Myslivci na facebooku

Cokoliv se událo ve spojitosti s lovectvím a myslivostí.
Odpovědět
BwanaHunter
Zkušený diskutér

Re: Myslivci na facebooku

Příspěvek od BwanaHunter »

Chlapi moje slova. Není to tak dlouho, co jsem na jedné akci taky viděl člověka, který se - a v podstatě pro nic za nic - choval ke svému psovi takovým způsobem, že jsem ho (a to nekecám) upozornil, že ještě chvilku, a vážně mu ublížím. Je celkem úděsný, že ten "trestný výstřel", o kterém mluví Rogam, je ve starší literatuře popisovaný a doporučovaný, jako metoda výcviku :shock: Ještě např. v Kvízově Výchově a výcviku ohaře z r. 81. A ta knížka je jinak dobrá, takže když si to přečte nějaký bezmozek, který nedokáže posoudit, co je OK a co ne... Jinak vím o případu, u kterého jsem nebyl osobně, ale byl u toho coby očitý svědek mě dobře známý a důvěryhodný člověk, kdy takovýhle debil vystřelil po svém psovi, ten k němu vyděšeně přiběhnul, a před ním padnul mrtvý na zem. Měl brok v plicích. Jsou prostě věci, které nepochopím...

Pokud jde o norování, od doby, kdy se mi dostala do ruky seriozní práce, která popisovala nároky a spotřebu jedné liščí rodinky v době odchovu liščat, tak čistě věcně uznávám, že predace lišek není zanedbatelný faktor, a že od doby, co jsme eliminovali vzteklinu je třeba regulovat i jejich stavy. Ovšem kdyby se norování úplně zrušilo, mě osobně by mě to nijak nevadilo, naopak, mě přijde zbytečně krutý vůči psům i zvěři. A nebo, jak už jsme několikrát nakousli, ho omezit na umělé nory...
S trofejemi je to jako s ženami. Nejlepší je ta příští.
Leon
Moderátor

Příspěvek od Leon »

Když máš dobrýho psa tak zimní norování je lov který uznávám ale tohle ne to si počkám až začnou liščata courat a na vábničku chodí jak na naviják
CZ 550 american 308win.
Jiří K.
Zkušený diskutér

Příspěvek od Jiří K. »

To Tim: Nevidím důvod proč by Tě měl někdo kamenovat za obhajobu Xaxapa, je to Tvůj názor. Nemyslím si, že by dotyčný byl přímo za zmíněným FB profilem. Bohužel diskuze s člověkem, který na jedné straně volá po sebereflexi u myslivců. Na straně druhé podněcuje k trestnému činu mi přijde jako zbytečná.
Chtěl bych vidět, co by se dělo kdyby při boření nějaké kazatelny ta na někoho spadla. Nebo někdo nařeže žebřík s tím jak vytrestá nějakého "úchylného" myslivce a on z toho spadne turista či nějaké dítě. Já bych si to na svědomí nevzal a nepřijde mi to ani jako jednání dospělého člověka.
Mně třeba štvou crossky v lese a pod., ale nebudu natahovat lana či nabíjet hřeby do desek a zahrabávat je do listí. Ani k tomu podněcovat.
Podle stejné logiky. Je obhajitelné i to upytlačení rysa či jestřába. Já si myslím, že zákon je špatný tak prásk ho.

To josef k. : Nemám pocit, že bych se bavil s člověkem za jakého se prezentuješ. Mohu Tě ujistit, že jsem nezaznamenal ve svém okolí nějaký nárůst odpůrců lovu a myslivosti. A ničím podobným se nesetkal ani jeden z mých kolegů při přednáškách ve školách či vyhodnocování výtvarné soutěže a to včetně gymnázia se staršími studenty. Jen se tak nemedializujeme.
Poslední cca 2 měsíce se zúčastňuji dosti mysliveckých akcí a pohybuji hodně často v mysliveckém obleku. Někdy i v MHD, obchodě či restauraci a zase žádné kamenování. Tak bych ten FB zase až tak nedémonizoval.
rimar77
Zkušený diskutér

Příspěvek od rimar77 »

moc to sem asi nepatří ale je hezký se podívat na ten dvojí metr, je fakt sranda číst ty příspěvky některých lidí ale udělat to nějakej myslivec u nás hned by tam bylo jaký jsme ožralové, vrahouni a že nám nepatří zbraně do ruky :lol:

http://www.novinky.cz/diskuse?id=399780 ... ectionId=7
Jiří K.
Zkušený diskutér

Příspěvek od Jiří K. »

Jen takový drobný odkaz. Možná sem nepatří, ale přijde mi to podobné. Mlčící většina to totiž přejde a herbivorní jedinci mají dojem kolik jich není.
https://www.stream.cz/jidlo-s-r-o/10005 ... ka-prasete

P.S.
Tomu slovákovi se ani nedivím, že tak vypěnil. Má recht.
BwanaHunter
Zkušený diskutér

Tak o smysluplnosti diskuze s nimi svedci i to, ze vsechny nesouhlasne prispevky vymazali, pro-myslivce zabanovali a nekomu z kolegu, kdo se jich na tom jejich blogu dotazoval, jestli mu umozni psat prispevky, ze by s nimi rad diskutoval, tak admin odpovedel, ze "myslivcum prostor nedavaji". To pomerne presne vypovida o tom, o co jim jde... Pomerne vystizna je i nabidka, at si sympatizanti koupi placku "Lovu zmar", ze vytezek bude pouzity na neco bohulibeho, napr. na sabotaze... Totalne usmevne jsou pak ty jejich maluvky, jak my myslivci nicime rodiny, a je tam namalovana rodinka bud jelen,lan, kolouch, nebo knour, bachyne, sele a zamerna osnova na tom jelenovi ci knourovi. To je videt, ze pri jejich "lasce" ke zviratum vedi lautr houby o biologii treba jelenovitych, protoze jinak by vedeli, ze jelena jeho potomstvo vubec nezajima a to zase ani netusi, kdo je tatinek :-))). Mene usmevne je pak cist, ze se nesmime divit, ze si preji, aby se nasim rodinam stalo neco hrozneho, kdyz sami nicime rodiny jinych. Sorry, oni o myslivcich mluvi jako o lidskem odpadu, ale pro me je lidsky odpad ten, kdo muze prat nestesti druhemu a jeste k tomu na nezucastnenych, tedy "nevinnych" tedy rodine. A vubec je to jinak prevazne smutne cteni. Nicmene s tim norovanim se nedivim, ze jsou reakce negativni, to je i moje a priklanim se v tomhle k Leonovi.

Pokud jde o ty narezane posedy, je pravda, ze je "vrcholne zodpovedne" vzit na sebe riziko, ze nekdo spadne, a osobne bych se priklanel k tomu, postupovat "jejich" zpusobem. K posedu dat fotopast a kazdou sabotaz resit trestnim oznamenim pro trestny cin tezkeho ublizeni na zdravi ve stadiu pokusu, a dolozit dokumentaci.

Pokud jde o josefa.k, jsem cim dal vic presvedceny, ze neni tim, za koho se vydava, ale ze je to maskovany troll, ktery se nas z nejakeho duvodu snazi presvedcit o svem zboznem prani, znejistet a "rozlozit vnitrne"...
Rudolf Steiner
Nový návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudolf Steiner »

Ad josef.k V mysliveckém chodím stále azatím žádný problém jsem nezaznamenal.

Ničení mysliveckých zařízení, pokud vím, tak v zákoně o myslivosti se o tom píše v souvislosti s mysliveckou stráží. Pachatele je možno pokutovat.
WEIDMANNS HEIL !
MartinP
Nový návštěvník

Příspěvek od MartinP »

Je fakt na zamyšlenou, proč je téměř v každém komentáři výzva k ničení posedů, nočnímu házení kamení do oken apod. To už nemá s diskuzí nic společného, navíc když o tu diskuzi ani nestojí.... Nedej bože, aby se našel někdo omezený a skutečně ten kamen do okna hodil nebo nařezal posed, ze kterého někdo spadne a něco si udělá.
nimrodl
Troll

Příspěvek od nimrodl »

BwanaHunter píše:Tak o smysluplnosti diskuze s nimi svedci i to, ze vsechny nesouhlasne prispevky vymazali, pro-myslivce zabanovali a nekomu z kolegu, kdo se jich na tom jejich blogu dotazoval, jestli mu umozni psat prispevky, ze by s nimi rad diskutoval, tak admin odpovedel, ze "myslivcum prostor nedavaji". To pomerne presne vypovida o tom, o co jim jde... Pomerne vystizna je i nabidka, at si sympatizanti koupi placku "Lovu zmar", ze vytezek bude pouzity na neco bohulibeho, napr. na sabotaze... Totalne usmevne jsou pak ty jejich maluvky, jak my myslivci nicime rodiny, a je tam namalovana rodinka bud jelen,lan, kolouch, nebo knour, bachyne, sele a zamerna osnova na tom jelenovi ci knourovi. To je videt, ze pri jejich "lasce" ke zviratum vedi lautr houby o biologii treba jelenovitych, protoze jinak by vedeli, ze jelena jeho potomstvo vubec nezajima a to zase ani netusi, kdo je tatinek :-))). Mene usmevne je pak cist, ze se nesmime divit, ze si preji, aby se nasim rodinam stalo neco hrozneho, kdyz sami nicime rodiny jinych. Sorry, oni o myslivcich mluvi jako o lidskem odpadu, ale pro me je lidsky odpad ten, kdo muze prat nestesti druhemu a jeste k tomu na nezucastnenych, tedy "nevinnych" tedy rodine. A vubec je to jinak prevazne smutne cteni. Nicmene s tim norovanim se nedivim, ze jsou reakce negativni, to je i moje a priklanim se v tomhle k Leonovi.

Pokud jde o ty narezane posedy, je pravda, ze je "vrcholne zodpovedne" vzit na sebe riziko, ze nekdo spadne, a osobne bych se priklanel k tomu, postupovat "jejich" zpusobem. K posedu dat fotopast a kazdou sabotaz resit trestnim oznamenim pro trestny cin tezkeho ublizeni na zdravi ve stadiu pokusu, a dolozit dokumentaci.

Pokud jde o josefa.k, jsem cim dal vic presvedceny, ze neni tim, za koho se vydava, ale ze je to maskovany troll, ktery se nas z nejakeho duvodu snazi presvedcit o svem zboznem prani, znejistet a "rozlozit vnitrne"...

Ten začátek moc pravda není.Já jsem v podstatě myslivec (ačkoliv to slovo nemám rád, raději lovec) zbraně mám, střílet chodím, pojištěný jsem, LL a ZP pochopitelně.Což sem tam uvedl i s argumenty proč sem začal a proč skončil, dokonce že mám rád maso a lov pokud se nejedná o pouhou střelbu do živého-zábavu, offroad tedy ničení přírody podle vás.Zajímavé že nikdo nebyl proti :wink:
v momentě jak se tam dostane video divočáka a na něm několik psů jak ho trhají a pán je povzbuzuje, tak to si pak přečtěte...
Nějaké připomínky že okamžitě myslivce banují bych nechal stranou.
Nissan Patrol GR Y 60 long ,35" , navijak a tuna železa navíc :-)
Lada Niva T3
Jiří K.
Zkušený diskutér

Příspěvek od Jiří K. »

To Rudolf Steiner: Proč by se s tím měla zatěžovat myslivecká stráž. Pěkně si přivoláš PČR a jedem. Žádný přestupek, ale trestný čin. Podívej se do inzerátu na kolik vyjde budka na kazatelnu tedy pokud budou brát cenu obvyklou. I když budeš brát cenu materiálu tak 5.000,- Kč dáš jak nic. A podmínečka jak vyšitá + úhrada škody. Jen se toho nebát.
rimar77
Zkušený diskutér

Příspěvek od rimar77 »

ono s tím nařezáním posedu je otázka kdyby tam pak lezlo nějaké dítě (což se děje dost často) a spadnulo tak si myslím že by ta škoda a postihy šli za náma pokud by jsme neměli nějaký důkaz že to způsobil někdo jinej. Ale jistej si tím na 100% nejsem stejně by to šlo dneska k soudu a pálky za zdraví dneska jdou do milionů díky novému zákonu
BwanaHunter
Zkušený diskutér

nimrodl> CO ŽE JSI????? Myslivec???? No nevím, co všechno jsi, ale komik určitě, a dobrej... :lol: :lol: Tak samozřejmě, že když pískáš tu jejich, tak tě zřejmě necítí potřebu banovat, ale protože jsem všechno možné, ale ne lhář, a nesnáším, když mě někdo křivě obviňuje, kopíruji z jejich stránek. Je to copy/paste, jen trochu zkrácené, to podstatné. A včíl mudruj...

"Petr Matuška: Dobrý den zajímalo by mě proč admin na faceboku zablokoval moje příspěvky. Připadá mi to jako že se bojí o slušné diskuze a jiné nazory než má on.... "

"Petr Matuška: Děkuji adminovi za odpověď, musela být vyčerpávající.Znovu apeluji na umožnění přidávat komentaře na strankách FB, protože bych se rád připojil k diskuzím. Pokud myslivcům prostor nedáváte...."

"Admin: Myslivcům prostor nedáváme."
BwanaHunter
Zkušený diskutér

Tohle je reakce jedné tvé kamarádky, nějaké paní Solanské, z vaší skvělé skupiny šílených myslivců, na příspěvek nějaké paní Krejčové, které pes donesl zajíčka, ta si ho vzala, aby se o něj postarala, a posteskla si na FB, že doufá, "že to rozchodí":

"Mirka Solanska" Frigidni oli Krejcova kez by jejiho haranta take jednou nekdo zrychtoval a rekl si ze to rozchodi"

Jestli tobě tohle přjde normální, tak mě tedy rozhodně ne.
Jiří K.
Zkušený diskutér

Příspěvek od Jiří K. »

To rimar 77: Myslel jsem to trošku jinak. Ve smyslu, spáchám nějakou takovou ptákarnu on se tam někdo zraní a já budu z toho dobrý pocit. Já nevím já bych s tím žít nemohl.
Příklad mimo téma: Svého času jsme neodvezli z lesa 2 kubíky dřeva již v metrech. Do 24 hodin bylo pryč. První reakce nachystám metr dřeva a nechám ho tam ležet. Jen sem tam prošpikuji železem. Ať si zlodějíček užije při řezání. Na druhou stranu co když se mu nebo někomu druhému něco stane. To bych si na triko nevzal. Bohužel doba je asi někde jinde.

Ještě jedna poznámka. Svého času jsme doporučovali MS aby si na myslivecká zařízení umysťovali upozornění, že se jedná o majetek daného MS a nepovolaným je vstup povolen jen na vlastní nebezpečí. Z podobným upozorněním jsem se již setkal na mnohých rozhlednách jak ČR tak SR. Žena je vášnivý turista :lol: .
Rogam
Zkušený diskutér

Příspěvek od Rogam »

No já k těm odkazům na ty videa bych taky rád jedno přidal: https://www.youtube.com/watch?v=35o5HzovcdI - lev si na něm 11 minut "hrál" s paviánem, než ho udolal, pak že zvířata zabíjejí jen pro potravu....., ale vysvětlujte to někde.
Odpovědět