Zbrojní oleje & čistění zbraní

Odpovědět
dalas
Administrátor

Re: Zbrojní oleje & čištění zbraní

Příspěvek od dalas »

to Mr. Fox: Na Šumavský u Pekaříka jej mají taky. Doufám že neprozradím tajemství, nebo to nebude bráno jako reklama, ale jedná se o preparát na bázi uhlovodíků s rozpuštěným čpavkem jako účinná látka (tedy be vody. Pokud čpavek nevyprchá funguje i přes Konkor. Jinak autorem je člen fóra.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
kopov.c
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kopov.c »

To Mr. Fox,zkus zkontaktovat Whoola-myslím,že ti o tombakkileru řekne asi nejvíc
Lesomil
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Lesomil »

CBFranta :D :oops: ...
Z příspěvku snad bylo patrné, že to je jen jedno z "řešení"... a že jsem si vědom, že to není myslivecky, či esteticky zcela "košér".... :wink: Šlo o odstranění náchylnosti poutka k reznutí bez nutnosti koupě nového.... Nejsem tak kovaný, abych znal i jiné léčivé "lázně" či nátěry... Prostě okamžitý nápad... :wink:
milan
Pravidelný diskutér

Příspěvek od milan »

na střeleckém portálu je velmi zajímavý článek
http://www.strelecky-portal.cz/zbrane-a ... brani.html
Lubba
Častý návštěvník

GUN REMEDY

Příspěvek od Lubba »

nějaké zkušenosti s tímto přípravkem?
http://shop.czub.cz/cz-olej-gun-remedy- ... l/d-70533/
dalas
Administrátor

Příspěvek od dalas »

To jiskra: dám do komory toaleťák a když flintu dokážeš nabít, tak Ti ji nechám (všechny mé ráže mají láhvovou nábojnici) :D Postavit flintu do trezoru hlavní dolů je často používané řešení. Mě se tam ale takto nevejde. Jen bych to trochu vylepšil a postavil hlaveň do nějakýho kalíšku. Jinak to bude za chvíli v trezoru jak v autoservisu.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
lörinc
Zkušený diskutér

Příspěvek od lörinc »

zbrojovák
K tomu oleji a studené ráně po čistění, odpověď je olej CLP6 a do sucha vývrt vytřít ideálně vatou, dělám to tak roky a nemám problém.
Hned jsem ho objednával a teď mi ho zrovna PPL dovezlo. Je to tento? : http://www.clpservis.cz/break-free.html
Naposledy upravil(a) lörinc dne stř 22.2.2012, 14:25, celkem upraveno 1 x.
Sauer 101, .30-06, Tikka T3 Varmint .243 win.+Nikon Monarch E 2,5-10x56 Ill, ZG 47 8x57 JS, ZG 47 8x60 S, ZKM 455 22 LR+Delta 4x32AO, UB 12/12, Gustav Tichý 16/16
Jiskra
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Jiskra »

To jiskra: dám do komory toaleťák a když flintu dokážeš nabít, tak Ti ji nechám (všechny mé ráže mají láhvovou nábojnici) Postavit flintu do trezoru hlavní dolů je často používané řešení. Mě se tam ale takto nevejde. Jen bych to trochu vylepšil a postavil hlaveň do nějakýho kalíšku. Jinak to bude za chvíli v trezoru jak v autoservisu.

Nejde o to,že tam máš bakulu toaleťáku,ale o to,že se může stát při vytahování,že ti tam kousek zůstane (utržený) v hlavni a pokud se nepodíváš (namyslím konkrétně tebe,ale všeobecně)do laufu,tak to nepoznáš.Může dojít k vydutí atd.V hlavni stačí olej.film.není potřeba tam toho lít jak do kastrolu na řízky.

Jinak ke konzervaci a hlavne dekonzervaci(neboli odmaštění před střelbou).Uvedu příklad co nám poradil instruktor voj.odstřelovačů.Nehodlám o tom s nikým polemizovat,protože tito chlapi toho nastříleli všude možně po světě tolik,že to nedáme všichni dohromady.Do rozprašovače nalít lih(není nutný rozprašovač,ale je to komfortnější).Nejdřív párkrát protáhnout (2x)hlaveň suchým patchem,potom 2x(na odmaštění to stačí)patchem navlhčeným lihem.Pak nechat líh odpařit,nebo ještě jedním patchem vytřít do sucha a moje poznámka-kouknout do hlavně jestli tam nahodou nezustal kousek bavlny atd.Rychle,jednoduše a spolehlivě.Nikomu to nenutím,ale funguje to u odstřelovačky(mám mockrát ověřeno),tak snad vám to bude fungovat i u lovecké.A kdo je lenoch,tan ať si dělá co chce.
dalas
Administrátor

Příspěvek od dalas »

No já měl za to, že kdo použije konzervaci, a to nemluvím o brutálním množství oleje, tak před střelbou čistí do sucha. Alespoň to tak dělám já a kontroluji pohledem přes vývrt. Na odmaštění je líh a technickej benzín dobrej. Trichlor, aceton jsou až moc účinné. Nikdy jsem neměl s první ránou po takovéto procedůře znatelný problém.
Zbrojovák
Zkušený diskutér

Příspěvek od Zbrojovák »

znovu a naposledy já nanesu po vyčistění hlavně do vývrtu CLP6 jen film, než jdu ven, vytřu na těsno do sucha vatou namotanou na koudelníčku-vyměním ji 2x-3x podle toho kolik sajrajtu z hlavně leze (CLP6 rozpouští i to co po vyčistění vidět není, při tomto vytírání do sucha to takto dostanu na vatě ven).
Nic víc a funguje to, to co tam zůstane neovlivní nástřel. Ale mám to odzkoušeno jen u CLP6. Žádné odmašťovadla nepoužívám, protže když vývrt odmastím úplně, může se stát že mi přes noc na čekané chytne, zvlášť když je večer mlha nebo prší.
Lörinc: ten odkaz nejde otevřít
Mauser 98(Tymney/ERA) 9,3x62, Z.Diavari 3-9x42+ Vulcan v5= 720m/s
lörinc
Zkušený diskutér

Příspěvek od lörinc »

odkaz opraven. Jinak já taky vytiram do sucha, papírovými kapesnicky dokud nebyly čisté. Ale holt po tom ballistolu mi to lítá jinak. Když jsem ho nechal v hlavní chvíli působit, udělal mi na ústí takový rosol. Začnu čistit CLP a je to. Děkuji všem.
Sauer 101, .30-06, Tikka T3 Varmint .243 win.+Nikon Monarch E 2,5-10x56 Ill, ZG 47 8x57 JS, ZG 47 8x60 S, ZKM 455 22 LR+Delta 4x32AO, UB 12/12, Gustav Tichý 16/16
BwanaHunter
Zkušený diskutér

Příspěvek od BwanaHunter »

Puvodne to byla SZ napsana jako odpoved na konkretni otazku,ale kdyz uz jsem to napsal,dam to sem,treba se to nekomu hodi:
No,nevim jestli tomu rikat olej ;)) Na vyvrty a vnitrky pouzivam pripravek Barricade americke firmy Birchwood Casey. Je to lehounky,nijak moc mastny pripravek,nicmene pred strelbou stejne radeji vytru. A na povrchy, na vetsinu flint na kov z venku taky Barricade a na drevo vosk,bud Stock Wax stejne firmy nebo anglicky vosk na pazby,firma CCL,ale uz jsem ho dlouho nevidel.
No a konkretne 375 HH ma z UB takovy brynyr,ze mi loni (mam tu flintu asi 15 let) zacal chytat rez na povrchu kdyz bylo vlhko i kdyz byl cisteny atd. Tak se mi osvedcila moc pasta na osetrovani povrchu zbrani s teflonem od firmy Lupus. Vhodne na kov o drevo,tvrdi ze odola i slane vode, a je fakt,ze po aplikaci dle navodu prestaly problemy se zrznutim. No jasne ze muj hlasity pritel pan Holland pujde na novy brynyr,jen musel vydrzet,nez skonci sezona...
S trofejemi je to jako s ženami. Nejlepší je ta příští.
Boci1
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Boci1 »

Tak pod ten Lupus Waffenfett se podepíšu,používám ho cca 3 roky.Jinak BreakFree CLP na vývrt,před střelbou do sucha a na dřevo CCL.Občas na tombak Robla Solo.
Zbrojovák
Zkušený diskutér

Příspěvek od Zbrojovák »

Používám CLP i na povrch a nic mi nechytá, ovšem dlouhodobý konzervant to není. Na to mám zase inkor.
Mauser 98(Tymney/ERA) 9,3x62, Z.Diavari 3-9x42+ Vulcan v5= 720m/s
dubo33
Nový návštěvník

Příspěvek od dubo33 »

Ja to čistím brunoxom,wd 40.Na dlhodobejšie konzervovanie olej s našich strojární na výrobu ložísk.Ten čo sa používa na konzerváciu ložísk pred balením a expedovaním.Je to super osvedčené,potom treba do hlavne nastriekat wd 40 on povolí,vytrem do sucha a môžem strielat.
Odpovědět