Tak co hony pánové?

Vše o lovectví a myslivosti u nás (něco jako poradna)
Odpovědět
Kleer
Častý návštěvník

Příspěvek od Kleer »

Kolegové ze sousedního sdružení také loví zajíce ale základem je obeznávka na základě které stanovují ve které leči se bude zvěř lovit a kolik lečí na zajíce bude.[/quote]

Podobně k tomu přistupujeme v našem MS. Během podzimu obeznáváme jednotlivé úseky revíru - kde, kolik a jaká zvěř se zdr?uje. Podle toho plánuje hospodář a předseda počet a druh lovené zvěře v jednotlivých lečích. Děláme v prosinci 2 hony. Jeden hlavní, kde se loví hlavní část (cca 3/4) zvěře. Hodně hostů, více lečí. Druhý menší před koncem roku (spíše taková společná vycházka), skoro bez hostů. Méně lečí, převážně v lese a hlavně blízkém okolí silnic.
Lukas.Dolezal
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Lukas.Dolezal »

zdravím všechny!! neměl jsem moc čas a tak přispěju tedka, 5.ledna jsem se zúčastnil naháňky v jednom ze sousedních sdružení, cca 40 střeců a 10 honců + psy, byly naplánovány 4 leče, v první leči jsem stála na cestě u vysokých borovic asi 10 minut po odchodu honců začaly padat první rány, ale daleko, najednou sly?ím před sebou zvěř a vidím prase kolem 80 kg,mávnu na sousedy at nestřílí a kus probíhá mezi námi, za chvíli další ?ramot a přímo ke mě jdou 3 selata, do leče střílet nechci a tak je nechávám přejít cestu a za cestou promluvilo ZH a poslední sele zmizelo v náletu smrčku v této leči jsem ještě pustil dva sekáče. Po skončení leče jsem do?el k seleti, s ránou na krk nemohlo odejít, sele jsem vyvrhnul a celý den jsem už o černou nezavadil. N a výřadu bylo nakonec 7 kusů černé, největší kus 45kg po vyvržení. Fotky jsou jen z telefonu http://album.volny.cz/s.h.o.o.t.e.r/bro ... wse_page=0
LukasD zh 324, 7x57R/16
Jirka83
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka83 »

Dneska jsme se s Kloudou zůčasnili honu na bažanty v bažantnici pod zámkem Loučeň, zvěře bylo dost, počasí vyšlo na jedničku a tak jsme pro?ili krásnej den. Parádně jsem si zastříleli a mohli se tě?it z výřadu 330kusů. Ondra určitě přidá ještě nějakou fotku... :wink:
kozlice Zabala Hermanos 12/76 XL 90
kozlice Rizzini 20/76
kulobrok Merkel 8x57JR/16 + hlavně 16/70
ZKM 451 .22 LR
ZKK 601 W243
BO 98 LW 8,5x63REB
FN 1907 6,35Browning
klouda
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od klouda »

Tak jak Jirka předeslal, včera byl u nás na honě, ale pěkne popořadě. V sobotu byl u nás cizinecký hon, na výřadu skončilo 330 bažantů a jeden zajíc chycenej psem. Počasí bylo bezvadný. vše se dařilo takže pohoda.

Obrázek

V neděli jsme měli hon my, byl to náš víceméně poslední hon tuhle sezonu, jelikož jsem byl o vánocích na honě u Jirky ve sdružení, přijel on teď zase k nám. Počasí také přálo. Hon se povedl, a všichni byli spokojeni. Na výřadu bylo 329 bažantů.

Obrázek

V pátek při přípravě na hon našel jeden kolega shoz srnce, to by nebylo nic neobvyklého, kdyby druhý den na honě Nenašel k němu párovej shoz- má to někdo štěstí.

Obrázek
.22, .243., 7x57, 8x57IS, 9mm, 16/70, 12/76
Tomfi
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomfi »

Po dlouhé době mám malinko času.
Dávám fotky z naší poslední vycházky z 26ledna na li?tičky, zda se vydařila můžete posoudit samy.
http://album.volny.cz/myslivec/browse.p ... wse_page=0
Zastava M70 8*57JS Meopta 2100RD 7*50,
Nikon Monarch 8,5*56 DCF
Machač 12/70,12/70
----
i v leči jsou naši kamarádi
Milan.K
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan.K »

Tomfi,věř mi ,vydařila se. :P
BAIKAL 27 EM-IC 12-12/70
243WINCHESTER
223REMINGTON - SACO 8x56
Když víme jak,nemineme cíl.
Jura
Častý návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Hon.

Příspěvek od Jura »

Minulý rok v listopadu jsem byl pozván na 2 hony na zajíce jednou jsem tam byl jako host jednou jako honec na oba hony se střelilo 15 zajíců.Pak sem se bavil s jedním starým myslivcem a ten říkal že dříve na honech stříleli 90-100zajíců :).Letos sem byl s děděm na nahánce prasat střelily se 2 selata.Děda povídal že byl v Litovli na honě kde střelily 1300 bažantů :) :!:Na takový hon bych se rád podíval :) .Přeji myslivcům at se vám všechny hony vydaří!LOVU ZDAR :!: :!: :!:
Jiří Klein
Jindřich Beran
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Jindřich Beran »

to Jura: Nebuď tak lačnej po obrovských výřadech :lol: buď rád, že jste měli na konci honu těch 15 zajíců. A ta naháňka byla byla taky velice úspěšná, než Dve selátka, toje krása. Jen pro představu. U nás se dělá pouze jeden hon a to takový pouze tradiční, kde jsou nakoupený bažanti. Podle toho, jaký je rok, tak jich kupujem 30-50. Jinak jsme letos dělali dvě "procházky" (nedá se otmu říct naháňka). Podle stop tam mělo pár divočáků být, ale ani jednou jsme žádnýho neviděli. Pouze jednu lišku, kterou jsem bohužel minul :( a ta teda měla krásný ko?ich.
MATOUS
Častý návštěvník

Příspěvek od MATOUS »

Tak to u nás děláme 6 honu vždy je na výřadu tak kolem 40kusu bažantů. bažanty si vypouštíme máme vlastní odchov ale zajícum se u nás docela daří. Na zajíce jsme měli jeden hon a střelilo se jich 43kusů. Nahánky u nás bohužel neděláme máme malo lesa a černá jen přechází.ě
MATOUS
Častý návštěvník

Příspěvek od MATOUS »

Tak to u nás děláme 6 honu vždy je na výřadu tak kolem 40kusu bažantů. bažanty si vypouštíme máme vlastní odchov ale zajícum se u nás docela daří. Na zajíce jsme měli jeden hon a střelilo se jich 43kusů. Nahánky u nás bohužel neděláme máme malo lesa a černá jen přechází.
lörinc
Zkušený diskutér

Příspěvek od lörinc »

zdravim vas kolegove. Tak posunu toto tema trochu nahoru. V sobotu prvni vychazka na kohouta a nejaky zajicek do tomboly. Pocasi na h...o. Streleno 24 kohoutu, 5 zajicu a jedna kmotra :P . No celkove hodnoceni: bazanti zvere celkem dost, docela dost slepicek. Zajici KATASTROFA!!!! Pritom po znich jeste byly, ale.....
Jinak zvere celkem oproti lonsku mene. Toz tolik moje hodnoceni. Za 14 dni uvidime.
Blaser R8 8x57 JS, Tikka T3 Varmint .243 win.+Nikon Monarch E 2,5-10x56 Ill, ZG 47 8x57 JS, ZG 47 8x60 S, ZKM 455 22 LR+Delta 4x32AO, UB 12/12, Gustav Tichý 16/16
Milan.K
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan.K »

Obrázek
Tak já také toto téma trochu o?ivím,protože v tuto dobu je to aktuání.
Tento víkend jsme ostali v upr?enou sobotu doma a vyrazili až v neděli.již ranní hřejivé paprsky nám dávali najevo,že by mohl být krásný den na tov.A opravdu se povedlo.Bylo velice krásně a jak se nám dařilo?Posuďte sami.
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Nedílnou součástí dne?ních honů je i nezbytné veterinární vyšetření ulovených zajíců.
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Ale i bez našich čtyřnohých kamarádů,by hon nebyl tím pravým ořechovým.Dovolím si tu představit jednu krasavici.

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
BAIKAL 27 EM-IC 12-12/70
243WINCHESTER
223REMINGTON - SACO 8x56
Když víme jak,nemineme cíl.
Leon
Moderátor

Příspěvek od Leon »

tak to je pěkný ale ty krasavici koukej koupit nakladač když ty zajíce tak skrmíte :twisted:
Lotr
Zkušený diskutér

Příspěvek od Lotr »

Sobotní naháňka kde jsem byl pozván: 12 ks černé, 1 liška, v leči hrubým odhadem 50-60 ks černé. Váhově 20 až 75 kg, věkově selata, lončáci. Celkově padlo asi 70 ran, zúčastnili se vůdci se psy s barvářskými zkouškami. Pro rýpaly uvádím, že se jedná o převážně polní honitbu, tj. kukuřice a slunečnice, jejím? centrem je kopec, porostlý těžko prostupným šípkem a dalším náletem, kde se celoročně přikrmuje. Tato naháňka se koná pouze 1x ročně pro vybraný okruh léty prověřených lovců, další pozvání pouze na osobní doporučení.
Poslední leč při muzice, svíčkové a tombole asi do půl druhé do rána. jelikož a protože jsem po přeinstalaci pc a nemám momentálně nainstalovaný program na úpravu fotek, vložím fotky později i s některými nešvary, které budou také námětem k diskuzi, ale na jiném vláknu.
ZG 47 8x57 JS, IŽ27-EM-1C Sporting 12/76, ZP 50 16/70, CZ 858 Tactical, Astra A-100 9 mm, CZUB 584, model 4, 12/7x65R, Remington model ll, r. 20/65, IŽ 18 r. 20/70
Nikon D-3100
Tomáš Karel
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Tomáš Karel »

Tak v Sobotu jsme měli první letosní hanáňku na čenou a škodnou. Zvěře bylo dost ale dobrých střelců pomálu :) Brali jsme 2 leče zduvodu vytrvalého de?tě. Ale i tak si myslím že to byl moc povedený den.

http://img151.imageshack.us/my.php?imag ... 272ad4.jpg
Naposledy upravil(a) Tomáš Karel dne úte 11.11.2008, 9:37, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět