Myslivecké tradice (především mluva) a jejich dodržování

a vse kolem nich
Odpovědět
dalas
Administrátor

Příspěvek od dalas »

Pavle, dělá? to dobře. Úlomek se nosí na pravé straně a nosí se až do konce tého? dne. Na levé se nosí tzv. smuteční úlomek při loučení s mysliveckým kamarádem na pohřbu. Tak jedině že by ulovený kus považovali za svého kolegu. :D
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
Leon
Moderátor

Příspěvek od Leon »

máš pravdu na pravou stranu na levou stranu se dává pouze na pohřbu.
Já bych měl taky dotaz nedávno jsme se dohadovali na které straně nese vůdce psa zbraň podle mě na pravé ale nemůžu to nikde najít, tak kdyby to někdo měl písemně byl bych rád kdyby to zkopíroval a holil sem.Dík
jaffa
Nový návštěvník

.

Příspěvek od jaffa »

jestli můzu, tak ja si myslim-co se tyče ulomku, ze patri na levou stranu-na pravou stranu se dava ruzne oznaky, oceneni
ale je to samozrejme můj nazor, nikomu ho nenutim,
je to různe, sto lidi mnoho nazoru, me taky na nahance na stepana odsoudili, ze jsem ho mel na leve strane...:)
jaffa
Nový návštěvník

.

Příspěvek od jaffa »

jestli můzu, tak ja si myslim-co se tyče ulomku, ze patri na levou stranu-na pravou stranu se dava ruzne oznaky, oceneni
ale je to samozrejme můj nazor, nikomu ho nenutim,
je to různe, sto lidi mnoho nazoru, me taky na nahance na stepana odsoudili, ze jsem ho mel na leve strane...:)
Leon
Moderátor

Příspěvek od Leon »

no může? ale vem loveckej lístek a bě? ho vrátit :lol: :lol: :lol: :lol:
Zlámoš
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Zlámoš »

:lol: :lol: :lol:
ZH304 7x57R/12+Meopta Artemis 3-12x56 č.bod, Iž 27EM-1C Sporting, ZKM456+kopie Leupold M3 3.5-10x40,ZP 16/16, Lovu zdar!
jaffa
Nový návštěvník

.

Příspěvek od jaffa »

podle me na leve strane se nosi ulomek-na prave jsou odznaky...oceneni
je to můj nazor
jinak na stepana me za to odsoudili..:)
Zlámoš
Pravidelný diskutér

Re: .

Příspěvek od Zlámoš »

jaffa píše:podle me na leve strane se nosi ulomek-na prave jsou odznaky...oceneni
je to můj nazor
jinak na stepana me za to odsoudili..:)
A proč myslíš, že tě za to odsoudili? Asi to tedy bude naopak než tvrdí?. :lol: Na levé straně se nosí trofeje (paletky, kačírky apod.) a na pravou se dává úlomek jak už tady bylo výše uvedeno.
ZH304 7x57R/12+Meopta Artemis 3-12x56 č.bod, Iž 27EM-1C Sporting, ZKM456+kopie Leupold M3 3.5-10x40,ZP 16/16, Lovu zdar!
jaffa
Nový návštěvník

.

Příspěvek od jaffa »

no nevim, kazdy si mysli, ze to co si mysli on je to prave,
ja to nikomu nenutim je to můj nazor, jak budu v brne, zeptam se na skole
Leon
Moderátor

Příspěvek od Leon »

mít lesárnu a nevědět takovou základní věc co pak vás tam učily ? :shock: :shock:
pro nevěřící jsem naskenoval část učebnice
http://fotoalba.cz/fotky/17150894
dalas
Administrátor

Příspěvek od dalas »

Leone, tak jsem pátral po tom pravým rameni a našel jsem v Hromas a kol. Myslivost, že flinta se nosí na levým ale při delších pochodech, výcviku psa nebo v těžkém terénu může být křížem přes záda. To by pak moh jít řemen přes pravý rameno. každopádně na etiketě Staré myslivecké má mysliveček flintu na pravým rameni. Tak nevím, jestli to je "tradiční" myslivecký nápoj nebo ne. :D
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
Leon
Moderátor

Příspěvek od Leon »

tak budu ukazovat fla?ku myslivce :lol: :lol: né mě to zajímá když vedu jednoho psa tak jí mám v pohodě na levým ale když mám na vodítku přes rameno dva tři tak už se mi tam plácá a nesu jí na pravým
Vojta
Zkušený diskutér

Příspěvek od Vojta »

Určitě se není na co ptát! Jak někdo nademnou psal, je to jedna ze základních věcí! Úlomek se nosí vždy a zásadně na pravé straně! Na druhé, tedy levé jen odznaky, kačírky a jiné ,,ozdoby". Tohle by snad mněl znát každý účastník mysl. kurzu a už vůbec absolvent nebo student lesárny, když má myslivost jako předmět!!!
Jinak vůdce psa nosí zbraň na levém rameni, případně může zbraň nosit křížem přes záda-jinou variantu neznám a ani jsem o ní neslyšel.
S tou fla?kou myslivce je ale dobrá připomínka! :lol:
Pavel.x
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Pavel.x »

[quote="Vojta"]Určitě se není na co ptát! Jak někdo nademnou psal, je to jedna ze základních věcí! Úlomek se nosí vždy a zásadně na pravé straně! Na druhé, tedy levé jen odznaky, kačírky a jiné ,,ozdoby". Tohle by snad mněl znát každý účastník mysl. kurzu a už vůbec absolvent nebo student lesárny, když má myslivost jako předmět!!!
[quote]

To si taky myslím.

Co by jste v tomto případě udělaly když jste jako host na naháňce a všichni domácí lovci si dají úlomek na levou stranu!!
Já jsem ani nestřílel ale trochu se my to honilo hlavou co kdyby jsem něco ulovil kam si dám úlomek na pravo jak má být nebo na levo jako všichni domácí abych nebyl u mysl. soudu?? Přece nebudu přesvědčovat hospodáře a oproti mě starší myslivce že to dělají špatně.
Zlámoš
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Zlámoš »

Já osobně bych si dal úlomek tam kam patří. A jak by byl někdo proti, tak bych mu asi řekl to co napsal Leon výše. :lol: ,,vem loveckej lístek a bě? ho vrátit'' ( I kdyby ten člověk byl hospodář, nebo ode mne starší.) :lol: Ne. Dělám si srandu, ale určitě bych nějak ?etrně naznačil jak to má doopravdy být. :wink:
Odpovědět