Tak co hony pánové?
Chlapi moc pěkné. Jak Aldův výřad tak lörincův výsledek honu. 136 zajíců to musela být paráda. Kolik na to bylo střelců? Já si pamatuji ale je to už tak 12 let kdy i u nás bylo na výřadu kolem stovky zajíců ale po povodních v 96 a 97 to rapidně kleslo a dlouho jsme zajíce vůbec nelovili. Někdy v 94-95 si pamatuji kolo kde se v jediné kruhové polní leči ulovilo 78 zajíců a jen já v tom kole ulovil 7.
Marocchi 03 Field 12/76; ZP49 12/12; Brno mod. 1 22LR Hawke 4-12x40; ZKK600 MC 270W+Delta Optical Titanium HD 2,5-15x56; CZ550 Prestige 270W + Pard 008LRF; UB584 270W/12 Vortex Crossfire 1-4x24, ZH121 16/16; ZH304 7x57R/12
to Marpie: no bylo nás 59 střelců, ale kola byla docela velká. Dělali jsme jenom dvě a v každém se střelilo 68 zajíců. Jinak stavy drobné se zlep?ují a to je dobře. Letos máme střeleno už 100 kohoutů a 156 zajíců na cca 700 ha a to žádnou zvěř nevypouštíme. Kromě kačen. No ale zase u nás nejsou prasátka jako skoro u všech co jsou na tomto fóru. Holt každý kraj má něco. 

Sauer 101, .30-06, Tikka T3 Varmint .243 win.+Nikon Monarch E 2,5-10x56 Ill, ZG 47 8x57 JS, ZG 47 8x60 S, ZKM 455 22 LR+Delta 4x32AO, UB 12/12, Gustav Tichý 16/16
-
- Častý návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím všechny. Výřady na honech jsou dobré, jak jsem stačil zaznamenat. Dlouho jsem se tu neozval a tak to napravím, mám dost příspěvků a budu je postupně zveřejňovat. Tady jsou výřady z honů na Broumovsku, kde si můžete všimnout, že hlavně na tom Bo?anovském jen o malej kousek prohráli lišky nad zajíci. Kdybychom nepostřelili lišku, tím myslím i sebe, která nám posléze zalezla do kanálu, tak bychom neměli 5 lišek. Byl povolán kolegův bordík, který byl vpu?těn do kanálu z vrchu. Odtud posléze vyhnal 5 lišek, které se podařilo všechny střelit. Tři jsme stáli u kanálu a nestačili se divit, natož přebíjet, když to začalo z toho kanálu běhat.
http://album.volny.cz/pampalini/browse. ... wse_page=0
http://album.volny.cz/pampalini/browse. ... wse_page=0
To Pampalini:
Tak to se vám teda povedlo, člověk se nestačí divit!
Lovu zdar!
Nám se letos povedlo na takový vycházce něco podobnýho, jen s tím rozdílem, že v kanále byla jen 1 liška. Čekali jsme na jednoho honce na lesní skládce u 20m kanálu - podle stop tam měla liška 1x dovnitř a 1x ven, ale jezevčík se pořád vzpíral u vyústění, tak se tam jen tak pustil s tím, že je ten kanál stejně ucpaný, jenže se za chvíli ozvalo hlá?ení a na druhým konci bylo sly?et i krčení lišky. Jen to trvalo trošku déle, než ji pejsek vytlačil, ale neutekla!
Tak to se vám teda povedlo, člověk se nestačí divit!

Nám se letos povedlo na takový vycházce něco podobnýho, jen s tím rozdílem, že v kanále byla jen 1 liška. Čekali jsme na jednoho honce na lesní skládce u 20m kanálu - podle stop tam měla liška 1x dovnitř a 1x ven, ale jezevčík se pořád vzpíral u vyústění, tak se tam jen tak pustil s tím, že je ten kanál stejně ucpaný, jenže se za chvíli ozvalo hlá?ení a na druhým konci bylo sly?et i krčení lišky. Jen to trvalo trošku déle, než ji pejsek vytlačil, ale neutekla!
Tak konečně můžu zaslat foto. Prostě na kolejích mi to proxy server nepovolil.
Inu tak ještě jednou, 26 střelců, střeleno 139 zajíců 42kohoutů a 1 liška.
Foto je tmavé, protože chvíli trvalo, než jsme přijeli na myslivnu.

Inu tak ještě jednou, 26 střelců, střeleno 139 zajíců 42kohoutů a 1 liška.
Foto je tmavé, protože chvíli trvalo, než jsme přijeli na myslivnu.

CZ 550, 308 Win. / CZ 527 Varmint 223Rem / CZ 550 300WinMag / BO 98 9,3x62
ZG 47 8x57 JS / ZBK 110, 5,6x50 RM + 12x70 / ZP 16x70 / IŽH-27EM-1C 12x70
ZG 47 8x57 JS / ZBK 110, 5,6x50 RM + 12x70 / ZP 16x70 / IŽH-27EM-1C 12x70
Zdravím všechny,Ede nechci se Tě dotknout (je to spíše věc mysliveckého hospodáře dané honitby-ten téměř vždy při problémech nese svou ků?i na trh),to u Vás na honě ,kde lovíte drobnou používáte jen výhradně slídiče?Černá se sice loví na všech společných honech,ale jen v případě,když na takovém honě nejsou psi vyšší jak 55cm.Zák.o mysl.-§45-zakázané způsoby lovu.Neni to Ede útok,jen mě zajímá,jak se to bere v jiných honitbách,třeba u Vás v revíru.Toto je právě dost o?klivý chyták,kdy lze spolehlivě nachytat hospodáře pokud má nějaké "kamarády".Už jsem o tom slyšel.Právě proto o tom píšu.Při dně?ních stavech černé je dost pravděpodobný výskyt černé i tam,kde obvykle nebývá,a pak stačí jeden šikovný host,který se pochlubí......Vím jak láká myslivce stisknout na černou,navíc pokud někteří nemají takovou příle?itost ji lovit.
-
- Pravidelný diskutér
RMareta mám dotaz myslíš že je problém si vzít ohaře na vodítko ? a v zákoně nikde není že ohař na honu na černou nesmí být pouze tam je že se nesmí lovit s pomocí psů na 55cm
P.S. já osobně bych pointřici tam kde jsou prasata vědomně nepustil a náš hospodář na naháňkách ohaře zakazuje ůplně tak že se jde třeba na drobnou a pak se odvezou ohaři vezmou jagove a jezevčíci a jde se na černou ale byl jsem i na honě kde tam kde byla pravděpodobnost černý hospodář nařídil ohaře uvázat
P.S. já osobně bych pointřici tam kde jsou prasata vědomně nepustil a náš hospodář na naháňkách ohaře zakazuje ůplně tak že se jde třeba na drobnou a pak se odvezou ohaři vezmou jagove a jezevčíci a jde se na černou ale byl jsem i na honě kde tam kde byla pravděpodobnost černý hospodář nařídil ohaře uvázat
-
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Na ?těpána jsem byl pozván a zúčastnil se naháňky na černou, která byla opravdu vzorně organizována od začátku až do konce a tomu odpivídal i výřad. Ač nejsem příly?ným zastáncem naháněk, tak musím uznat, že některá sdružení je opravdu uspořádat umí...
V 30ti střelcích se ulovilo 12 selat a tři lišky. V lečích se vyskytovali i dospělé kusy a loňčáci ale ukázněnost střelců byla opravdu vzorná.

Fotka je pořízena při chystání výřadu, samozřejmě lišky byly ve finále přesunuty dozadu.
V 30ti střelcích se ulovilo 12 selat a tři lišky. V lečích se vyskytovali i dospělé kusy a loňčáci ale ukázněnost střelců byla opravdu vzorná.

Fotka je pořízena při chystání výřadu, samozřejmě lišky byly ve finále přesunuty dozadu.
Na ?těpna...
No sv.Hubert na Vás byl ?tědrý... v našich podmínkách tolik černé není, ale na ?těpána už mnoho roků chodím do honitby, kde ta populace je, ale mají problém s lovem na čekané, prostě prasátka mají dostatek potravy v lese a nemají potřebu chodit na kupy, takže jediný způsob lovu jsou natláčky... mě se zadařilo na tohoto ?těpána, hned na začátku, nade mnou stál mladík co dokončuje lesárnu... ještě nikdy nic neulovil a přišlo k němu asi deset lončáků, byl za horizontem já slyšel výstřel... a uviděl asi tři lončáky jak pobíhají na vr?ku a jeden to přez mlazinu namířil ke mě, počkal jsem až mi na volném prostoru naběhne do optiky... hnědý lončák s váhou okolo šedesáti kg... na čekané bych si vybral určitě menšího, ale už se nedalo nic dělat a tak jsem pokřtil nový kulobrok prvním úlovkem. To jsem netu?il, že po tolika výstřelech to bude jediné... a král se musí zapít....