8x57 JS
Re: 8x57 JS
S bodem je vždy při střelbě na terč větší rozptyl, neb zakrývá na 100m plochu 2-3, někdy i kolem 4cm
nimrod
nimrod
Mauser 98(Tymney/ERA) 9,3x62, Z.Diavari 3-9x42+ Vulcan v5= 720m/s
Zbrojovák
,
přesně to jsem měl na mysli....

přesně to jsem měl na mysli....

Nevíte, kde bych sehnal pro střelivo Norma Vulkan 8x57, ONV, odchylky a další údaje v metrech, cm atd? Ze stránek Norma.cc to nějak nemůžu pochopit. díky. 

Na stránkách NORMA je balistický program kde lze nastavit vše potřebné. 

to vím, ale nějak to nechápu ...
ke všemu neumím anglicky
jinak bych to potřeboval v tabulce a tam je to v grafu a nebo se neumím k tabulce dostat. no, nemůže být každej dokonalej 

Stačí nastavit třeba němčinu.Jestli chceš tabulku. V němčině otevři záložku Jagt a pak podzáložku Jagtpatronen a najít příslušnou ráži.Němčina se nastavuje kliknutím na příslušnou vlajku.
S bodem lze dosahovat vynikájící rozptyly. Je ale důležité zvolit správný typ a velikost terče. Kolegům nastřeluji zbraně s otikou s bodem vždy na silné černé mezikruží s vnitřním průměrem 5 cm ( na 100 m ), do toho se perfektně dá bod vystředit. Každý se pak diví, jak skvěle dokáže ta jeho flinta střílet.Zbrojovák píše:S bodem je vždy při střelbě na terč větší rozptyl, neb zakrývá na 100m plochu 2-3, někdy i kolem 4cm
nimrod
Naprostý souhlas. Nastřeluji zbraně rovněž a velikost bodu nemá vliv. Chce to jen zvolit ten správný terč jak píše figi.
To Lubba.
Na tomto odkazu je nový katalog Normy v ruštině:
http://www.norma.cc/imagasin2011/ru/magazine.html
Jinak Norma ONV neuvádí má v tabulce pouze dráhu střely při nastřelení na 80,100,150 a 200 m.
Vypočtené ONV dle údajů výrobce mi vycházelo na 153 m (alaska) a 155 m (oryx a vulkan), při délce hlavně 600 mm a výšce mířidel 60 mm.
Na tomto odkazu je nový katalog Normy v ruštině:
http://www.norma.cc/imagasin2011/ru/magazine.html
Jinak Norma ONV neuvádí má v tabulce pouze dráhu střely při nastřelení na 80,100,150 a 200 m.
Vypočtené ONV dle údajů výrobce mi vycházelo na 153 m (alaska) a 155 m (oryx a vulkan), při délce hlavně 600 mm a výšce mířidel 60 mm.
Možná mám blbý dotaz, ale zajímalo by mne, jestli je nějaký velký rozdíl mezi zpětným rázem 8x57JS a .308W.
Mám obidve ráže niekolko pušiek , rozdiel je minimálny spatný ráz lahko zvládnutelný , avšak ak použiješ starý mauser s železnou botkou , nadupané náboje a budeš ma´t vačšiu záverovú volu tak 8x57 hravo prekoná hociktorý ultra magnum
.

Máte někdo zkušenosti v této ráži se střelou BLASER CDP, používám zatím GECO, ale u větších těžších kusů mi to neprostřeluje !!!

CZ 550 LUX 8x57 JS, MEOSTAR R1 3-12x56 RD
-
- Nový návštěvník
mám osmu nastřelenou na SaB 12,7 g, nevíte někdo jak jde oproti 12,7 g sierra 14g + ůčinky na zvěř? A geco?
Milý kolego,
stačí jen nebýt líný a pořádně si pročíst celé vlákno všech 19 stránek
a hned zjistíš že siera je tvrdší a hodí se spíše na delší střelbu protože na blízko bude prostřelovat bez patřičného předání energie a gego se chová v některých rážích jako úplné blato horší jak SPCE s SP dohromady od Vlašimi a v některých tvoří krásný hříbek...v osmě to bude obdobné jako SPCE záleží jen na rychlosti jakou je laborována.....
stačí jen nebýt líný a pořádně si pročíst celé vlákno všech 19 stránek

Není to náhodou s tou tvrdostí a delší tratí poněkud naopak