Michal_123 píše: ↑sob 27.3.2021, 20:28
Nenapsal jsem, že nevyreklamují matrice obecně, ale ale že nevyreklamují FL z důvodu že nefungují.
No, a proč myslíš, že bych posílal někam matrici a pět nábojnic, když by mi vše fungovalo ??
Já přece budu sám sebe prudit a posílat tu "zlobivou" FL matrici a pět vystřelených nábojnic, právě jenom když na tom budu podobně jako Citron s Bergarou ("továrna" bude střílet, kalibrované nbc nepůjdou do komory), plus ještě navštívím puškaře a úspěšně "zaklapneme" závěr jednušky s GO měrkou a třeba i nezaklapneme s No-Go. Asi to kouzlení s měrkami ještě natočím telefonem a pošlu k tomu elektronicky - bych byl na úrovni doby.
Pak budu rád a happy, když se mi tak za měsíc zadarmo vrátí matrice, ve které když zkalibruji nábojnice stejného druhu, jako jsem poslal, tak nábojnice i sestavené náboje spadnou hlaďounce do komory, tak jak jsem zvyklý. A v terči budou ukázkové grupy ...

Nějak pořád nevím, když už jsi nám "schválil" ty odborníky, co na tom stále nechápeš
Podezírat v dnešní době bezkontaktních i kontaktních "inteligentních" měřidel jednoho z vedoucích výrobců matric, že bez uživatelských nábojnic nebude umět posoudit zmetek z vlastní výroby by se mi zdálo už trochu z říše bájí a pověstí
Lutz Möller v odkazu výše uvádí např. jak se mohou v rozměrově správné komoře nešťastně sejít rádiusy s tvarem opakovaně vystřelené nábojnice apod. - prostě není to jen malá komunita několika "odborníků" zde, která probíraný problém zažila
Ještě zopakuji názor, že to třídění závad podle norem a prima spory, co je a není možné, si na uživatelském fóru zaslouží jistě nějakou pozornost, ale zdaleka ne takovou, jako návod, jak takovýhle "drobnější" problém / nepříjemnost překonat bez ohledu na normotvorbu ale s akcentem na bezpečnost a uživatelský komfort.
Pokud by řešením závady měla být úprava nábojové komory moderní kvalitní zbraně co dobře střílí "továrnu", tak jí cca z 80% neopraví puškař v takové kvalitě a souososti s vývrtem, jak byla z fabriky a ještě abys kde lítal, čekal rok, možná i po úřadech ...
Celkem dobře o tom píšou u Reddingu - včetně té přesnosti střelby, kterou tu zatím pomíjíme:
https://www.redding-reloading.com/tech- ... -headspace
Pokud by někdo ladil uzamykací vůli pro svou konkrétní zbraň podle návodu Todda Spottiho od Reddingu, tak se určitě vyplatí vyjmout z válcového otočného závěru bicí pružinu (samo i s úderníkem, maticí ...), to pak vím o odporu / kontaktu nábojnice s čelem závěru úplně všechno

A ještě je to pro čarování doma nebo v dílně i bezpečnější