AFRIKA - LOVECKÉ SAFARI

Vše o lovectví v jiných zemích (něco jako poradna)
Odpovědět
Shiva
Expert na zbrane
Kontaktovat uživatele:

Re: AFRIKA - LOVECKÉ SAFARI

Příspěvek od Shiva »

Prekvapive rychla odpoved. Sice Nick vzdy nic neodklada, ale tohle bylo bleskove. Evidentne predal dotaz dal a tohle prislo primo od PH (nejaky Janse, ktereho neznam).
Takze prisla i nabidka na lov a ubytovani. :-)
Hallo Ladislav
With reference to your question below.
You need a soft but heavy bullet for Lion hunting. My suggestion will be:
360 Gr Speer Silver tip bullet or a 360Gr Nosler Partition bullet, with maximum powder load for that bullets. I do not what kind of powder do you use.
We also do hunting and can arrange a Lion hunt aswell as plains game for your friend. We also have luxury accommodation on a game farm with 13 different species on. If you friend wish I will also do the reloading of the ammo for him.
For more detail, please do not hesitate to contact us.
Pro tebe je dulezite
Tezka mekka strela (doporucene 306gr Speer Silver tip nebo 360gr Nosler Partition) nalaborovane na maximum. :-) no narozdil od tebe evidentne i PH radeji voli prebitou munici. (je tam hned nabidka ze ti ji prebije).

Hele kdyz tak o tom premyslim, jak to mas zorganizovane? Kdo ti to zajistuje? preci pokud nevis zakladni veci o lovu (myslim tim ted zrovna toho lva) tak by ti sakra tohle meli rici a definovat.
Mne do roku 2008 lov nezajimal ani u nas. a v Africe jsem videl lovit lidi (teda mistni) vsim moznym od starych mauseru pres ceskou zbrojovku az po luxusni zbrane. Ale nejvic jsem videl ulovene zvere kalachem. Jenze to bylo jeste za jine SA vlady. :-) pred nejakymi 25-30 lety, kdyz jsem tam byl parkrat pracovne.
takze bych ocekaval, ze ti organizator (pruvodce ci kdo) rekne potrebujes takovou a makovou min. razi pro lov toho ci onoho, na lva potrebujes to ci ono, na buvola tohle atd. Ja bych osobne preferoval si zbran pujcit na miste a k ni koupit naboje. Po zkusenostech meho kamarada, kdy si vezl prebite strelivo a to se mu cestou ztratilo, to dela ted tak, ze si prebiji namiste, nechava tam par krabicek od kazde raze s kterou tam strili.
Po mych zkusenostech z lonskeho MS v USA, kde jsme platili neskutecne penize za prepravu zbrani a nadvahu (ja si zbran i ammo pujcil namiste) bych zbran proste nevezl.
Hele, mezi tim co to tu smolim prisla odpoved
My recommendation for factory ammo is Federal balistic tip or silver tip with a 360 gr bullet.
Kind regards
Janse
Preklad:
Moje doporuceni na tovarni strelivo je Federal balistic tip nebo silver tip o vaze 360gr.

Mohl bys mi do SZ ci mailu napsat na kolik te ta sranda prijde? Mam od neho nabidku tak bych to chtel porovnat.
Nepište soukromé zprávy, pište na mail: lovectvi@sniper.cz
BwanaHunter
Zkušený diskutér

Příspěvek od BwanaHunter »

Shiva> tady bude jeste veselo :)) Figl je v tom,ze Milda je trochu obet komerce a propagacnich letaku. To co pises ty uz tady bylo z ruznych stran nekolikrat receno, i ti kluci v Africe mu to rikali. Ale podle Mildy jsou PH nymandi a levna namezdni sila,ktera zna jen Barnes a PMP. Milda neuznava jinou flintu nez Blasera s primotahem a jinou munici nez tovarnu,resp. nez RWS, na cokoliv jineho kouka pres prsty.
K tvemu doporuceni neni co vytknout, Speed jsem neuvadel,jelikoz s nim nemam prakticke zkusenosti,ale treba African Grand Slam pry neni marny. Ja bych jen misto Nosler Partition zvolil Swift A-frame, protoze drzi lip pohromade a expanduje dostatecne, a nez A-frame tak na lva jeste radeji Woodleigh SP,protoze expanduje jeste vic, vazi o 50 grs vic (tezka mekka) a pohromade taky drzi dostatecne. Ale to je mun nazor a nemusi byt a jiste ani neni jediny spravny.
Ad zbran,ja jsem Mildovi taky psal,ze bych to udelal tak,ze bych tohle Safari odstrilel tou 416 Rigby,kterou tam chce vezt pro PH a na konci mu ji tam nechal, ale Milda CZ strilet nebude, jedine svym Blaserem. A je to samozrejme jeho pravo.
S trofejemi je to jako s ženami. Nejlepší je ta příští.
BwanaHunter
Zkušený diskutér

Jeste - snad to nebude moc OT - k te kvalite tovarni munice, o ktere pises. Pred nejakou dobou jsme s kamaradem takhle testli par krabicek. Prekvapil nas Hornady,kde jsme krabici prohnali hradly a krabici delaborovali a prevazili a ty patrony byly jeden jako druhej, prekvapive dobry, dokonce i strely byly velmi presne shodny.
Coz me pripomina,ze Hornady 2 nebo 3 roky zpet zavedl dva novy druhy strel urceny primo primarne na velkou zver - DGS (Dangerous Game Solid) a DGX (Dangerous Game eXPanding). Ty DGX by treba nemusely byt spatnou volbou. Ovsem neznam nikoho osobne,kdo by s tim mel prakticke zkusenosti.

Jinak me by zase pro srovnani zajimala nabidka toho tveho znameho na lva,a jestli je to farma nebo volnost nekde okolo. Pokid muzes,tak SZ prosim.
Shiva
Expert na zbrane
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva »

Veselo ? proc. ja kdyz nevim tak se zeptam toho o kom vim ze vi. :-) coz jsem udelal. Urcite tech moznosti je vic, ale prakticky budou stejne. Cele jsem to moc necetl, ale pak mi pripadalo, ze tu vetsina lidi teoretizuje co si mysli ze by bylo apd. samozrejme ze kazdy kdo trochu zvlada anglictinu si muze zadat 375 hh lion hunting a vypadne mu mraky odkazu. tam si to precte a vyjde neco co je dost pouzitelne. Ale chtel jsem to mit potvrzene od profiku.
Prebijena vs tovarna asi nema cenu resit. prebijena je vzdycky kvalitnejsi a spolehlivejsi pokud clovek neni lempl. ale ne vzdy vychazi levneji, zvlaste pak u myslivcu, kteri vystrili za rok krabicku patron od SB.
Transport zbrane a vybaveni je dneska opravdu draha zalezitost. pokud clovek mermomoci chce svou zbran, tak poslat nejakou spedici. to vyjde nejlevneji. Pokud nemam neomezene prostredky, tak bych si flintu pujcil a za usetrene penize bych si radeji neco strelil.
Blaser :-) tak to jsi mi dostal. to bych nechtel ani zadarmo, mozna tak u nas na nahanku, kde bych byl pozvan bez placeni. ale do afriky na lva ci zbytek petky, jsem sice schopen delat hovadiny, ale furt se mam rad. Mam kamarada ktery si to koupil, a jednou nenabil, protoze se mu do te klestiny dostal snih nebo led. a podruhe kousek jehlici.

Lokalita je v Kruger national park. napisu SZ
BwanaHunter
Zkušený diskutér

Shiva> vzdyt rikam, ze tu bude veselo,pockej az si Milda precte to o tom Blaseru.

Jinak souhlas pokud jde o munici, jen me to pripomelo,ze jsem byl prijemne prekvapen Hornadym. Alespon to co jsme zkouseli se kvalitou prebijenym velmi blizilo.
Jiste ze strejda google vi vsechno, nicmene to co pisu je podporeno zkusenosti moji (na PH mi chybi jedna zkouska) a kolegu PH,kteri to prakticky vykonavaji.
To co jsem psal o tom,ze je to muj nazor - ja proste nechci, aby nekdo neco udelal nebo zvolil protoze jsem to rekl,pak se mu neco nepovede kdovi proc, ale 100% to bude moje vina a ja budu debil,protoze kdyby to udelal jak chtel puvodne,tak by se mu to zarucene nestalo. Vsak to vsichni zname. Kdo chce lovit,nota bene big 5,musi byt dospely a rozhodnout se sam o vlastni vuli. Ja reknu jen co ja si o tom myslim.
Shiva
Expert na zbrane
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva »

:-) ale jo v klidu. Jsou preci informace o praktickych zkusenostech, ktere ma clovek sam overeny. Za temi si stojim, ale pokud se rozchazeji s obecne platnymi doporucenimi (Napr. lov razi jez je slabsi nez vseobecne doporucena, totez plati o nevhodnych strelach apd.) tak to nikdy neprezentuji jako ze to je v poradku a ma se to tak delat. a kdyz nekdo rika neco jineho, tak je to spatne.
No a pak jsou informace jez clovek nema overeny, ale vime ze zdroj je spolehlivy. Takze se da dal presentovat. Nemyslim si, ze je alibismus zrovna namiste a vhodny. Ona pak sdelena informace vypada neverohodne. bud chci poradit, poradim. Kdyz chci rici nazor, prezentuji jako nazor, nikoli jako radu, ci zkusenost. :-) ale to je jen navysvetlenou.
Hornady ma velice kvalitni strely, jak lovecke (ne z vlastni zkusenosti) tak sportovni (take s nimi nestrilim) nicmene jsem jich hezkou hromadu prodal a vim jak lidem strili.
takze se da predpokladat, ze i jejich nove africke (i stare africke) budou fungovat. kdybych se chystal do afriky, tak si udelam vlastni pruzkum, dle neho nakoupim strely a budu si je testovat. Na ostatni zver, bych strilel s tim s cim strilim do ted. Berger hunting.
Az bude zpet jeden znamy, tak ho proklepnu ohledne strel a razi s cim on strili v africe. Vim ze strilel .338LM ale on tech zbrani ma hodne a je tam kazdou chvili. Tak uvidim.
gewarosse
Nový návštěvník

Příspěvek od gewarosse »

Menší dotaz, pustili by mě na lov do afriky se samonabíjecí kulovnicí?
kikin
Pravidelný diskutér

Příspěvek od kikin »

Gewarosse-na jihu ne,maji to zakazane v podminkach.Semiauto je zadane na vyzbrojovani ruznych bojuvek a partizanu.Viz v nedavne minulosti Chorvatsko.
kasari
Moderátor

Příspěvek od kasari »

OT příspěvky smazány...
Ulkomaalainen...
johanes1
Častý návštěvník

Příspěvek od johanes1 »

gewarosse píše:Menší dotaz, pustili by mě na lov do afriky se samonabíjecí kulovnicí?
Do Namibie bez problemu. Byl jsem tam s Benelli Argo zcela oficialne a kamarad se Sauer 303 take. Kazda zeme to ma upraveno jinak.
kikin
Pravidelný diskutér

Příspěvek od kikin »

johanes1-asi ti to prošlo náhodou.Na stránkách NAPHA,waffen import ve specifikaci zakázaných zbraní:automatické,poloautomatické,krátké a vojenské-jsou verboten.
johanes1
Častý návštěvník

Příspěvek od johanes1 »

kikin píše:johanes1-asi ti to prošlo náhodou.Na stránkách NAPHA,waffen import ve specifikaci zakázaných zbraní:automatické,poloautomatické,krátké a vojenské-jsou verboten.
Zde je vytah ze stranek NAPHA tykajici se loveckych zbrani a streliva, upravujici lov v Namibii:

Firearms
Smallest calibre 7 mm.
Minimum energy (Eo - muzzle velocity): 1350 Joule for springbuck, duiker etc.
2700 Joule for hartebeest, wildebeest, kudu, gemsbuck, eland etc.
5400 Joule for buffalo, elephant, rhino etc.

No solid point cartridge is allowed to be used on antelope or any other species.
Fully automatic weapons (e.g. AK 47 and other military hardware) are PROHIBITED.
Other self-loading, considered semi-automatic weapons are NOT PROHIBITED, but you can expect questions at the Airport of importation.
!! Handguns and automatic weapons are prohibited. !!

Tedy, plne automatické a kratke zbrane jsou zakazany. Ostatni samonabijeci zbrane jsou povazovany za poloautomaticke a nejsou zakazany. Muzete vsak ocekavat dotazy na letisti pri dovozu.

Prakticky to probiha tak, ze zbrane z letadla vylozi primo do kancelare urednika, ktery ma na starosti prejimku a prohlidku zbrani. Jeste v letadle dostanete strankovy formular, kde vyplnite razi a druh zbrane, vyrobni cislo a pocet a druh naboju, ktere vezete. Po pristani a pasove kontrole odevzdate formular v kancelari pro prejimku zbrani. Zbran vyjmete z kufru a predlozite urednikovi ke kontrole. Ten zkontroluje druh zbrane a vyrobni cislo, zbran zeregistruje jako propustenou do Namibie a vyda vam potvrzeni. Pri odletu se dostavite do stejne kancelare, potvrzeni a zbran odevzdate. Zbran je evidovana jako vyvezena z Namibie a uvidite ji az po pristani v cilove destinaci. To same plati pro strelivo i kdyz tam, podle mych zkusenosti, az tak dusledni nejsou. Vcelku jednoduchy a prakticky system, kdy jsou schopni rychle urcit, jestli jim tam nahodou nekdo neco nezapomel :wink:
kikin
Pravidelný diskutér

Příspěvek od kikin »

johanes-jo už to vidím,že 21dní před příjezdem hlásit.Za mě bylo zakázané a na stránkách farem které znám dosud píší,že ne.
Postup při příletu mám párkrát za sebou a mají to zvládnuté určitě líp než v Ruzyni.Jednou mi po zrengenování zavazadla vyházeli prázdné nábojnice.
johanes1
Častý návštěvník

Příspěvek od johanes1 »

to kikin: promin, ale trochu to motas. To co jsem ti kopiroval plati pro Namibii bez vyjimky. Tedy semi-auto jsou v Namibii povoleny bez jakehokoli hlaseni predem. Proste to privezes, prihlasis a hotovo!

Tech 21 dni predem plati pro JAR!!! NAPHA to ma na svych strankach pro klienty, kteri leti do Namibie s prestupem v JAR a nejsou v rezimu tranzitu. To znamena, ze pokud nekdo cestuje do Namibie tak, ze prileti do JAR, necha vylozit zavazadla, koupi letenku do Namibie a pokracuje dal, ma se semi-auto problem, protoze v Johanesburgu nemusi flintu vubec propustit. Pokud jses v rezimu tranzitu, tedy v JAR pouze prestupujes a zavazadla se prekladaji z letadla do letadla, aniz bys zbran dostal do ruky, neni zadny problem.

Mimochodem problematika prejimky zbrani v JAR byla duvodem proc jsem nelovil tam, ale v Namibii. Nejsem zvedavej na to, abych se dohadoval v Johanesburgu na letisti s nejakym cernym levolucionarem, jestli mi pusti zbran nebo ne! Navic je ta procedura udajne dost opruz a casove narocna. Ono staci uz jen rozdil ve formularich. V Namibii jeden list, v JAR pokud si vzpominam dobre 8 nebo 9 stranek. O case ani nemluvim. V Namibii fronta cca 20 min. a samotna prejimka a propusteni zbrane cca 3 minuty a to bylo lovcu v letadle z Mnichova vice nez pulka!

Kdyz jem se o te problematice bavil s lidma v Namibii rikali, ze v JAR je to otazka strachu z vyzbrojovani a ohrozeni rezimu. V Namibii jsou naprosto v pohode a tvrdi, ze lov je pro ne byznys, tak proc klientum komplikovat zivot :idea:
hunting-cz
Nový návštěvník

Příspěvek od hunting-cz »

Hodně pěkný videa.
Odpovědět