Včera večer jsem po delší pršce vyrazil na bulkaře. Byl jsem však nemile překvapen. Pastvina pod proudem, ohradník tloukl až jiskry přeskakovaly na mokrou trávu, rány byly slyšet i na 50 m od ohradníku. Přejdu kus vedle, tam to samé a ještě navíc stádo krav
Chvíli jsem poseděl a v místech, kde předtím bylo vidět 10 - 15 ks srnčího, byl tam jen slušný šesterák a dvě plné srny. Ještě za světla jsem to vzdal a jel domů. Při pomalé jízdě autem jsem si všiml srnce zatahujícího do meze se zajímavou trofejí - pokřivenou vidlí na vzdálenost 50 m od cesty. Hned jsem si vzpomněl na srnce, kterého jsem viděl v polovině dubna o cca 400 m dál. Popojel jsem s autem o 200 m zpět a šel se na srnce podívat. Psa jsem nechal v autě a šoulal k místu, kam srnec zatáhnul. Čubina mi vyla v autě na protest, že jsem jí tam nechal
Došoulal jsem nad mez do které srnec zatáhnul a po cca 10 min. jsem se ho dočkal. Vítr se mi točil, srnec byl na 60 m a ne se postavit na dobrou komorovou ránu. Když začal jistit směrem ke mě, měl jsem poslední šanci. posadil jsem zaměrný bod mojí 222 Rem na střed krku a vystřelil. Srnec se zlomil v ohni. Čubina byla uražená, že musela zůstat v autě, ale udobřil jsem si jí tím, že srnce mohla dohledat ( i když to nebylo třeba

)
Věk srnce 5 let, váha do výkupu 12 kg, slepý na levé světlo a plný nosních střečků.
Foto jsem přidal do trofejí, nebo na odkazu zde:
http://hanmilan.rajce.idnes.cz/Trofejov ... 010/#album
ČZ 537 .270 Win + Meopta R1 7x56 RD, ČZ 537 7x64 + 4x32 Meopta (naháňková), Suzuki Jimny