243Win
Re: 243Win
A nebo zkusit Normu Oryx, melo by to byt tvrde a na tu blizku by to mohlo prostrelit a ne moc se deformovat
.

Blaser R8 8x57 JS, Tikka T3 Varmint .243 win.+Nikon Monarch E 2,5-10x56 Ill, ZG 47 8x57 JS, ZG 47 8x60 S, ZKM 455 22 LR+Delta 4x32AO, UB 12/12, Gustav Tichý 16/16
jo,ta norma je opravdu tvrdší a může tam být větší pravděpodobnost špatného dosledu,při špatné ráně.
Zalezi jak casto na tech 40 metru lovi, to tazatel nepise. Dvakrat za rok bych to neresil. Jestli porad?? Lisku ten oryx zastavi tomu verim. A srnci?? S touto razi na 40 metru na krk z posedu neni problem...... jde fakt o to jak casto a za jakych podminek.
Blaser R8 8x57 JS, Tikka T3 Varmint .243 win.+Nikon Monarch E 2,5-10x56 Ill, ZG 47 8x57 JS, ZG 47 8x60 S, ZKM 455 22 LR+Delta 4x32AO, UB 12/12, Gustav Tichý 16/16
Já jsem jednu krabku zkoušel. Při ráně na komoru vše v ohni,spolehlivě prostřelí i větší prasata. Lišky jsem s tím střelil 4 z toho dvě na mrť.Prasat 5 jedno jsem složitě dohlédával a jedno neprostřeli,ale to bylo ze šikma,ostatek bez barvy a na nástřelu minimum. 7 ks srnčí,vše v ohni s dobrou komorou.Vysokou žádnou.Často větší podlitiny. Takže v porovnání s power pointem neuspěl.
Na 40 metrů můžeš střílet čímkoliv,ale jak píše figi,nesmíš přes plecko,ale kousek za lopatku,na žebrech ta podlitina snad nikomu vadit nebude.Na plece střílím u srnčího jen 150+.
Na 40 metrů můžeš střílet čímkoliv,ale jak píše figi,nesmíš přes plecko,ale kousek za lopatku,na žebrech ta podlitina snad nikomu vadit nebude.Na plece střílím u srnčího jen 150+.
Hošani co furt vymýšlíte. Když střílíš na blízko, tak si kup osmu do toho 14 gramovou střelu a je to v pohodě. Vždyť je to tady pořád dokola, že univerzální náboj neexistuje. Kdyb už by ho někdo vymyslel, tak ho máme všichni.
Sice nepřebíjím, ale podle mně, co nejtěžší střelu a co nejmenší úsťovou rychlost. Zeptej se přebíječů, oni určitě budou mít větší zkušenosti.
Jo a kdyby jste se chtěli ptát na to FMJ, tak to Shiva určitě nemyslel jako radu. Spíš poukazoval na to, že se tady pořád nad něčím špekuluje.

Sice nepřebíjím, ale podle mně, co nejtěžší střelu a co nejmenší úsťovou rychlost. Zeptej se přebíječů, oni určitě budou mít větší zkušenosti.
Jo a kdyby jste se chtěli ptát na to FMJ, tak to Shiva určitě nemyslel jako radu. Spíš poukazoval na to, že se tady pořád nad něčím špekuluje.

PRVNÍ RÁNA MUSÍ JÍT vždy TAM KAM MÁ!
Do budoucna bych chtěl zkusit i prvi partizan. Dělají ho v 90 a 100 gr s úsťovou 945 a 905.
Mi nic nevymyslime
, mi mame vymysleno
. Jenom kolega se ptal..... To se toci vsude ze neni nic univerzalniho. A je jasny ze na blizko co nejtezsi a nejpomalejsi, ale v 243 a seriove vyrobe?? nic. Takze jinou kulovnici, ale kazdej na ni nema tak spekuluje........ 

US OPTICS
Co sem strkáš osmu,bavíme se snad o 243,ne? Diskutujem jen,co jak funguje.
Co sem strkáš osmu,bavíme se snad o 243,ne? Diskutujem jen,co jak funguje.

a mimochodem universální střelivo existuje,ale universální ráže ne. 

Než jsem stačil dopsat, že je mi jasný, že univerzál není a nebude (jednou mi to spadlo), tak už je to tu 5x. Ten dotaz je o tom, že u nás v Jizerkách jsme trochu jinde. Odstřel v revíru 600 ha je 24 ks srnčího - podíl na člena za rok 1/2 kusu a toť vše kromě pár kachen, co si koupíme na rybníček. A jelikož jsem vloni skoro 1/3 odstřelu dělal já, tak holt koumám, abych nic nezkazil. Na plecko střelit nemůžu, nebylo by co dělit. Na krk si to při těch pár ranách za rok většinou nerisknu. Střílím vlastně jen slabá srnčata a kriplíky. 7x57R dělala docela podlitiny a 243 holt zase "škodí" nablízko. Každopádně díky za rady. 

CZ 557 Lux 6,5x55SE + LEUPOLD VX-III 3,5-10x50 Ill + PARD NV007 - 940 nm, IŽ 27EM-1C 12/76, IŽ 27E 16/70, ZKM 451 + LEUPOLD MARK 4 3,5-10x40 CHINA 

Tommy : kdo chtěl to pochopil
. Abych byl tedy přesný - "ráže". Tak jak to, že to univerzální střelivo nemáš a pořád hledáš?
Osmu strkám, protože se tady diskutuje
lőrinc : a vo vo vo tom to právě je. Já mám už taky jenom jednu kulovnici, ale ta střelba na blízku mě nechává chladným. Do 50 metrů na krk je si myslím v pohodě.
Jardo65 : zkus to na ten krk. Jestli máš na optice křížek a máš variabl (dej si malé zvětšení), tak by to neměl být problém do těch 50 m. Tak ať se daří.

lőrinc : a vo vo vo tom to právě je. Já mám už taky jenom jednu kulovnici, ale ta střelba na blízku mě nechává chladným. Do 50 metrů na krk je si myslím v pohodě.

Jardo65 : zkus to na ten krk. Jestli máš na optice křížek a máš variabl (dej si malé zvětšení), tak by to neměl být problém do těch 50 m. Tak ať se daří.

US OPTICS: Dík. Asi ta správná rada. Loni se dařilo, tak ještě nějaká střelnice, aby byla jistota a snad to tak půjde.
Lovu zdar!
Lovu zdar!
CZ 557 Lux 6,5x55SE + LEUPOLD VX-III 3,5-10x50 Ill + PARD NV007 - 940 nm, IŽ 27EM-1C 12/76, IŽ 27E 16/70, ZKM 451 + LEUPOLD MARK 4 3,5-10x40 CHINA 

jarda65 : střelnice dělá divy, mluvím z vlastní zkušenosti. Bohužel jsem poslední dobou na štíru s časem, takže toho moc nenatrénuji.
Lovu zdar!

[quote="US OPTICS"]
Já nic nehledám,já svoje střelivo mám,je to power point. Jen jsem komentoval toho oryxe.
Já nic nehledám,já svoje střelivo mám,je to power point. Jen jsem komentoval toho oryxe.