Reference na offroady

Vše o teréních vozidlech pro využití v myslivosti
Odpovědět
dalas
Administrátor

Re: Reference na offroady

Příspěvek od dalas »

to vhool: ten předek je na torzkách jak Tatra 138. Jejich výhoda je komfortní pérování a lehká stavitelnost výšky. Musely se jen posunout dorazy, aby to neprasklo. Pevná zadní má listový péra. Kastle se hodně přizpůsobuje předku, což vede ke značnýmu odlehčení zadního kola. Jinak ten rám není příliš robustní. Možná pohledat stránky nějakýho Frontera klubu, co je tam za nářky. Já osobně značku Opel nemusím a ani Fiata včetně italskýho. U geniálního Ducata teče voda z kastle do rozvodů, zamrzne a pak se to potká. Tak začal nový rok u nás v práci. :evil: :evil: :evil:
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
vhool

Příspěvek od vhool »

no jak se rika v jedny nemecky stry reklame "hopla,koupime si opla" ... ja opla nemusim vubec a plati pro vsechny modely (o italech to plati stejne) :lol: jinak co v mym okoli meli lidi frontery tak se toho zbavili kvuli prave spolehlivosti.to samy campo do terenu to fakt moc neni,ani jedno :wink:
nimrod nimrod
Zkušený diskutér

Příspěvek od nimrod nimrod »

To vím že 30-40cm bahna není žádná sranda, kam jezdím(il), tak pod bahnem je naštěstí tuhý podklad aje to kolej - takže se dá vybrat kudy. Jedná se o cestu původně zpevněnou, bohužel lakatoše ji rozbili a krutě zasrali bahnem, odvodnění už taky 0, takže děs. Trápil jsem tam tvrdě audi quattro s krmením, většinou jsem jel po břichu, ale kupodivu furt jel :) problém byl když mi zaschlo bahno na kolech a audi začla na asfaltu tančit - do těch kol se nedalo dobře dostat ani hadicí, tak že kolikrát klíč a špachtle :evil: . Je to vrstevnicovka mírně do kopce. V zimě, když to povolí to bylo pro a6 neprůjezdné, ani jsem to nezkoušel, leda tak traktor.
Jak to tak vidím, tak mi vlastně ani žádné suv doporučit nikdo nechce :wink:
Hospodář to běžně jezdí mitshubishi pickupem doublecab- nevím ani jak se potvora jmenuje 2,5TDI. Je to celkem zvedlé už v základu.
...tak mi už něco poraďte, nebo fakt budu muset vzít grandcheero 4,0l automat :( , což bude mazec vzhledem k tomu kolik najezdím
Naposledy upravil(a) nimrod nimrod dne pon 11.1.2010, 20:11, celkem upraveno 1 x.
ZG47- 458 Win.
M.Sch. M1910- 9,5x57
ČZ 584- 7x57R/12-70
vhool

Příspěvek od vhool »

kup olitanou L200 a mas pokoj ta se da do 100 tacu sehnat....holt to neni pro rodinku no ....
nimrod nimrod
Zkušený diskutér

takže to je ta má původní verze, které se snažím vyhnout - 2 auta, dvojí náklady :(
ZG47- 458 Win.
M.Sch. M1910- 9,5x57
ČZ 584- 7x57R/12-70
dalas
Administrátor

Příspěvek od dalas »

Zkus kouknout sem: http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/searc ... =&zipcode= Sakra, to je dlouhej odkaz. Nebo na jiný přes základní stránku. Pokud se dají ty díly levně dotlačit z Anglie, byla by při Tvých kriteriích asi moje volba. Je to skutečně robustní auto a pokud by ty nájezdový úhly nevadily, tak by mohlo docela dobře plnit zadání. :wink:
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
sloon
Nový návštěvník

Příspěvek od sloon »

to nimrod: za ty peníze co do toho chceš dát bych šel do Disco
Měchů se neboj problém s nima není a Disco 1 je stejně nemá.
Počítej ale že za sto tisíc to nebude žádná voňavka a budeš do toho muset něco vrazit.
CZ 550 Lux Výroční série,308WIN + Meopta 6x42
vhool

Příspěvek od vhool »

no konec koncu oni uz nesou drahy i starsi range rovery .....
nimrod nimrod
Zkušený diskutér

máte reference na automatické převodovky u land roveru discovery? nesere se to? jak drahá je údržba a co a jak často se mění?- náplně, převodový olej atd.
ZG47- 458 Win.
M.Sch. M1910- 9,5x57
ČZ 584- 7x57R/12-70
Hunter
Častý návštěvník

Příspěvek od Hunter »

Doporucuji navstivit forum http://landroverforum.klape.cz/forum/index.php , kde se vse potrebne doctes :wink: Je tam skvela parta lidi a mohu z vlastni zkusenosti doporucit.
sloon
Nový návštěvník

Příspěvek od sloon »

sloon píše:nimrod nimrod:s dílama je to jak píše Hunter, jinak toho automatu bych se nebál kluci co to spravují tvrdí že většinou spravují manuální převodovky.Já mám motor td5 jsem s ním spokojen je to už elektrika, 300tdi je mechanický motor jednoduší tím pádem miň věcí na pos...
Tady máš spoustu info ohledně LR použij funkci hledat a najdeš odpovědi na otázky.Dají se tam od kluků koupit slušný auta.
http://landroverforum.klape.cz/forum/index.php
http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... it=automat
http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... lit=300tdi
A odkud jsi?
Už jsem ti to psal kam kouknout na LR je tam vše jak píše Hunter.
nimrod nimrod
Zkušený diskutér

Jsem ze Vsetína
ZG47- 458 Win.
M.Sch. M1910- 9,5x57
ČZ 584- 7x57R/12-70
sloon
Nový návštěvník

Příspěvek od sloon »

nimrod: máš to v SZ.
Naposledy upravil(a) sloon dne stř 13.1.2010, 18:53, celkem upraveno 1 x.
vhool

Příspěvek od vhool »

panove prosim tento zpusob komunikace do SZ a konkretni diskuze k land roverum do spravneho vlakna Diky :!:
Hans88Vagus
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Hans88Vagus »

Zdravím, zajímal jsem se víc o ty přídavný převodovky Jeep. Na benzinový XJ 4.0 se montoval systém SelecTrac, tedy 2WD silniční zadohrab, Full 4WD silniční všehrab, Part 4WD do terénnu zavřený diferáky a redukovaný převody. U ZJ to mám nějak popletené. Tam byla pouze silniční čtyřkolka, terénní a redukce - nebo i samotná 2WD ??
Odpovědět