Ještě jsem chtěl podotknout bez urážek. V loňském roce jsem se učastnil několika závodů v přesné střelbě v ČR. Mám výtězství v Poříčanech z léta a podzimu. Dále MrČR 1míslo v Olomouci a spoustu jiných titulů. Toto téma mělo být o přesné střelbě a ne aby mi někdo tvrdil, že kolegovi ten prach nevyhoří atd. Já to do toho QL dal a řekl mu co chtěl. Samozřejmě, že když bude mít hlavěň 10" tak nevyhoří, ale je tu slovo KDYŽ. Mým VELIKÝM učitelem je SHIVA a (také mu chci touto formou poděkovat) já jsem jeho žákem, který dál pracuje na zkušenostech praktických, teoretických a dělíme se o ně. Čerpám z for v US atd., zkouším a dělám si různé závěry a nikomu je prosím nevnucuji

Jednou jsem četl jak jeden velice známý sportovní střelec Fclass z US psal článek o jeho zbrani na 1000y. v ráži 6-5/284 a jeho laborace byla 1/4 na 100y což je 91m. Hrožně mě tenkrát udivilo, že je to hodně 0.25 moa a on tam dokonce tvrdí, že to je super dostačující se střelou VLD Ber.140grain.při rychlosti 2975 stop, 906m/s. Očem tady píšete 0,02 moa je u krátkých BR závodů na 100-200y., které se u nás nestřílí. Hlavně tyhle střelci používají krátké střely bez ocasu, které mají větší konzistenci a nejsou tolik háklivé na laboraci.. Když NÁS a TY v US srovnám a jejich zbraně, které jsou asi o tři třídy lepší a stěma loveckýma co tvrdíte, že chodí pokaždé do moa na 100m asi o čtyři třídy, s loveckou střelou mi připadá jako dost nepravděpodobné... Zkuste se mrknou do výsledků na 100m Olomouc, ta desítka má 1moa a kolik lidí se trefí ??? Další věc, pojem puška LOVECKÁ si myslím v této době je asi každá, kterou máte na C-čko, používáte ji k lovu a dokáže humálně usmrtit zvěř.. Já rozeznávám loveckou střelu od závodní, ale zbraň, když to vidím, že to jinde střílí s AR-15 apd..

Myslím, že toto forum, by mělo být o předávání zkušeností a téma je přesná střelba (lov).