8x57 JS
Re: 8x57 JS
Lovím pouze s optikou, takže při výměně hlavně jsem tam mechanické mířidla už nedával.
Teď by mi sice pomohly, jinak je ale nevyužiju.

Nezkoušel prosím někdo přebíjet střelu accubond do 8x57js? Nebo alespoň něco podobného? Zajímala by mě balistika.
Tak ty terče je jasně vydět že každá flinta chce své střelivo. Tak musí člověk zkoušet různé navážky a střeli. Já skončil u své laborace a střeli. Jinak krásnej nástřel na loveckou flintu.
Tiež by som mal zaujem skusit tuto strelu ale čo to u nas prebija tak spravy len 50 ks .keby mal niekto zaujem zobrat to na polovicu .
já používám střelivo Geco se střelou T-mantel , cena kolem 25,- kč a apsolutní spokojenost jak na srnčí kdy výstřel nebývá větší jak kovová desetikoruna žádné podlitiny a vše zůstává na nástřelu.Jinak se snažím střílet na zadní komoru.Laň zadní komora 20 metrů od nástřel, vstřel i výstřel přes žebra.Černá žádná skušenost cosi nemám štěstí. Lovu zdar
8x57 JS
Zdravím..chtěl jsem se zeptat zda někdo nemá zkušenost pro použití tohodle střeliva zejména na naháňky..vím že je to monolit..ale zase je to hodně tupý tak se domnívám že by to nemuselo zase po průstřelu letět tak daleko...nebo se možná pletu....
odkaz: http://www.arms-cz.cz/katalog/02/?artic ... yrobce=351
a ještě něco o střelivu celkově...http://www.arms-cz.cz/novinky/novinky-a-aktuality/93/
odkaz: http://www.arms-cz.cz/katalog/02/?artic ... yrobce=351
a ještě něco o střelivu celkově...http://www.arms-cz.cz/novinky/novinky-a-aktuality/93/
-
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem to proštudoval a vypadá to zajímavě. Akorát ta cena je uvedená za kus nebo balení?
Typnul bych za kus 

kopov.c píše:Tak jsem to proštudoval a vypadá to zajímavě. Akorát ta cena je uvedená za kus nebo balení?Typnul bych za kus

Jinak se tu psalo ve vláknu Impala... že je riziko že tyto monolity letí hoodně dál ještě po prostřelení kusu...ale v těch 4 článcích píší právě opak že ta rychlost a ten hydrodynamickej efekt...mno nevím...ale právě u tohoto typu 13g co se dělá do osmičky je to dělo už z obrázku...prostě ta plochá kula je prostě jako lokomotiva...tak si myslím že to dál zase tolik nepojede...mno nevím..poraďte odborníci....

- Zdenek41
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
To jsi asi špatně pochopil.Inpala je monolit.A každý monolit se odráží a to nekontrolovatelně.Někde se uvažuje při společných akcích je nepoužívat.Třeba se pletu,ale já si myslím,že o rychlosti to nebylo. 

Ptám se na to protože nemám žádnou zkoušenost a informací po netu také docela málo ...nicméně zajímám se o to jen kvůli té plošce střely že by to bylo docela kladivo...ale raději bych na naháňky zvolil ten Vulkan nebo možná Evo...nejvíc mě ale mrzí Tog že do zlamovačky ho dělají v 14,2g..tam bych to chtěl někdy zkusit....zatím ale jsem nad míru spokojen s Oryxem a do JSky jenom 11,7 navíc hodně rychlí což bude samozřejmě podlévat...jak už tu někdo psal kdo ho přebijí....Zdenek41 píše:To jsi asi špatně pochopil.Inpala je monolit.A každý monolit se odráží a to nekontrolovatelně.Někde se uvažuje při společných akcích je nepoužívat.Třeba se pletu,ale já si myslím,že o rychlosti to nebylo.
-
- Administrátor
Asi největší a myslím, že jediný plus je, že tam není olovo. Když kouknu na váhy střel pro jednotlivé ráže, jsou na spodní váhové hranici. Proto mohou být úsťovky vysoké. O co jsou ale vyšší, o to více střela ztrácí se vzdáleností na rychlosti. Koukl jsem konkrétně na .308W. Skutečně by mě zajímal ten hydrošok od 200 a více metrů. Ve 100m je ryclost kolem 830 m/s. Já v mnoha případech po komorových ranách a při dopadové rychlosti stejné nebo vyšší šok nezaznamenal, ikdyž to byla střela "klasické konstrukce". Takže jsem k těm tvrzením o zázračných vlastnostech dost skeptickej. Jinak se omlouvám za tu .308 na které jsem provedl úvahu. 8x57 JS bohužel nemám.
Ještě si neodpustím citaci "Náboje jsou vyráběny ručně v Rakousku, což zaručuje vysokou přesnost a stálou kvalitu." To si snad dělají prdel? V čem je ta záruka přesnosti a stálé kvality? Asi ani v samotné ruční výrobě ani v místě vzniku.
Ještě si neodpustím citaci "Náboje jsou vyráběny ručně v Rakousku, což zaručuje vysokou přesnost a stálou kvalitu." To si snad dělají prdel? V čem je ta záruka přesnosti a stálé kvality? Asi ani v samotné ruční výrobě ani v místě vzniku.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
-
- Zkušený diskutér
Na naháňkách jsem v minulosti potkal hodně rakušáků (stovky), ale tohle (monolit)u sebe neměl nikdo. Nejvíc vedla klasika - Norma Vulkan, kterou rádi používali i v automatech a RWS T Mantel, dál pak všehochuť včetně občasného SaB. Nepamatuji, že bych u nich zaregistroval větší výskyt jejich domoviny - "Hirtenberg". Monolit = 0. Já jsem měl v osmě kde co, ale nejlépe mě fungoval Blaser CDP a pro naháňku bych šel do T Mantlu a klidně i do Geca. Místo jedný rány budeš mít nejmíň tři a můžeš si víc pocvičit. Z nějakého podlévání a znehodnocení bych neměl až tak strach. Přesnost střelby na naháňce není obecně vysoká- drtivá většina střelců je ráda, když to alespoń trochu slušně trefí a důlěžité je spíš zastavit, případně pohodlně dohledat kus= předat max. energie, prostřelit kvůli barvení. Důležité je aby byli na výřadě. Kvalita zvěřiny z kusu střeleného na naháňce je sama o sobě mizerná. Je to většinou rozpumpovaný, adrenalinem navalený, stresový maso a výrobci zvěřinových specialit pro export je třeba do trvanlivých salámů, pršutů vůbec nedávají. Neprojdou zkouškou na pH a zychle se kazí. Sám si je neberu.
Chlapi, nějaká zkušenost s SB nosler partion, nebo eXergy? Dík
Zdravím tak takhle vypadá otcova nástřelka po usazení nové optiky(zeiss 7x50č.b) na ZG 8x57JS se střelivem SaB SPCE,myslím že to není tak špatné i když je zajímavé že se starým zeiss 6x32 to bývalo lepší.
Trošičku jsme to honili,ale dobrý
Byli jsme nervozní,puškohled byl po reklamaci z důvodů nečistot v tubusu po předchozím nastřelování,ale vrátil se vpořádku.
Vzdálenost 100m:
http://www.rajce.net/f339052887
Pokud jsem OT:omlouvám se
LOVU.
Trošičku jsme to honili,ale dobrý

Byli jsme nervozní,puškohled byl po reklamaci z důvodů nečistot v tubusu po předchozím nastřelování,ale vrátil se vpořádku.
Vzdálenost 100m:
http://www.rajce.net/f339052887
Pokud jsem OT:omlouvám se

LOVU.
CZ 550FS 308W-Zeiss Victory Varipoint 3-12x56 os.60
ZH324 7x57R,16/70-Docter 2,5-10x48 os.60
Baikal-27EM-M 12/76,12/76
ZH324 7x57R,16/70-Docter 2,5-10x48 os.60
Baikal-27EM-M 12/76,12/76
Tony 30
,
předpokládám, že na tom starém Zeissu bylo jako záměrná osnova klasické T s hrotem..... To bych viděl jako příčinu "lepšího" nástřelu... protože se to sázelo na ten hrot...... Taky ho někde ještě mám a asi ho na kulobrok vrátím..... Já osobně mám taky s "bodem" větší rozptyl....

předpokládám, že na tom starém Zeissu bylo jako záměrná osnova klasické T s hrotem..... To bych viděl jako příčinu "lepšího" nástřelu... protože se to sázelo na ten hrot...... Taky ho někde ještě mám a asi ho na kulobrok vrátím..... Já osobně mám taky s "bodem" větší rozptyl....