Napadení divočákem
Re: napadeni divocakem
to víš že je rád nemám ale nevím co to má co společného s tímto tématem.chovej si co chceš! ono je to většinou tak že každému se líbí něco. dosled není o tom že pustím do seče jedině ty "vaše" ,rozumný chlap může dohledávat i s jinýma!
s tvrdším psem? To je co za psa?
-
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Tvrdším psem je myšlen třeba zrovna ten STB,nebo každej takovej,kterej dokáže i lehce postřelenou zvěř zastavit a tím odvrátit utok nebo utěk.Tohle pes kterej jen hlásí nedokáže. Třeba můj kopov to taky nedokáže,takže to není otom,že si někdo chválí to svoje.Myslím,že třeba ten Stafík má v tomhle určitě navrch a rozhodně to není nebezpečný plemeno jak si někdo myslí.Vždy je to jen o lidech a o výcviku
Kopove ten aport jsi snad bral ze srandy
.já nejsem žádný hrdina ale prostě tam vlezu ,vím podle hlasu co se děje a samozřejmě k praseti bezhlavě neběžím.já ty psy prostě rád nemám a je mi jasné že ti psi za to nemůžou ale rád je prostě nemám.

-
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
...
Naposledy upravil(a) RuStaff dne pát 22.3.2013, 12:41, celkem upraveno 1 x.
6,5x55SE

ono lézt někam do křoví kde nemůžu manipulovat s dlouhou střelnou - plazit se někde mezi křovím - to přesahuje míru mého rizika.... jsou jiné způsoby...... co slyším historky chlapů u nás - naposledy tam lezl v tomhle sněhu fakt po 4řech .. prase střelil na 3 metry.. to fakt ne... to radši jinak, potkat 110kg prase po vyvržení zraněné 3 metry ode mě v křoví kde se nepohnu.. nejsem blázen
ZKM 456
Fabarm Elos C
Beretta 682 special skeet (bez gold a bez E)
W-Vanguard, .308W, 4-16x50 Vortex PST
Fabarm Elos C
Beretta 682 special skeet (bez gold a bez E)
W-Vanguard, .308W, 4-16x50 Vortex PST
- fesoj
- Zkušený diskutér
Asi se shodneme všichni v tom, že náhoda umí být vůl a že člověka v určitých situacích dokáže pěkně "počochnit" i docela malé čuňátko. Kdysi jsem kamarádovi dohledával s křepelačkou sele necelých 30 kg, kterému první ranou přestřelil hrudní kost a druhou zadní běh. Prasátko vzhledem k poranění hrudní kosti nedokázalo ležet a tak šlo a šlo, až se opřelo o větve smrkového zlomu, kde ho má fena zaštěkávala. Bylo to v prudké stráni, stál jsem pod ním a čekal, až se fenka o kousíček vzdálí, abych ji dostřelnou ranou neohrozil. Když mě zaregistrovalo, v tu ránu se zježilo, že bylo dvakrát tak velké a z posledních sil se vyřítilo proti mně s kopce dolů. Taktak jsem stačil vystřelit a s kulkou v hlavě mi skončilo pod nohama. Ale kdybych se netrefil, nevím, nevím... Bylo to samozřejmě ve dne. Nočním dosledům černé se snažím vyhnout, respektive pokud prase neleží kousek od nástřelu, přerušuji dosled a pokračuji ráno - tedy pokud jsem střílel sám, u jiného střelce v noci ani s dosledem nezačínám. Jsou lidi, že vám řeknou, že stříleli na sele a pak se z toho vyklube metrákový kus...
Kritériem pravdy je praxe.
Já mám H. barváře a při zadržení zvěře pracuje znamenitě a když má příležitost,tak si i kousne a divím se,že tvůj kopov ne. Pravdou je, jakého psa si vychovám,takového mám,ale ve svém případě se určitě nebojím,že by něco nezastavila. Co jsem se pár příspěvků zpět zmiňoval o kolegovi a jeho sedmihradákovi,tak ten je konkrétně daleko větší a ostřejší než stafbul a byl mu prd platnej. Stafbul se mi zdá docela hodně zavalitej pes,kterému asi velmi často jde o život. Tím ho samozřejmě nechci nějak kritizovat.
Prostě chci říct,že jeden pes z 90% nebude schopen v nepřehledných houštinách svého pána před napadením ochránit a kdo má nějaké zkušenosti s tímto problémem,tak to moc dobře ví. Takové povídačký,že někdo leze po čtyřech za postřeleným prasetem do houštin, je při nejmenším dobrovolné zmrzačení. V tomto případě určitě nejde o hrdinství,ale o chybějící zkušenosti a podceňování lovené zvěře.
Prostě chci říct,že jeden pes z 90% nebude schopen v nepřehledných houštinách svého pána před napadením ochránit a kdo má nějaké zkušenosti s tímto problémem,tak to moc dobře ví. Takové povídačký,že někdo leze po čtyřech za postřeleným prasetem do houštin, je při nejmenším dobrovolné zmrzačení. V tomto případě určitě nejde o hrdinství,ale o chybějící zkušenosti a podceňování lovené zvěře.
-
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Viděl jsem párkrát pracovat špičkové kopovi i barváře u postřelené zvěře.A troufám si tvrdít,že ani barvář,kopov,sedmihradský honič atd. nikdy nebudou mít takovou zastavovací schopnosti jako třeba zmíněný STB a jim podobní.Ale o tom by nám asi víc řekli jejich majitelé
Pokud barvář dokáže vyloženě zastavit a udržet na místě lehce raněnýho lončáka,tak je asi vyjímečnej.(ted se nebavím o hlasitém štvaní,ale o zastavení kusu kdy dokáže pes odvrátit utok a to i nasranýho selete)

Tak to jsi viděl málo... a bez emocí.
V případě sedmihraďáka dorvané kýty nejsou vůbec problém.

-
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Nehádám se.V tomhle případě radši končím s debatou
Jenom dodám,že rozjetý lehce raněný prase je jako vlak a jen málo co ho dokáže zastavit-samotnej sedmihradák,barvář nebo kopov to určitě nebude 

Naposledy upravil(a) kopov.c dne pon 20.2.2012, 19:40, celkem upraveno 1 x.
Za prdel prase nezastaví ani filaTommy píše:Tak to jsi viděl málo... a bez emocí.V případě sedmihraďáka dorvané kýty nejsou vůbec problém.

Tommy píše:Tak to jsi viděl málo... a bez emocí.V případě sedmihraďáka dorvané kýty nejsou vůbec problém.
Znám HB, sedmihraďáky, kopovy i další honiče, ale mám pocit, že ty jsi STB asi v životě neviděl pracovat. Upřímně...
Ulkomaalainen...
-
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
...
Naposledy upravil(a) RuStaff dne pát 22.3.2013, 12:40, celkem upraveno 3 x.
6,5x55SE