušenostech. Zatím si tedy nejsem jistý, zda je ohledně kulovnic CZ výhodnější vybrat povedený exempláž CZ 550 s pěkným chodem závěru, nebo výrobně jednodušší novinku CZ 557, která je paradoxně až na výjimky dražší.
Zbrojováku jsi zaujatej
. Dneska jsem měl rovněž tu čest a schválně jsem si prohlížel opracování lučíku a jiných částí. Oproti jiným kvérům pod 20 tisíc( Rem 740, 770, Marlin XS7, Savage Axis) nesrovnatelné! Ergonomie pažby zaslouží výbornou, nicméně při střelbě přes mířidla pro střelce s pořádným ovarem to není. S optikou je výška hřbetu naprosto podle mých představ. Pouzdro závěru nedoznalo výraznějších změn. Pojistka má o něco hrubší chod, než moje upravená na CZ 550. Nicméně při tlaku směrem dolů lze v pohodě tiše odjistit. Spoušť má výborný jazýček, ale o něco delší krok a odpor, než má milá. Opět by se mělo jednat o seřiditelnou záležitost, čili neřešitelný problém to není. Konečný dojem: kdybych sháněl novou kulovnici jako adjunkt-student, je to jasná volba. Ovšem stále častěji se mi po nocích zdává o S202
.

Kdo netermí s námi, termí proti nám
Kluci já mám taky z Vašich řečí pocit, že jsem na té IWA držel v ruce jinou kulovnici, než zde haníte
Pojistka byla fakt naprosto bezhlučná, jak jsem už psal v příslušném vlákně, cvakali jsme si s ní s kolegou u ucha jak dva blázni a tichost chodu pojistky jsme museli oba ocenit. Zahrkali jsme si závěrem a taky jsme žádné drzhnutí nezaznamenali. Mám to snad brát tak, že nová 557 co kus, to originál? 

ZG 47 8x57 JS, IŽ27-EM-1C Sporting 12/76, ZP 50 16/70, CZ 858 Tactical, Astra A-100 9 mm, CZUB 584, model 4, 12/7x65R, Remington model ll, r. 20/65, IŽ 18 r. 20/70
Nikon D-3100
Nikon D-3100