Přestavby zbraní aneb jak si něco zbastlit
Re: Přestavby zbraní aneb jak si něco zbastlit
Zdravím.
Rozhodl jsem se přehlavnit kulovnici. Hlaveň bude od Lothara. Nemáte někdo doporučení, který puškař by to spolehlivě zvládl od dovozu laufu až po zkušebnu? Nejlépe v okruhu do 100 km. od Prahy.
Děkuji
Rozhodl jsem se přehlavnit kulovnici. Hlaveň bude od Lothara. Nemáte někdo doporučení, který puškař by to spolehlivě zvládl od dovozu laufu až po zkušebnu? Nejlépe v okruhu do 100 km. od Prahy.
Děkuji
Pavel Czuch, tel. 602 182 009
Ale připrav se na dodací lhůtu od LW 10 týdnů
Ale připrav se na dodací lhůtu od LW 10 týdnů

- Choochoo007
- Zkušený diskutér
Nekde jsem videl cenik hlavni LW, ale bez prace lepsiho puskare.
Kolik pro predstavu stoji orientacne prace uvedenho puskare i s hlavni LW treba u klasicke lovecke CZ 550 a pro porovnani sportovnejsi CZ 550 varmint hlavne.
Bezny puskar by snad mel napasovat hlaven CZUB na CZ 550 za cca 9-10tis.
Kolik pro predstavu stoji orientacne prace uvedenho puskare i s hlavni LW treba u klasicke lovecke CZ 550 a pro porovnani sportovnejsi CZ 550 varmint hlavne.
Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]
-
- Pravidelný diskutér
Nějaký ceník je třeba tady:Choochoo007 píše:Nekde jsem videl cenik hlavni LW, ale bez prace lepsiho puskare.
http://www.vmcustom.cz/?pg=nahradni-dily
Práce stojí stejně, ať jde o trubku z CZ nebo LW.
Varmint by měl být teoreticky levnější, nemusí se tam letovat muška a hledí
to figi: děkuji za tip. Zítra zkusím zavolat. Jinak dlouhá dodací lhůta tentokrát nevadí... flintu bych rád "poctivě" připravil až na příští sezónu.
Jak už jsem před časem zmínil, doma mi léta zahálel nevyužitý Mosin 44 v originálním vojenském provedení... Letos rodinná rada rozhodla, že v rámci zpoužitelnění k lovu projde "menší" předělávkou no a TADY je výsledek. Myslím si, že za levný peníz spolehlivá a téměř nezničitelná zbraň. 

Nahodou celkom fajn. Ta montaz musela byt taka vysoka?
458 SOCOM, 9,3x62mm, .338 Remington Ultra Magnum, .300 Winchester Magnum, 7mm-08 Remington, .260 Remington, 6,5x47mm Lapua, .257 Weatherby Magnum, 6mm Norma BR, .44 Magnum, 9mm Luger, 16/70, .22 LR
Every Shot Counts
Every Shot Counts
Těžká otázka...lovec píše:...Ta montaz musela byt taka vysoka?

Na kolik vyšla ta pažba? Ve státech se pohybují kolem srandovních 60 USD.
ZKM 452 Varmint .22LR
IŽ 58 16/70,16/70; Brno 801 12/70,12/70
ZG 47 "Kuna" .35 Whelen, CZ 557 .308 win
(Kdysi Německý křepelák, Bordík, Blaser ES67 7x65R,12/70; CZ 550 Varmint .308 win,ZK 99 "Hanák Brno" 6,5x55SE)
IŽ 58 16/70,16/70; Brno 801 12/70,12/70
ZG 47 "Kuna" .35 Whelen, CZ 557 .308 win
(Kdysi Německý křepelák, Bordík, Blaser ES67 7x65R,12/70; CZ 550 Varmint .308 win,ZK 99 "Hanák Brno" 6,5x55SE)
Doplňuji tedy pár údajů k té předělávce:
Pažba je plastová, od americké firmy ATI, viz. odkaz ZDE. Přišla mě na cca 2.000,-Kč a trvalo dost dlouho a kamaráda stálo hodně sil, než se mu konečně podařilo zařídit její dodání ke mně do ČR...
Na původním Mosinu 44 byly puškařem provedeny následující úpravy: Odstranění držáku sklopného bodáku z hlavně a její opětovné načernění. Prodloužení a "ohnutí" kliky závěru. Výroba a osazení pevné boční montáže s 30 mm kroužky. (Je variabilní - kroužky mají čtyři možné pozice, takže usadíte jakejkoliv puškohled.) Kultivace chodu spouště a osazení šroubu pro regulaci jejího odporu. (Spoušť teď má oproti původnímu stavu přímo luxusní chod, navíc s možností uživatelské regulace...
) Dopasování pažby, neboť že by v původním stavu na zbraň sedla, to se zrovna říci nedalo... Vhodnější by bylo uvést, že hlaveň s pouzdrem závěru šla do pažby umístit za použití fyzického násilí...
Ale naštěstí nikde nic nechybělo, pouze přebývalo, takže se puškař trochu vyřádil s frézkou a bylo to...
Všechny výše zmíněné úpravy provedl puškař L. Novák z Úsobí, za celkovou cenu 3.500,-Kč.
Zbraň jsem kdysi koupil z druhé ruky (myslím tím české ruky, kolik rukou východních soldátů ji používalo před tím, si opravdu netroufám odhadnout
) od jednoho prodejce zbraní, který si ji vybral a nějakou dobu vlastnil soukromě (holt povedený exemplář) za 2.500,-Kč. Když vezmu v potaz pořizovací cenu zbraně, cenu pažby a práce puškaře, získal jsem za 8.000,- odolnou, v podmínkách ČR dobře využitelnou kulovnici s montáží...
Pažba je plastová, od americké firmy ATI, viz. odkaz ZDE. Přišla mě na cca 2.000,-Kč a trvalo dost dlouho a kamaráda stálo hodně sil, než se mu konečně podařilo zařídit její dodání ke mně do ČR...

Zbraň jsem kdysi koupil z druhé ruky (myslím tím české ruky, kolik rukou východních soldátů ji používalo před tím, si opravdu netroufám odhadnout

- fesoj
- Zkušený diskutér
Móóóc pěkná flintička za ty peníze... A kdyby z ní nebyl odstraněn ten držák sklopného bodáku a naopak by se bodák řádně nabrousil, byla by to ideální zbraň pro vůdce chvatujících psů a skončily by ty diskuse o povolení či nepovolení oštěpu pro záraz černé zvěře. RuStaff, co Ty na to ?
Kritériem pravdy je praxe.
na Mosinu je šídlo k zárazu (co to plácám, krajní nouzi) nevhodné. Puška vz.52 nebo 52/57 by byla o moc šikovnější
Omlouvám se za OT

Omlouvám se za OT
-
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
...
Naposledy upravil(a) RuStaff dne pát 22.3.2013, 13:01, celkem upraveno 1 x.
6,5x55SE

Panove prosim zpet k tematu,kopi a vase "napichovatka" patri do chladnych zbrani ... dik vhool
- MiraDuchek
- Zkušený diskutér
Tak po ruzných uvahách o nové zbrani,motal jsem se od kulového dvojáku po blaser R8,jsem zadal dotaz puškaři na předělávku M98 a osadit laufem v 500 S&W Magnum,tak se mam ozvat za 14 dní jestli to tam vubec pude
.

CZ 550 medium,7mm rem.mag.+Swarowski Z6i 2,5-15
Ruger No.1 9,3 x 74 R, Meostar 7x56
Stafordšírský bulteriér Alli Staf Anatol,Christopher Blue Nijada
http://jana-duchkova.webnode.cz/
Ruger No.1 9,3 x 74 R, Meostar 7x56
Stafordšírský bulteriér Alli Staf Anatol,Christopher Blue Nijada
http://jana-duchkova.webnode.cz/