no ono sa pri takej hmote kostí a slach s Vmax-om v 270W vystrelu nikdy ani nedockas.....mozno tak u lisky ale to urcite nebude vystrel ale "rozstrel" Neviem ci to bol s tymto strelivom u teba umysel ale ak ne tak je to dost odvaha s tymto na ciernu zver, takze s presnou urcitostou cakam moment kedy v najblizsej dobe vetsi kus nedohladas. Prave osobne laborujem 110 grain sierry varminter v 308W ale len s ucelom podla mojich prepoctov (vaha, rychlost, crepinovy efekt, priemer strely)na srnciu kde predpokladam s urcitostou max. stopefekt a max vykrvenie podla poznatkov v pomere40grain Vmax v 22-250 na liskach....ale ani so svojou 7,62 by som na loncaka s Varmintom nevystrelil.....Veselý Pavel píše:Tak včera jsem se dostal konečně po dlouhé době k ráně na prasátko. Vzdálenost cca 20 m. Střela V-MAX 110 gr. Vstřel 3cm pod světlem lebka rozdrcena dost brutálně pohromadě jí držela pouze ?kára.Prasatko mělo 22kg vyvržené stálo na plocho a střela nepro?la hlavou.
270Win
Re: 270 win
-
- Zkušený diskutér
Re: 270Win
Taky jsem kdysi experimentoval s lehkými střelami Hornady SP (Spire Point) v 270W a 30-06 (Amax ještě nebyly) a odešel od nich 
Jeden příklad se šťastným koncem
Jednou v létě v noci, zhruba touto dobou jsem seděl na kraji cesty v poli a čekal na kamaráda, měsíc už zapadl. Viděl jsem, že takovým vyšším světlým ječmenem běží přímo ke mně divočák. Na cestu vylezl necelé 3 m ode mně a zůstal potichu stát. Nikde žádné sele, postava loňského kňourka v letní srsti. Tak jsem po chvilce naprosto tiše zvedl připravenou kulovnici jednou rukou - jako pistoli, zamířil hlavní na zadní okraj plece a stisknul (vlastně skoro sebeobrana). Ústí hlavně bylo při výstřelu ani ne 1,5 m od cíle. Barvu vytrysklou ze vstřelu jsem měl i na nohavici. Lončák vyrazil cca 250 m přes pole a zaběhl do listnaté tyčoviny, ve které naštěstí ležela na zemi uschlá probírka. To štěstí bylo v tom, že jsem v nočním tichu krásně slyšel, kudy poraněné zvíře jde, kde se zastavilo i že odkazuje. Celých cca 300 m nebyla ani kapka barvy (ověřeno ráno), plíce byly nakaši, ze střely jsem nalezl na druhé straně pod škárou jen tombakové dno
Tolik můj vlastní poučný příběh "O použití střel lehkých s dopadovou rychlostí značnou"

P.s.:není ale lehká, jako lehká - u pevnějších měděných a jiných "kompaktních" střel - byť lehkých to může být s průbojným a ranivým účinkem trochu jinak

Jeden příklad se šťastným koncem

Jednou v létě v noci, zhruba touto dobou jsem seděl na kraji cesty v poli a čekal na kamaráda, měsíc už zapadl. Viděl jsem, že takovým vyšším světlým ječmenem běží přímo ke mně divočák. Na cestu vylezl necelé 3 m ode mně a zůstal potichu stát. Nikde žádné sele, postava loňského kňourka v letní srsti. Tak jsem po chvilce naprosto tiše zvedl připravenou kulovnici jednou rukou - jako pistoli, zamířil hlavní na zadní okraj plece a stisknul (vlastně skoro sebeobrana). Ústí hlavně bylo při výstřelu ani ne 1,5 m od cíle. Barvu vytrysklou ze vstřelu jsem měl i na nohavici. Lončák vyrazil cca 250 m přes pole a zaběhl do listnaté tyčoviny, ve které naštěstí ležela na zemi uschlá probírka. To štěstí bylo v tom, že jsem v nočním tichu krásně slyšel, kudy poraněné zvíře jde, kde se zastavilo i že odkazuje. Celých cca 300 m nebyla ani kapka barvy (ověřeno ráno), plíce byly nakaši, ze střely jsem nalezl na druhé straně pod škárou jen tombakové dno

Tolik můj vlastní poučný příběh "O použití střel lehkých s dopadovou rychlostí značnou"

P.s.:není ale lehká, jako lehká - u pevnějších měděných a jiných "kompaktních" střel - byť lehkých to může být s průbojným a ranivým účinkem trochu jinak
Pufr
-
- Nový návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
Naštěstí ten lončák přišel po posekaném řepkovišti v 5 .15 ráno takže bylo dobře vydět. Dále mám z tímto střelivem letos utoveného paličkáře na 150m vstřel mezi žebry těsně za plecí, výstřel šikmo přez játra.Výstřel o velikosti cca 10cm , z jater zbyla jen kaše takže jsem si nepochutnal. Jinak poškození zvěřiny skoro žádné. Srnec zustal v ohi a jen se třásl jako v křeči.Náraz střely byl velmi dobře slišitelný.Toto střelivo mám pouze na zkoušku a nemyslím si že bych u něj zustal. V budoucnu chceme se švárou začít z přebíjením, on má nový kulobrok merkel B3 v této ráži a má nakoupené vulkány 10.1g. Tak jsme zvědaví jak to bude po nich padat. Z tím přebíjením nejsme ještě rozhodnuti volíme sst 150gr nebo stejně těžký interbond.
Já používám do 270W přebité Hornady SST 150gr ( Vlašim je osazuje pod názvem PTS ). Můžu říci, že jsem spokojen, zatím všechno prostřelily. Zvěř dobře barví a nijak daleko neodchází. Jenom na srnčí působí dost brutálně. Před tím jsem střílel SB SP 9,7g a taky bez problémů. LOVU ZDAR!!!
Jak psal muj švára Pavel Veselý ,tak jsem si pořídil kulobrok ve 270W a včera jsem s ním ulovil srnce na cca 90 m normou vulkanem 10,1 g ,srnec zustal v ohni výstřel cca 2cm srdce kaše ,zatím spokojenost,pokusil bych přidat foto,ale nevým jak se sem vkládají obrázky.poraďte????
-
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
hned na první stránce fóra máš od Andyho velice dobrý postup jak sem vkládat obrázky. Zkus na to mrknout.
Sauer 202 + Zeiss Victory HT 3-12x56, Sauer 404 8x57 IS, CZ 550 Lux 308W...
Tady jsou ty obrazky srnce po střele vulkan 10,1 g na vzdalenost 90 m .

Co je vstřel a výstřel? A fotky po stažení nemáš? Aosobně bych to raději položené na zemi. Je mi jasné že na přepravu je to vhodné, ale při focení bych z úcty ke zvěři v té nádobě nefotil.
Marocchi 03 Field 12/76; ZP49 12/12; Brno mod. 1 22LR Hawke 4-12x40; ZKK600 MC 270W+Delta Optical Titanium HD 2,5-15x56; CZ550 Prestige 270W + Pard 008LRF; UB584 270W/12 Vortex Crossfire 1-4x24, ZH121 16/16; ZH304 7x57R/12
- Zdenek41
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Já si myslím,že ani na tu přepravu to neni vhodné.Jinak se to nezdá špatný.Znám jiné rány na krk.Podotýkám,že ne moje.
Vstřel je na pravém boku před plecí a výstřel je čistá plec.ta poloha na focení zrovna idealní není,fotil jsem to jen pro šváru,nepočítal jsem že fotky budu někde ukazovat.jinak na přepravu to vhodné je.Takovýho rejpala máme ve združení taky.Nerozumím jaká střelba na krk????
- Shiva
- Expert na zbrane
- Kontaktovat uživatele:
Jenda
no vypada to ze to slo krkem ven.
jinak jsme zase u te myslivecke radoby etiky. Prestal jsem sem davat fotografie, protoze nejsem zvedavy na kecy o tom jestli to lezi tak ci onak, nebo to ci ono.
Pohybuji se ca 18 mesicu mezi myslivci a rekl bych ze az na vyjimky (Alda) mate vsichni maslo na hlave.
no vypada to ze to slo krkem ven.
jinak jsme zase u te myslivecke radoby etiky. Prestal jsem sem davat fotografie, protoze nejsem zvedavy na kecy o tom jestli to lezi tak ci onak, nebo to ci ono.
Pohybuji se ca 18 mesicu mezi myslivci a rekl bych ze az na vyjimky (Alda) mate vsichni maslo na hlave.
Nepište soukromé zprávy, pište na mail: lovectvi@sniper.cz
Dik za podporu ,mam stejný názor.
Maslo ma kde kdo, ale rict, ze by bylo estetickejsi to fotit podle nejakeho zabehleho vzoru snad muzou ne? Navic jsme v sekci kulova munice, tady nemaji fotky ucinku kulovych razi na zver co delat. Sem maji pristup nezaregistrovani, tam nikoliv.
TIKKA T3 Varmint Stainless 308WIN, Leupold VX3 4,5-14x50 long range ill fine duplex
TIKKA T3x TAC 300WM, EAGLE TSV 14:02/75 640
ZKM452 22LR, PARD 008
IZ27M 12x76
TIKKA T3x TAC 300WM, EAGLE TSV 14:02/75 640
ZKM452 22LR, PARD 008
IZ27M 12x76
- Shiva
- Expert na zbrane
- Kontaktovat uživatele:
No nevim jak to mam chapat. co jsi tim chtel rici.
Promin, ale pokud je zverejneni fotek v rozporu s pravidly fora, tak jsi na to mel reagovat hned. takze smazni obrazky a bude. Jinak nevim ktera cast fora je verejnosti pristupna a ktera ne.
na druhou stranu mne osobne je to putna.
Promin, ale pokud je zverejneni fotek v rozporu s pravidly fora, tak jsi na to mel reagovat hned. takze smazni obrazky a bude. Jinak nevim ktera cast fora je verejnosti pristupna a ktera ne.
na druhou stranu mne osobne je to putna.
Nepište soukromé zprávy, pište na mail: lovectvi@sniper.cz
-
- Zkušený diskutér
maslo na hlave ma kazdy z nas, nekdo vice, nekdo mene, nekdo to prizna, nekdo ne. je to na kazdem z nas, jak se k tomu postavime.
to shiva: diky
jen je skoda, ze tva reakce byla, ze jsi sem prestal fotky davat - bylo by lepsi ty fotky lepe nafotit
to jenda pu: marpie te nijak nenapadl, napsal jen nazor, jak se na to diva on. jses tu novy, tak se nejprve rozhledni, jak to tu chodi a ty rejpaly si nech od cesty
od toho tu jsou jini, vid FF? 
to shiva: diky

to jenda pu: marpie te nijak nenapadl, napsal jen nazor, jak se na to diva on. jses tu novy, tak se nejprve rozhledni, jak to tu chodi a ty rejpaly si nech od cesty